Fórum » Akvarijní ryby » Paví očka z ničeho nic stojí stale u hladiny
08.12.07 10:45:01
Honza (81.***.150.9) – Paví očka z ničeho nic stojí stale u hladiny
Ahoj..Mám 60l akvárko. V něm chovám už asi 3 roky pouze Paví očka (asi + - 8 kusu a nejaky narozený potěr)..Za celou dobu jsem nezaznamenal
jediný problém..Akvárko fungovalo jak mělo..Paví očka se rodily a umírali..Žádné zvláštní chování sem u ryb nepozoroval. Chtel sem své
akvárko nejak obohatit a tak sem si asi před týdnem koupil 6 Plat korálových a 1 samce pavích oček(jinou barevnou variantu..pro
zkřížení)..První dva dny bylo všechno v pořádku..a pak se všechny paví očka začaly chovat nejak divně..Nyní všechny paví očka jen tak
bezvládně stojí u hladiny, mají stažený ocas, jsou vybledlé, nepřijímají potravu a hubnou..Přitom platy plavou normálně po akváriu..!
Nevím co se s nima najednou děje (všiml jsem si taky že se na listech rostlin zvýšil výskyt řas)Zkoušel jsem přidat vzduchání, odsál jsem
kal, vyměni čast vody..Nic nepomohlo..Paví oka stále bezvládně se staženým ocasem u hladiny(i potěr)jen ten novej samec pavích ok trochu
plave ale taky jen při hladině..Diky za pomoc...Honza
Je možné ,že jste si do akva donesl nějakou nákazu.Paví očka jsou choulostivé,takže to snášejí hůře než platy.Taky další možnost
je,že se zvýšilo zatížení akva odpadními látkami a nějak to filtr nestíhá řešit.Bylo by dobré změřit hodnotu NO2.Teď obden měňte
část vody a uvidíte jak to dále bude.
08.12.07 11:40:01
hanz® Mohla by to byt teplota vody. Kolik jsi nameril teplotu?
Nově koupené rybky to chce nechat aleson 7-14 dní v karanténně ..
Nj ty odpadní látky sem si taky myslel...proto sem vyměnil vodu...vyčistil filtr..ryby tesne po vyčištění trochu začali plavat..roztáhly i
ocas...ale vecer uz zas byli to samy..maj uplně šileně staženej ten ocas..a když se chtej pohabovat tak se tak jakoby vlněj..bohužel na
měření NO2 nemám žádný přístroj..je možný aby nemoc dostali..hned pul dne po příchodu nových rybek...Na pohled vypadal
zdravě(platy)..Zajímavý je taky že ten nový sameček paví očko..kterýho jsem koupil s těma platama..alespoň trochu plave..
teplota je pořád konstantní(bydlím v bytě) asi 24 stupňů..
Kvalita vody se možná může paradoxně zhoršit i po tom, když vyměníš vodu za čerstvou a vypereš filtr. Zaregistruj si tu akvárko a ukaž
ho ostatním a bude jednodušší ti poradit. Připadá mi, že rybek je teď až moc. Všechno jsou to živorodky. Sviní vodu. Jedna větší gupka
vydá za deset neonek. To sem včera zrovna četl.
Vymenou vody se ti muze stat ze nahromadene odpadni latky se cerstvou vodou premeni na amoniah a je problem.Vuci amoniaku jsou rybky ruzne citlive dle
velikosti a druhu. Filtr by se mel prat ve vode z akvaria, radeli mene casto nez vice. jinak bez zakladnich testu na mereni vody jsou to jenom dohady
a tezko ti nekdo poradi, porid testy promer parametry vody a uvidis sam jak na tom voda je.
Dobře zkusím..ikdyž si myslím že kuli tem 5 pavím okám to nemá cenu.Mohl byste mi prosím poradit jaký konkrétně test bych si měl koupit
(aby změřil všechny potřebné hodnoty)...
kup si neco na PH a NO2 treba od aquaru- ty jsou takove levnejsi a dobre, uvidis co budou u Vas v akvaristice mit.
Ph test teď není důležitý.Hlavní problém je NO2.
Jj
..a kdyz zjistim že ho tam je hodně..jak se vubec dá z vody odstranit..?
Test bych být tebou nekupoval. Zkus ty platy vyměnit zpátky do obchodu za nějaké plovoucí kytky třeba, nějaký plevel co rychle roste a
odborá ten sajrat ve vodě. No a pak čekat?
Tak už se to nejak postupně zpravilo...vyměnil sem část vody, osadil akvarko vice rostlinama..a paví očka už začínají normálně plavat i
žrát. Sice jich pár chcíplo, ale sem rád že to ostatní přežili..Myslim si že to bylo tou přemírou NO2...Diky moc všem za rady..
Podobná témata
???Mám více krmit těhotné gupky(paví očka)???,
akvárium pavích oček - hromadná smrt,
Akvárium pro rozmnožování pavích ok,
Akvarium stale kalne,
Bílí červi u hladiny....co to je?,
Bojovnice stale u hladiny,
Bojovnice x Paví očka,
cervene listy u hladiny,
Co je s tím Pavím očkem?,
co je špatně (paví oka),
co se hodí za ryby k pavím očkům,