Fórum » Řasy » neobyčejná řasa
10.12.07 21:28:50
mat® – neobyčejná řasa
Začala mi na rostlinách i na kořenu rúst řasa. Jsou to taková divná zelená vlákna dlouhá cca 0,5cm, jsou velmi tenká, a jak jsem si četl
ostatní podobná fora tak jsem nenarazil na nic podle mně "rozumného" dočetl jsem se že ji mám namotávat na špejli a různě
technicky odstraňovat potřeboval bych spíš poradit nějakého žrouta této žasy (ne šneky) nebo nějaký prostředek a mám ancistrusy a
vypadá to že s touhle řasou si neporadí. Tak tímto předem děkuji za příspěvky.
10.12.07 21:35:21
Nik® sinice?
10.12.07 21:42:25
mat®
11.12.07 12:55:34
mat® Ano děkuji za příspěvky ale problém je v tom že nevím co dělám špatně, začal sem krmit jen minimálně, mám akvarijní zářivku 30W a
ještě jednu přidám takže v osvětlení taky není problém. Poukud tedy ještě někdo ví něco rozumného tak budu rád pokud přispěje.
11.12.07 13:16:55
Eff® problém je v tom že nevím co dělám špatně
Viz tvoje prezentace:
Hnojení: obcas trochu nakeho hnojiva
Osvětlení: zářivka glock aqua 30W a ještě jedna 30watowka přibude
+ málo rostlin
Takže když ubude toho hnojiva a přibude rostlin a ta 30W(lépe ještě 2x30W), bude to lepší. Každopádně buď rád že to je jen zelená
řasa.
11.12.07 13:22:02 / 11.12.07 13:23:26
Eff® Ještě k určení řasy:
Cituji p. Pelikána,
http://planta.aquariana.cz/rasy_01.htm
B. Vláknité zelené řasy
B - 1 Velmi známým druhem (přitom nejméně obtížným) je přisedlá tenká vláknitá řasa vytvářející na povrchu listů a předmětů v
akváriu velmi jemné trávníky s délkou "zelených chloupků" jen několik málo milimetrů. Její porosty mohou být i ozdobné,
pustíme-li do takto porostlého akvária plže-okružáky, pustí se s chutí do řasy a doslova za nimi zůstávají vyžrané cestičky jako po
zahradní sekačce. Rády ji otrhávají přizpůsobemými tlamkami živorodky i jiné ryby a obvykle se touto řasou dá snadno "bojovat"
biologickou cestou - pomocí již zmíněných plžů a dalších živočichů v akváriu. Nepovažuji tuto řasu za obtížný druh - může být
užitečná poskytováním doplňkové potravní složky rybám v akváriu. Ze skla ji snadno odstraní žiletka ve vhodném držáku, o seříznuté
zbytky se obvykle postarají ryby. Bohužel tuto řasu v nádržích již dlouho nemám - nemohu tedy zatím doložit fotodokumentaci.
11.12.07 13:24:04
Eff® 
Ještě obrázek
11.12.07 14:03:05
mat® dik efouši rostlin už mám mnohem více než je psáno v profilu a hnojím jen málo BRUTUS
03.04.08 23:18:43
Ivulik1® – Re: mat
Nechapu proc ti vadej sneci. Jsou to uzasni pomocnici a kdybys tam nejaky mel, tak tady tu rasu vubec neresime. Okruzaci jsou jednicky
Měl (zatím ještě mám) podobný problém nejspíš se stejnou řasou, přidal sem trubici na 2x15W (50l akva), přidal jsem CO2, čatěji
odkaluju, koupil jsem na zkoušku Rasobijec od rataje a zdá se, že řasa je pomalinku na ústupu, ale ty okružáky jsem zatím nevyzkoušel tak na
ně možná taky dojde... hodně stěstí!
Na řasu lze použít Přísavku thajskou a neritiny , které se nemnoží a nemusí se řešit jejich zvyšující se počty . Doporučuje se i
hnědé uhlí bez pyritu - součást dna . Tento druh je běžný , odstranˇuje se jen ze skel a obyvatelům akvárií slouží za doplněk stravy .
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Řasy • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora