Fórum » Řasy » neznámá řasa, pomozte určit + jak se jí zbavit prosím
[1] 2 
09.12.07 10:41:54
DJomber (413517692205) – neznámá řasa, pomozte určit + jak se jí zbavit prosím
ahoj akvaristi,
v akvárku se mi začala vyskytovat řasa, přesně nevím jaká to je ale myslím že štětičkovitá. (viz foto) pomozte mi prosím určit o jaký
druh řasy to je a jak se jí zbavit.Uvažuji o kominíčcích ale chci mít jistotu, že je budou žrát. a taky jestli je kominíčci snesou s
párem skalárů amazonských
díky moc

kuš, ta fotka se tam nšjak nechce zobrazit
Co nejdriv zkusit trochu pohledat?

to je jak housenka
jak se ti podarilo nechat to zajit takhle daleko ?
To je určitě pod mikroskopem.

Tohle přece nevyroste za den. Nebo že by to někomu nevadilo? Nevěřím
09.12.07 12:03:36
Nik® tohle ti nebude žrát nikdo a tu řasu budeš mít pořád, dokud nezměníš podmínky v akváriu - zeslabit čerpadlo na filtru, častěji měnit
vodu a pořádně odkalovat, přidat na osvětlení
ukázková ruducha, gratuluju
09.12.07 12:18:27 / 09.12.07 12:19:21
georged® To to musíš mít v celém akva a na všem

. Že jsi nenapsal tento dotaz dřív

. Je to štětičková řasa... nejspíše ze staré vody
Existuje nějaký chemický přípravek na odstranění této řasy? Já mám v aq něco podbného.

čistá voda
Tuto řasu je poměrně težké odstranit. Je dobré se ji snažit co nejvíce odstranit mechanicky, potom posílit růst rostlin(řasobijec),časteji
měnit vodu a hlavně radikálně snížit průtok filtru(tyto řasy mají rády prodící vodu, která jim přináší živiny). dále bych mnohem
méně krmil.při odstraňování této řasy dochází většinou i k poškození vodních rostlin, tak počítejte se strátama.Jinak chemie
určitě existuje, ale je to pouze krádkodobé řešení, nejdříve musíte zlepšit celkové podmínky v akváriu.
co můžeš bych zkusil vyndat, vyvařit a ošetřit savem.. to ostatní jak je psáno níže.. chemii bych nepoužíval
09.12.07 16:42:51
Hony® ja bych to udělal takhle jestli to je menší akva celí bych to předělal
09.12.07 17:28:28
kosiska® – to chicko
Když už teda opravovat chyby, tak neříká se celí ani celý, ale celé... (akva celé předělat)
09.12.07 17:45:57
R -
johan® a nebo další možnost. nechat to být

.
Já bych nepředělávala, je lepší se začít starat a ona potvory zmizí, ovšem je to běh na dlouhou trať. 1)vysavovat veškeré dekorace
(dokonce i ty co se zdají nenapadené) + rostlinky, které to vydrží..anubias 2) protrhat radikálně ostatní napadené rostlinky 3) vysadit
rychlerostoucí rostliny (seberou živiny z vody a na ruduchu žádné nezbudou 4) pravidelně odkalovat a jednou týdně měnit 1/4 vody 5)
nepřekrmovat...ryby můžou mít i jednou za týden půst, aby prošmejdili a vyčistili akva 6) zakoupila bych SAE, podle druhu ryb v akva. Pokud
se vše bude dodržovat a budeš akva udržovat v čistotě, tak ruducha začne sama ustupovat
ok diky vsem moc za prizpevky akva cele znova predelam,koupim rychlerostouci kvetiny a zacnu casto menit vodu diky moc
11.12.07 14:11:56
Eff® Souhlasím s Gošicí, jen upřesním
5) nepřekrmovat...ryby můžou mít i jednou za týden půst, aby prošmejdili a vyčistili akva
na :
nepřekrmovat...ryby můžou mít i týden půst
poradte co mam robit ked sa mi urobila hneda riasa
12.12.07 08:58:59
Eff® – duso
Přidat světlo
Ahojky, já bohužel mám taky v akva černou štětičkovou řasu, ať měním pravidelně vodu, ať odkaluji, ať svítím, jak svítím, vyvařuju
kořeny a kameny, mechanicky odstraňuji, tak řasa tam je pořád, akorát v menším množství, nerozrůstá se dál. Uvidím co dál, jsou tam
teď nový rostlinky, tak jsem zvědavá co to udělá. A s názorem, že by se měl snížit průtok ve filtru, taky moc nesouhlasím, protože to
jsem taky zkoušela-dlouhodobě a výsledek byl stále stejný.
12.12.07 09:42:03
Eff® – Marťásek
Ve kterém akváriu tu ruduchu máš?
Ve velkém 180L, ale teď momentálně jen na tapetě a na kořeni Mopani-na jeho černých místech.
[1] 2 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Řasy • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora