0 • 12 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Zakládání a údržba akvárií » Zakalené akvárium. 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 564x

Žádná předchozí stránka [1] 2 3 Přejít na další

13.12.07 11:30:15  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPetr (433397437371) – Zakalené akvárium.
Ahoj, včera jsem do nového a akvária napustil vodu a chtěl bych se zeptat, za jak dlouhá bývá doba, než seš mi akvárium úplně vyčistí a bude v něm průzračná voda.
Za odpověď děkuji.
13.12.07 13:01:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPT® – Re: Petr
http://www.akvarijni.cz/zacatky.htm
v sekci zalozeni nadrze je o tom trocha napsano
13.12.07 13:58:16  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - isamik®
http://rybicky.net/nadrz/2484/d12178.jpg taky se mi udelal hezky zakal, bohuzel. Po mesici behu hmm
13.12.07 14:10:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEff®
Isamiku není to sinice? Tipoval bych to na přehršel živin z liaporu. I doba po založení nádrže by tomu asi odpovídala.
13.12.07 14:14:38  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - isamik® – Re: Effouš
Na sinici to zatim netipuju, spis ten prehrsel zivin nejspis.
13.12.07 15:12:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPT® – Re: isamik
Ta fotka vypada ale výborne! kontrast tech rybek na tom zelenem, ani nejde videt, ze je akvarium! palec palec palec
13.12.07 15:16:38  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEff®
PT: To je fakt, jako by se Isamik potápěl někde v JV Asii palec
13.12.07 15:21:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - isamik®
Dekuju, ale do jv asie to ma daleko :-). Jinak kdybych krom toho, ze nevidim z hladiny ke dnu a tim spojena obtiznost sazeni a presazovani, ani by me to nevadilo.

Jen tak bokem: http://www.nationaalherbarium.nl/Cryptocoryne/index.html
13.12.07 20:44:14  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - isamik® – Re: Effouš
Fotka k příspěvku Dneska po prijezdu domu, zadna slava. Viditelnost v akva nekolik cm od predniho skla...

13.12.07 22:45:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHorác® – Re: isamik
Same todle už je ... hustý hmm ... Znáš někoho dalšího, kdo má tenhle substrát a přitom žádný zelený zákal? Jestli ne, začal bych vážně uvažovat o výměně dna za klasický křemičitý písek ...
13.12.07 23:03:31  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSidonius (-12-11-10-9) – Re: isamik
Zkuste totální zatemění alespoň na 3 dny! ;-) :-)
13.12.07 23:34:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektau®
isamik: jj zatemneni radili i na tom webu co jsem ti posilal, ale je blby, ze to chcipne a spadne naa dno... pak tam radili dat nejakyho zivocicha co to zere..ted nevim nazev....
14.12.07 08:45:17  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - Štěpán®
Michale, zkus nejdřív vysadit co2.
14.12.07 08:58:00  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSidonius (-12-11-10-9)
Než čekat, až "to něco jiné něco sežere", doporučuji po případném pročištění vody raději nádrž pořádně odkalit. :-)
(Pokud to "něco" co způsobuje zákal, jsou zelené řasy, na ty se doporučuje nasadit perloočky. Ovšem ty je nutné chránit před predátory - rybkami. Třeba tím zatemněním. :-) )
14.12.07 09:01:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSidonius (-12-11-10-9) – Re: Štěpán
Vysadit CO2? Tím by mělo dojít k čemu, Štěpáne?
Vypadá to na zákal způsobený řasami. Pokud "vypnete" CO2, řasy velmi pohotově přepnou na příjem C z HCO3. To rostliny tak pohotově nedokážou.
Ale zkusit se může všechno! ;-) :-)
Když Bůh dopustí i motyka spustí. :-D
14.12.07 09:07:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - Štěpán®
Ach - vidím, že jsem se pustil do čeho jsem se pouštět neměl! :-D
14.12.07 09:12:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSidonius (-12-11-10-9) – Re: Štěpán
Ne, ne, ne!!! Jak jsem napsal - zkusit se může (skoro) všechno.
Tady jde ale především o to zjistit, co tvoří ten zákal. Já tu uvažuji o zelených řasách, ale je to jen domněnka! Pokud by šlo o zelené řasy a zamezil by se přístup světla do akva, odhaduji, že dřív by se vydýchaly řasy, než rostliny. Po nějakých třech dnech zatemnění by mohlo být vidět, jaké tendence tohle opatření nabírá...
Ale je to jenom můj dohad! ;-) :-)
14.12.07 09:25:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektau®
ten zivocich je nazyvam daphnia v anglictine, asi to bude ta perloocka...take tam doplnuji, ze nutne dat ryby jinam, nez to perloocka spase..
taky tam pisi jako dalsi metodu pujcit si na dva dny UV lampu, ale zase bude pry problem, ze znicena rasa spadne na dno (nebo pokud je uv lampa pred filtrem-nevim kam se dava-tak zustane ve filtru). ale zminuji tam, ze to muze vyrazne narusit chemismus vody...
jako posledni metodu zminuji (oblibena metoda autora) nejakou specialni napln do filtru, ktera zachyti vsechny plovouci rasy a filtr poradne "ohulit".... tak nevim:)
14.12.07 09:29:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSidonius (-12-11-10-9) – Re: tau
Ta UV lampa je určitě účinným řešením. ano Ale mít tak možnost si ji jen půjčit...
Přeci jen - kupovat ji kvůli tomu...?! hmm (Ještě by to člověka svádělo používat ji pravidelně... :-D )
14.12.07 09:46:41  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - Štěpán®
UV je přece jen ničení projevů problému a ne problému samotného!
14.12.07 09:52:15 / 14.12.07 14:47:41  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSidonius (-12-11-10-9) – Re: Štěpán
:) To jistě ;-), ale když by šlo o to, jak se zbavit "projevu problému", UV lampa by byla dost dobrým řešením! :-)
Stále uvažuji o zelené řase. (Váleč?) Tady by kromě dostatku živin, (nevím, jestli pálený jíl /Liapor/ může uvolňovat živiny do vody?), mohlo být hlavním důvodem jejich přemnožení - přesvícení.
14.12.07 09:55:07 / 14.12.07 09:56:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi® – Re: Štěpán
Tak jsem nad tou filozofickou vetou dlouho premyslel, jak to v tomhle pripade je. Co je problem, co je jeho projev a co bude jeho dusledek.
Samotny problem tady asi nevyresi zatemneni ani UV. Jeho dusledek (zazelenani) asi vyresi stejne spolehlive oboje. Dusledek toho reseni - spousta mrtveho "zeleneho", kterou bude dobre rychle dostat pryc, vyresi isamik sam, at uz odkalenim, nebo filtraci pres neco hodne jemneho, nebo kombinaci. Myslim, ze pak problem zacne tak nejak mizet sam. No nic, chtel jsem jen rict, ze nezavrhuju UV lampy, kdyz nebezi porad a premysli se nad tim.

(edit - sidonius tolik nefilozofoval :-) a psal rychleji )
14.12.07 10:00:10 / 14.12.07 10:00:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmch.sokolov® – Re: Sidonius
podle mě liapor nic vypouštět nebude,je to jen vypálenej jil buď na 900 bo 1150°C už si to nepamatuju:-Da to sem u toho dělal cca 3 rokyhmm smich
14.12.07 12:03:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - isamik®
Fotka k příspěvku Zkusim na nekolik dnu zatemnit a uvidim kam to povede :-).

Dekuji vsem za cenne rady!

Žádná předchozí stránka [1] 2 3 Přejít na další

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 02:10:48 • 0.575 s