38 • 66 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Zakládání a údržba akvárií » Co pořídit před založením akvaria? 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 314x
05.12.07 21:44:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNaďa® – Co pořídit před založením akvaria?
Jak jsem již psala, Ježíšek přinese aq 80 x 35 x 40 (112l) s plastovým krytem a osvětlením. Chci příští týden nakoupit vše, abychom mohli po vánocích s dětmi založit první vodní svět. Vynechávám ryby, rostliny a dekorace, ty budem vybírat později spolu.
Ještě máme teploměr, síťku a odkalovač.
Plánuji štěrk, filtr, topení, krmení (živorodky), magnetickou stěrku, nevím zda nějaké hnojivo pro rostliny, jaké testy vody, nebo další přípravky. Možná vzduchovací kamínek (pro parádu). Kyble mám doma 2, jen se vnich namáčelo občas prádlo bez pracích prostředků. Ještě něco? Třeba universální léky pro náhlý výskyt nemoci? Jinak počítám s vypuštěním prvních rybiček po 2 - 4 týdnech od založení.
05.12.07 21:55:24 / 05.12.07 21:57:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi® – Re: Naďa
Nevim proc, ale bavi me ti odpovidat (asi proto, ze k tomu pristupujes tak peclive a je videt, ze ctes, a dotazy, i kdyz obecnymi, se utvrzujes ze je to spravne). Tak specialne pro tebe dodatek (zdurazneni) pasazi pro zacatecniky:
Vyberu "sterku" venuj velikou pozornost. Stoji na tom velky dil uspechu. Projdi spoustu prispevku tady. Kdyz to budes kupovat v pytlikach, kup nejdriv jeden, zkus, zda neobsahuje vapenec, a pak dalsi. Nej pro tebe bude kremicity pisek, 2-5mm, oble kaminecky, prirodni barva do hneda. Experimentum s aquaclayem, atd ... se zatim vyhni.
Sterku radeji plovouci, snadnejsi manipulace.
Hnojivo ne, nekupuj, zatim neaplikuj (projdi jeste jednou prispevky hnojivo)
Testy zatim vynech, parametry z vodarny ti na chvili staci.
Kaminek - k nemu je samozrejme potreba kompresor. A kdyz uz je kompresor, proc ne rovnou filtr bublifuk ;-)
Leky take ne, ani zadne dalsi vodicky.

(psano s ohledem na uspory)
05.12.07 22:07:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNaďa® – to Horác
vyčerpávající
05.12.07 22:08:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpansuu®
Ale.... Pokud chceš akvárko založit po vánocích, krom vhodného písku (radši jemnější, tmavší a hlavně zkusit ten vápenec!!) nakup nějaký rostliny!!! Mě vloni Ježura překvapil a od 25. do 3.1. toho moc nekoupíš, a i potom je to většinou bída... Držím palce.
05.12.07 22:09:48 / 05.12.07 22:10:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpansuu®
05.12.2007 22:07:49 Naďa® – to Horác
vyčerpávající

Taky to byla rychta..., jen to sepsat :-D
05.12.07 22:14:47  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNaďa® – to Filipsi
Čtu toho hodně, ale vždy se těším na reakce z fóra. Ty kamínky (štěrk) chci vyzkoušet vlastní. Mám na zahrádce asi kýbl půl až 1 cm oblázků, používala jsem je k leknínům a na dekoraci skalky. Vyzkouším octem. Vypadají stejně jako v krámě.
05.12.07 22:19:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi® – Re: Naďa
V tomhle ctes spatne, 0.5-1cm je prilis velke, to nebude dobre :(. Jinak domaci a prirodni zdroje jsou fajn, jen najit ten spravny.
05.12.07 22:20:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek:-) (1053105284445)
Oblázky na dekoraci skalky jsou i bez vápence jako substrát dna naprosto nevhodné. Dno má být jemnější - písek 2-5 mm ušetří dost problémů ;-)
05.12.07 22:27:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNaďa®
V akvaristice mi takový doporučovali, tak jsem si říkala, že proč ho kupovat, když ho mám. Taky se tu někde psalo, že příliš jemný, taky není dobrý a floredepot mi rozmluvili, že je to taky zbytečné, špiní vodu.
05.12.07 22:46:42  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek:-) (1053105284445)
Tady se píše blbostí, máme svobodu tak si jí užíváme. V jemném písku daleko lépe zakoření rostliny, ale pokud je jemný příliš odnáší ho proud při odkalování, pokud je ale hrubý, zapadá do něho organický odpad který, světe div se, hnije, poškozuje kořeny rostlin a zabíjí bakteriální kultury, které by měly udržovat v nádrži rovnováhu. Floredepot bych neriskoval, je to jen lépe balené Ratajovo „staré dno“ = násada řas :-)
05.12.07 22:48:20  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpansuu®
V akvaristice ti doporučej ledasco, hlavně když to koupíš u nich ano Ten písek je opravdu lepší max. do 5mm, a určitě NE DRŤ!!! Když nabereš písek někde v řece, určitě nemá ostrý hrany a barva není černá ani bílá. Je to o dost pracnější (přesít, vyprat, převařit), ale výsledek určitě stojí za to, 100x lepší než koupenej VARIOPAINT ano ano
06.12.07 09:40:12  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkosiska®
Hm, je blbý, že štědrý den je v pondělí...kdyby sis chtěla objednat kytky, tak by ti je přivezli asi nejpozděj v pátek ( ale třeba aqua daho kytky posílá poštou jen myslím v pondělí a úterý) a pak by musely někde ty 3 dny ještě přečkat. Ale dokážu si představit, jaký bude třeba i mezi svátkama v akvaristikách výběr...Já loni někdy před silvestrem sháněla pandu a přestože ho u nás mají snad v každé akvaristice, byla jsem ráda, že jsem ho našla v jedné a to tam měli poslední 2 kousky.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 22:23:50 • 0.98 s