2 • 10 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Ostatní » Zajímavé projevy rybek apod. 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 164x
11.12.07 22:16:24 / 11.12.07 22:19:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - oldkiwinka® – Zajímavé projevy rybek apod.
Dobrý den.
Některý věci na rybkách jsou celkem zajímavé.
Po konzultaci s vedoucím našeho chovatelského kroužku, jsme došli k závěru, že halančíci si otevřením "tlamky" dokořán protahují pusu, pancéřníčci kroutí očima, místy dokonce každým jinam. Moje krevetky se rády navzájem "očisťují" jako například šimpanzi, gorily, paviáni (prohrabávání chloupků a hledání nežádoucích parazitů u opiček)

Stalo se vám taky někdy, že by vaši živočichové-rybky,krevetky,raci měli odobné "úchylky"? popřípadě jaké?
11.12.07 22:23:15  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi® – Re: oldkiwínka
Muj betak rad nosi damske pradlo, a u sterbacku jsem onehda zahledl bicik ;-) .

Ale vazne - krevetky mam nejake nespolecenske, lezou po sobe, jen kdyz se chteji mnozit. Nedavno (dnes) tady byly fotky raku, jak si cisti oci (ruzne s nimi kouleji). Taky asi hezke. Ted me nic nenapada, kdyz jsem byl maly, mel jsem molu, u ktere jsem si myslel, ze si rika o jidlo (stala u skla a otvirala tlamku, kdyz byl cas krmeni, jen ta jedna)
11.12.07 22:42:07 / 11.12.07 22:42:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNik®
"zívání" pozoruji u čichavců a bojovnic celkem běžně;
bojovnice jsou sadisti a masochisti - dle pohlaví. Pokud samička nedostane od samečka pořádnou nakládačku, tak vášnivá noc (i když obvykle ráno a poledne) se nekoná... a nakládačku dostane samec.

Je toho víc, ale nějak si na nic víc nemůžu vzpomenout.
12.12.07 09:54:56  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekhanz®
Tak ja třeba pozoruji denně jak po ránu tlamovec škemrá o snídani. Provádí to tak že když mě spatří začne jezdit tlamou po skle nahoru a dolu a když nejsem třeba den doma přijedu pozdě večer a tudiž ryby nenakrmim, tak se ráno může zbláznit :-) .
Nebo další příklad je osiřelá parmička, která už dožívá a kterou mezi sebe přijali tetry. Plave s nimi spokojeně v hejnu. A když na ty tetry vyjede tlamovec(teritorijní ryba), tak se jich ta parmička zastane. Takovej jejich "bodyguar". ano
12.12.07 10:46:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekhilsner urquell (723913176291)
Mám pár modrejch akar, u mě jsou asi půl roku a za tu dobu se vytřeli tak nejmíň pětkrát. Začalo to tím, že asi po třech měsících samička zčernala a od tý doby každejch čtrnáct dní hlídaj nový jikry. Sice jim pak ty mláďata ostatní ryby sežerou, no ale akary se celou dobu fakt snažily, odháněly je, co to šlo. Ale jakmile ty mladý začnou plavat po celým akvárku, tak není šance, do tejdne je po nich. Zkrátka tyhle cyklusy trvaly už tak tři měsíce, a včera ráno jsem viděl zase jikry, jak na nich samice skoro leží. Přijdu večer domů, jikry nikde a na jedný straně akvárka smutně čumí akarák do zdi, na druhý straně se schovává akařice mezi cichlidkama mnohotrnnýma, ačkoli je jinak nesnášela. Když se k ní akarák přiblíží, stáhne ploutve a změní barvu - na chvilku je světlá jako on. Oba se pohybujou dost divně, tak jako dost pomalu a ona navíc - hlavně před ním - plave našikmo. Ještě jsem nic takovýho neviděl.... coze

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Ostatní Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 02:27:34 • 0.865 s