Kančík - rozmnožování, odchov
Dobry den, mam v akvariu hejno kanciku zelenookych /8kusu/. Jeden z nich zacal v rohu hrabat diru, prenasi pisem v tlame a dela prohluben, kdyz se ostatni kancik priblizi, okamzite ho vyzene. Dela to uz 2. den, nikoho tam nepusti porad jen hrabe, uz ma hromada za dirou na vysku 18cm

je to znameni nejakeho pareni, nebo to je bezne? /jiny kancik to nikde nedela a nedelal a mam je uz 2 mesice/
Starší reakce
ahoj mam dva kanciky perletovy vytrely cca pred dvema dny nektere jsou nyni bile a jine maji sedozelenou barvou. Co myslite zbelaji i ty oststni?
Zdravím, má někdo zkušenost s odchovem kančíka citronového?
Starší reakce
Starší reakce
dobre dekuju moc

uvidim jak se to bude vyvijet

Sm@tts napsal: to je pak rozdelim
takze je muzu nechat zatim tahkle u sebe ?
Klidně je nechte. Třeba je nakonec nebudete muset ani rozdělovat.

to je pak rozdelim

takze je muzu nechat zatim tahkle u sebe ?
Do prvního tření by to mělo být v pohodě. Potom už se dá těžko odhadovat, co se bude dít.

3 cm +- ukrytu je tam rekl bych docela dost

Záleží na poměru pohlaví a možnosti úkrytů.
Jak jsou velké?
Starší reakce
provokater napsal:...Také je líhnu bez rodičů...
Ty víš co si o tom myslím, ale chápu to.
provokater napsal: Ti ancistrusi asi tak velký problém nejsou, onehdá mi Hynek Dařbujan vyprávěl, jak mu herosi vyvedli mladé u krokodýlů...
No já si myslím, že ti ancáci mohou být problém, zejména u mladých a nezkušených párů. Krokodýli jsou nebezpeční dospělým rybám spíše než potěru.
provokater napsal: to není středoamerický kančík, ale z vod blízkých skalárám a diskům...
No to je snad jasné. Pterophyllum, Heros, Mesonauta a terčovci jsou na chov a odchov až na pár detailů stejné ryby.
provokater napsal: Voda je určitě problém větší,
Souhlasím, bohužel kolega napsal pouze její teplotu.
Jinak mě napadlo použít filtraci cez rašelinu nebo výluh. Určitě to neuškodí.

Ti ancistrusi asi tak velký problém nejsou, onehdá mi Hynek Dařbujan vyprávěl, jak mu herosi vyvedli mladé u krokodýlů...

Voda je určitě problém větší, protože to není středoamerický kančík, ale z vod blízkých skalárám a diskům...Také je líhnu bez rodičů...

-Změřte pH a tvrdost vody.
-Odlovte ancáky.
Ono také dost zaleží na vývojové vodě. Pokud se mladé vylíhnou v hodně tvrdé vodě, tak to prostě "neudejchaj"
mackousko napsal:.......a este mam v akva par prisavnikov.........
To může být taky příčina zmizení potomstva severáků.
Ano, "nepřátelské" ryby dokáží v páru probudit ty správné pudy.
To vypadá, že je sežerou.
Jakože všechny jikry splesnivý, ani jeden kouse potěru se nevykulí?
mam stejný problém s agassizii

nevim co s nima...
dobry den
mám párik Kančík červenooký (gold) cca 2 roky staré a tí mi už asi tak 4-5 krát nakládli ikri. Pár sa o nich vzorne stará, dodáva im kyslík ale stále sa im nedarí a maličké sa nikdy nenarodia....neviete mi nejak poradiť?
akva 150l
teplota vody 26 stupnou
dakujem
Starší reakce
No jinak jsem se díval na fotky, tak nic moc. Vím, že fotit ryby není zrovna jednoduché ale zkus to a dej lepší fotky. Libor

Ahojky. No 100 litrů není nic moc, to 350 litrové bude lepší. Na tak velké ryby je 100 litrů málo. Ale já osobně bych nedával s Tlamovcama dohromady. Spíš bych udělal jen Kančíky. Vždyť jsou to nádherné ryby a nejsou tak agresivní jak se o nich píše. Já osobně mám jen Kančíky v 480 litrech a není s nimi problém co se týká agresivity. To někteří tlamovci jsou agresivnější. Dají se vybrat i menší druhy a doplněk nějaké větší. Já mám samičku červenookého, samec mě bohužel uhynul, perleťáky, zelenooké, šikmopruhé, příčnopruhé dohromady a je to úplně na pohodu. Jen v době tření jsou drobné šarvátky, ale to je takový bu bu bu a nic jiného. Scháním ještě pár Kančíků červenookých, tak kdyby tady někdo věděl dejte prosím vědět. Jinak přeju hodně úspěchů. Libor.

Tak jsem si zalozil zde aqua a dal jsem tam nejaka fota... jsou krapet rozmazle ale z tech portrwetu neco vylustite xD
Mam je ve 100litrovem aqua... planuji ale zakoupeni 350litroveho aqua a chci chovat jeste tlamovce... ale proste samec furt prohani samici obcas sou vedle sebe fakt tesne no par jak vysitej ale nechapu moc se jim nechce pokusim se jim tam dat nejakou placatou sklaku jelkoz tam mam zatim jen jeden plochy kamen a velky koren no asi tak v 10:00 sem zaslu foto.
Je jaro tak třeba se dočkáš. Ale můžeš zkusit zvýšit trochu teplotu vody v akva. Tak 2-3 stupně . Jinak v jak velkém akva je máš? Hodně štěstí.

rybam "nerozkazes"

...len viem poradit - teda ked som este odchovaval

...proste zive krmivo je zive...a oziju aj ryby
...skus aspon to hov.srdce

-dobra je aj hov.pecienka len opatrne...
Muzu se pokusit ale jde oto ze nechapu proc byly namluvy a najednou nic jak kdyz utne. A krmim furt stejne menim vodu stejne ryby tam jsou furt stejne (sekernatky, razbory, pancernici, ancitrusi)... nechapu chci alespon jednou mit mlady s touto kategorii ryb...

...no tak skus hov.srdcom - a Živé krmivo...
to co pouzivas "zelenym, nitenkami, granulemi a klasickym susenym krmivem" nie je zle len ked ich chces "fakt mnozit" tak zive je "najlepsie"...
Dobry den, rad bych se vsech co tyto rybky nekdy chovali nebo chovaji zeptal, jak vyprovokovat rybky k vytreni... Mam 4 kanciky nejspis samec na 3 samice a asi pred ctvrt rokem meli namluvy(chytani za tlamku, vireni plotvi atd.), ale ted dlouho nic. Krmim je zelenym, nitenkami, granulemi a klasickym susenym krmivem. Velice dekuji za pripadne rady...

Starší reakce
Zdravím všechny. Mám skromný dotaz. Dnes se mi vylíhnulo tak 30 mladých kančíka příčnopruhého. Chci se zeptat čím mám krmit mláďátka těchto suprovejch rybek. Díky moc...

Starší reakce
Tak problém je vyřešen.Pomohla změná prostředí (předělal jsem akva),odlov potěru a výměna samce.Každopádně tto trvalo týden,než se samička přestala schovávat před samcem.Snad se vytřou.

Mám ještě dva ancistruse.Problém je v tom,že už tam dám max. tak pár pavích oček.
Ahojky.
Tak mě tihle kančíci nic takového nedělají. Máš v akva jen ten pár nebo víc rybek i jiných? Dej tam i jiné ryby. Já mám Kančíky zelenooké v jednom akva s jinými kančíky a úplně v pohodě.

To bych mohl,mám ještě asi 30 malých kančíků,tak až trochu povyrostou najdu samici a dám ji tam.
honzig napsal: Nejlepší bude jí tam nechat samotnou...
a co třeba přidat další samici?
Ne je tam jenom jeden jiný (menší) samec než se kterým se vytřela.Ten velký ji málem zabil.Tenhle je (trochu) klidnější.Potě ani jikry tam nejsou.Můžou se tedy vytřít?Samice se naposledy třela před měsícem.
přesně stejnou věc mi prováděly modré akary. Ten původní samec se zkrátka už nudí a chce se znova třít. Samice hlídá jikry a potěr, čili ten druhej samec jí tam pochopitelně vadí. Nejlepší bude jí tam nechat samotnou...
Ale já bych rád aby se zase vytřeli.

o jaké kančíky se jedná?

Přidat reakci
1 ...... 15 16
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 9745x