39 • 82 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Řasy » neobyčejná řasa 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 211x
10.12.07 21:28:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmat® – neobyčejná řasa
Začala mi na rostlinách i na kořenu rúst řasa. Jsou to taková divná zelená vlákna dlouhá cca 0,5cm, jsou velmi tenká, a jak jsem si četl ostatní podobná fora tak jsem nenarazil na nic podle mně "rozumného" dočetl jsem se že ji mám namotávat na špejli a různě technicky odstraňovat potřeboval bych spíš poradit nějakého žrouta této žasy (ne šneky) nebo nějaký prostředek a mám ancistrusy a vypadá to že s touhle řasou si neporadí. Tak tímto předem děkuji za příspěvky.
10.12.07 21:35:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNik®
sinice?
10.12.07 21:39:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmat®
jaká sinice coze coze ja myslim řasu jestli je tohle nějaká řasa tak to ano
10.12.07 21:42:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmat®
http://rybicky.net/forum/4109 na tomhle foru je neco podobneho akorat ze zádný příspěvek se mi nezdá jako 100 procentni řešení
11.12.07 12:55:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmat®
Ano děkuji za příspěvky ale problém je v tom že nevím co dělám špatně, začal sem krmit jen minimálně, mám akvarijní zářivku 30W a ještě jednu přidám takže v osvětlení taky není problém. Poukud tedy ještě někdo ví něco rozumného tak budu rád pokud přispěje.
11.12.07 13:16:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEff®
problém je v tom že nevím co dělám špatně
Viz tvoje prezentace:
Hnojení: obcas trochu nakeho hnojiva
Osvětlení: zářivka glock aqua 30W a ještě jedna 30watowka přibude
+ málo rostlin

Takže když ubude toho hnojiva a přibude rostlin a ta 30W(lépe ještě 2x30W), bude to lepší. Každopádně buď rád že to je jen zelená řasa.
11.12.07 13:22:02 / 11.12.07 13:23:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEff®
Ještě k určení řasy:
Cituji p. Pelikána, http://planta.aquariana.cz/rasy_01.htm
B. Vláknité zelené řasy
B - 1 Velmi známým druhem (přitom nejméně obtížným) je přisedlá tenká vláknitá řasa vytvářející na povrchu listů a předmětů v akváriu velmi jemné trávníky s délkou "zelených chloupků" jen několik málo milimetrů. Její porosty mohou být i ozdobné, pustíme-li do takto porostlého akvária plže-okružáky, pustí se s chutí do řasy a doslova za nimi zůstávají vyžrané cestičky jako po zahradní sekačce. Rády ji otrhávají přizpůsobemými tlamkami živorodky i jiné ryby a obvykle se touto řasou dá snadno "bojovat" biologickou cestou - pomocí již zmíněných plžů a dalších živočichů v akváriu. Nepovažuji tuto řasu za obtížný druh - může být užitečná poskytováním doplňkové potravní složky rybám v akváriu. Ze skla ji snadno odstraní žiletka ve vhodném držáku, o seříznuté zbytky se obvykle postarají ryby. Bohužel tuto řasu v nádržích již dlouho nemám - nemohu tedy zatím doložit fotodokumentaci.
11.12.07 13:24:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEff®
Fotka k příspěvku Ještě obrázek

11.12.07 13:31:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekbigV®
re Effouš: palec palec Ten koberecek by mohl vypadat hezky,ale newim newim ...jak se to rozjede..... :)Mel sem takovy koberecek na pozadi-ze zabiho vlasu.Vypadalo to chvilku hezky a vubec sem se o nej nesnazil :-D .Klicove slovo je to chvilku :) hmm

Re mat: tuhle rasu bych chemicky neničil,likviduj mechanicky a az ti zaroste akva rostlinama sama ustoupí. Nikdy se ji nezbavis na 100%. Zivorodky ji maji opravdui rady a potrebuji ji ve vyzive,zvlast black molly se mi osvedcily(nejen proti rase,ale i proti ruznym potvurkam jak sou ploštěnky apod.)
11.12.07 14:03:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmat®
dik efouši rostlin už mám mnohem více než je psáno v profilu a hnojím jen málo BRUTUS
03.04.08 23:18:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekIvulik1® – Re: mat
Nechapu proc ti vadej sneci. Jsou to uzasni pomocnici a kdybys tam nejaky mel, tak tady tu rasu vubec neresime. Okruzaci jsou jednicky palec
04.04.08 08:25:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektweety1®
Měl (zatím ještě mám) podobný problém nejspíš se stejnou řasou, přidal sem trubici na 2x15W (50l akva), přidal jsem CO2, čatěji odkaluju, koupil jsem na zkoušku Rasobijec od rataje a zdá se, že řasa je pomalinku na ústupu, ale ty okružáky jsem zatím nevyzkoušel tak na ně možná taky dojde... hodně stěstí!
04.04.08 09:46:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekFantom (413529263315) – Re: mat
Na řasu lze použít Přísavku thajskou a neritiny , které se nemnoží a nemusí se řešit jejich zvyšující se počty . Doporučuje se i hnědé uhlí bez pyritu - součást dna . Tento druh je běžný , odstranˇuje se jen ze skel a obyvatelům akvárií slouží za doplněk stravy . :-)

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Řasy Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 21.11.08 19:33:41 • 1.705 s