13.12.07 17:16:29
neo999® – savo x rostliny
Před půl rokem jsem použil roztok sava na odstranění řas z rostlin.Rostliny přežily všechny a rostou až na Echinodorus bleherae který
zastavil růst (u kterého jsem to nejmíň čekal).Máte někdo podobnou zkušenost nebo to je něčím jiným.
rostliny také čistím roztokem sava, anubiasy 4min a ostatní rostliny 1-2min, žádné problémy s rostlinkama nejsou
Jaký dáváte poměr sava a vody?.....my dáváme, když je potřeba 1:10 (savo:voda), ale četla jsem, že někdo dává i v poměru 1:5, což mi
přijde už pro rostlinky drastické.
savo v poměru 1:20 na 4min pro anubiasy, pro ostatní rostlinky 1-2min, na silně zarostlých anubiasech koupel opakuji zhruba po 7-14dnech
prepacte uslo mi to. na co cisit rastlinky so savom?
například na neodbitnou řasu
Taky mám podobný pocit.
Pomalu si začínám myslet,že si někteří lidé pletou akvaristiku s chemickou továrnou!
13.12.07 20:24:22 / 13.12.07 20:30:56
petrys®
13.12.07 20:43:40
werča® – Re: gošice
Záleží na typu sava, jsou různé druhy podle síly
13.12.07 20:43:47
Nobody® – Re: petrys
Otázkou je jestli ublíží nebo ne?Koupel pravidelná?
Kdysi Savo nebylo,tak asi proto nikdo nekoupal rostlinky.
Lepší by bylo mít akva tak,aby"žádná"řasa nebyla-odstřihnout staré listy atd.
13.12.07 20:46:43
filipsi® – Re: petrys
Jinak savo se za jistych okolnosti muze lit i do akva. Nikomu nedoporucuju, aniz by vedel co a proc dela.
Osobne jsem nikdy zadne kytky do sava nedaval, nemel jsem tu potrebu, ale vubec to nezavrhuju.
odstřihnout staré listy atd.
No ono ostříhat takový anubias , ktery roste docela pomalu je docela škoda.... a navic si mužete při drastickém stříhaní otravit anubiasem
rybičky
13.12.07 21:26:45
Nobody® – Re: chicko
Ve velkém akva-otrava rybek?
Ostříhat anubias - škoda.Lépe nemít řasy!
13.12.07 21:33:40
gošice® – Re: chicko
Ostříhaným anubiasem otrávit rybičky? On něco uvolňuje? Nechápu
13.12.07 21:50:45
Nik® – Re: gošice
fáma, neřeš
13.12.07 21:54:37
gošice® – Re: Nik
No právě, neměl by někdo nějaké to zdůvodnění?
rybičky asi ne,ale krevetky snad udajně ano

kvůli tomu šťavelanu co vylučuje,tak jak kryptošky...ale neni to prokázaný

13.12.07 22:08:16
gošice® – Re: mch.sokolov
Hmm, no vidíš to, já jsem zrovna před týdnem nanu, ostříhala na ježka, ale už jsem to udělala mockrát, ne kvůli řase, ale protože mi
ancíci vyřezali do lístků dírky (takže vlastně tak kvůli řase

...jak ementál

a na rybkách se nikdy nic neprojevilo, ale budu
pamatovat ke krevetkám ne.
14.12.07 07:45:45
Nik® pokud vím, tak se to tu už někde řešilo a lidi se divili i ušima, protože mají kryptošky, anubiasi i microsorium s krevetkama a nic se
neděje.
Tak bych se chtěl zeptat s jakým savem máte zkušenosti na očistu rostlin také nad tím přemýšlím a nerad bych jim nějak ublížil
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora