36 • 93 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Dekorace a dno » Když pozadí z břidlice 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 282x

Žádná předchozí stránka [1] 2 Přejít na další

04.12.07 17:00:31  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekToGi84® – Když pozadí z břidlice
Ahojte, budu si zakladat malawi a chci pozadí z břidlice, jenom by mě zajímaly vaše zkušenosti a názory na to, jestli lepit kameny přímo do akva a nebo napřed na sklonebo na plexisklo. Já osobne se přikláním k lepení napřed na sklo a poté vložení do akva. Jaký je váš názor, díky ahoj
04.12.07 17:01:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHony®
na jak velký akva to maš
04.12.07 17:11:41  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekToGi84®
na 200 litru (100x40x50)
04.12.07 17:21:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJack (438693734105) – na akvarium
Já mám břidlici přímo na skle akvária,je úplně zbytečné ho lepit na nějaké jiné sklo.Jde to i dobře sundat.Jen nezapomeń dobře odmastit akva. i břidlici jinak ti za čes opadá.
04.12.07 17:41:34 / 04.12.07 17:43:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmatrix069®
ToGi-Ja som lepil na sklo,nie síce bridlicu,ale žulu a to bola fakt váha. Lepil som to akv.silikonom. POdľa mňa je veľkou výhodou lepenia na sklo mimo akvária to,že môžeš bez problémov pozadie potom vybrať(prípadne očistiť)a zas vložiť späť a hlavne dá sa vložiť už do zabehnutého akvária(bez vypustenia vody atď. I keď som to zatiaľ nikdy nepotreboval robiť,človak do budúcna nevie. Ale zas nevýhodou je že si to musíš pekne rozmerať,aby si tam to pozadie potom dostal. Inak keď tak pozri moje akva Také moje akvárium-závojnatky. X-) A ešte: lepenie na plexisklo-silikon Ti nebude držať.
04.12.07 17:45:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - chicko®
jak nejlépe naštípat břidlici na pozadí, aby byla co nejtenčí a tím pádem i lehčí, ale aby se zase nerozpraskala
díky
04.12.07 18:04:40 / 04.12.07 18:04:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekhanz®
Ja ji kdysi davno sekal sekacem(majzlik) co se pouziva na ocel
04.12.07 20:04:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi® – Re: chicko
Velkym ostrym nozem. Ja pouzival neco s 30cm cepeli (cinsky smejd, taky kdyby nekdo chtel brat me kuchynske noze na bridlici, tak hodne rvu). Polozit na kamen mezi "leta" a bum kladivem. Platky 5mm z dobre bridlice nejsou problem.
04.12.07 20:35:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekToGi84®
Ok, díky všem...nejspíš to pořešim, tak jak jsem to puvodne planoval - na sklo, který tam vložim. Já si pořád nedokázu predstavit to tam lepit rovnou, pro málo místa a myslím že by se mi blbě kontrolovalo jestli je nekde mezera nebo ne.
04.12.07 20:47:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi®
Taky bych to tam daval na sklo, spis kvuli krehkosti na plexi a lepil PU penou. Ale jeste ke korenu dotazu - nedokazu si nejak predstavit moc hezke malawi s bridlicovym pozadim (ale to je vec vkusu, rybam to bude jedno).
04.12.07 20:55:17  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMiHl® – Re: filipsi
PU pěnou se dá i lepit? i bez přetření epoxy je neškodná? to by se mi hodilo, ale nějak jsem si netrouf
04.12.07 20:58:39  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJammes®
na PU pěnu opatrně, je lepší ji přetřít
04.12.07 21:16:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJason (428401740223)
PU penu lze pouzit - prodava se specialni ktera je urcena na lepeni skruzi do stduni, je naprosto nezavadna...
04.12.07 21:19:22 / 04.12.07 21:19:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmatrix069®
Jen aby se mu to pozadí potom kapanek neprodražilo. smich
04.12.07 21:36:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi®
PU pena - ja bych se ji nebal (nebojim). Ale uplne s klidem to ve velkem (prilepeni neceho nepovazuju za nic velkeho, cele pozadi bez kryti jo) doporucit nemuzu. Problem muze byt hnaci plyn, ne samotny PU, ten je v poradku. Plyny jsou ruzne, propan, butan, smesi, neco na bazi eteru, inertni ... To je to, co by mohlo zlobit.
04.12.07 22:01:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekhanz® – RE:Filipsi
Jenze ty plyny jsou lehke a tudis by meli vyprchat, nebo ne? A pokud by nejake zustali ve vnitrni strukture,tak by se nemel uvolnovat.
Nebo je to jinak? :-)
04.12.07 22:11:41 / 04.12.07 22:45:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi® – Re: hanz
Ne, to nejsou moc lehke plyny. Na to, ze se z peny uvolnovat pomalu nebudou, bych taky nesazel. Vzdycky tam zustanou skulinky vetsi nez molekuly plynu. Na to, ze to rybam neuskodi, jestli tam te peny nebude tolik co vody, bych asi vsadil.
Ale to, ze bych vsadil, neznamena, ze to muzu vsem doporucit. V malem mnozstvi s klidnym svedomim jo, ve velkem si proste nejsem jisty. Uhlovodiky, zvlast ty "lehke" (vlastne mas pravdu, jsou "lehke" ale ...) jsou pro ryby rozpustene ve vode zvlast toxicke.
(edit - asi jsem to prehnal se zvlast toxicke, cetl jsem rano nejakou studii o ruznych plynech ve vode, byly tam zminene i lehke uhlovodiky, ale vypada to, ze to tak hrozne neni, jako kazda jina nezadouci chemikalie)
05.12.07 10:34:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekToGi84®
filipsi: no, kámoš má malawi s vlastnoručne vyrobeným pozadím z toho speciálního polystyrenu(ted si presne nevzpomenu jak se jmenuje), jako na pohled to je moc pekný, ale nelibí se mi na tom moc dve věci a to, že to prostě není přírodní materiál a druhá vec je to, že je moc prostorové, tudíž zabírá v akva zbytečně moc místa. Myslím si, že břidlicové pozadí se samotnými břidlicemi volně v akva by nemuselo být vubec škaredé, ale jak už jsi řekl, je to otázka vkusu.
A jinak jste tady dobře rozebrali čím lepit, nad tím jsem ani moc pořádně nepřemýšlel :-D prostě použiju akvarijní silikon.
05.12.07 13:30:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDanila®
ahoj,
já jsem lepila břidlici na 2 cm polystyren - zahřála kámen nad plamenem, vytlačila do polyše obrys a nalepila silikonem. Mezery jsou vyplněné nízkoexpanzní montážní pěnou, celé je to pečlivě natřené epoxy.Práce děsná, ale výsledek stojí za to. Funguje to dobře, problémy nejsou. http://rybicky.net/nadrz/2265/5.jpg, celé to vypadá takhle http://rybicky.net/nadrz.php?c=2265
05.12.07 13:40:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - chicko®
moc pěkné palec
05.12.07 13:45:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekrolandmynar®
Opravdu úžasný výkon a na ženskou ruku zvlášť potlesk
05.12.07 13:52:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekrolandmynar® – Re: chicko
V žádném případě nepodceňuji ženy, jen jich moc zručných v takových technikách neznám.
05.12.07 13:54:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi® – Re: chicko
hmm co se tady nedozvim. Pixely brousila cinanka smirglem smich . Jeste by me zajimalo, jak je to s temi vazanymi chlory.
05.12.07 14:07:14  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - chicko®
No já se o el. zajímam více než o chemii.......
05.12.07 14:08:12  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - chicko®
máte snad nějaké jine informace o výrobě LCD panelů...... mám doma celou knížku....

Žádná předchozí stránka [1] 2 Přejít na další

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 21:02:02 • 1.885 s