Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Rozlepení, prasknutí, povolení spojů

 

NápovědaFórum » Technika » Akvária 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Rozlepení, prasknutí, povolení spojů
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2018 15:50 Muž mruzo [109] - RostlinyRe: Strakááč
Pekná fotecka palec . Tu ja aspoň vidieť na čom človek je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   27.07.2018 12:33 Muž Strakááč [138] - Jižní Amerika a (Truhlář)Re: jirkav
Fotka k příspěvku Prý to může bejt i tím, že někteří výrobci lepenou hranu obrousi a zaleští... prilnavost je pak horší.. u hrubě brousenych hran to nedrží vůbec... musí bejt čistě řízlá
Jinak já si první akva lepil neutralem a moc blizko k sobě jsem dal skla.. a taky mi za tři roky takhle prorostla řasa... je to přesně tak, jak píše mruzo
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   27.07.2018 10:07 Muž mruzo [109] - RostlinyRe: jirkav
Riasa je živý organizmus a prichytí sa o povrch. Nevrasta don. To znamená ak je niekde volny priestor v silikóne a su vhodne podmienky pre riadu, moze sa tam riasa dostať. Ak je ale niečo zlepene (tak ako ma byt) a nerozpadne sa silikón ci lepenie, riasa sa tam určite nedostane. Na akváriách lepených transparentnym silikomom to ide vidieť. Mam jedno u rodičov a riasa za 15 rokov prešla iba úzkou krajnou líniou (cca pol milimetra) . Do miesta spojenia skel sa nikdy nedostane.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.07.2018 09:11 jirkav Re: LukšaNM
Ono je to akvárium za cca 2000 i se stolkem, když koukneš na net. I když nejsem ten typ co soudí kvalitu podle ceny, je jasné, že v tomto případě se bude zřejmě jednat o nekvalitní výrobek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2018 09:08 jirkav Re: mruzo
Mrzuo, ten silikon šel dolů v celých pruzích, vyjma některých míst, tudíž bych řekl, že pevnost akvária musela být od počátku na pováženou. Zvláštní je, že to ale vodu téměř 10 let drželo. Hold jsem měl prostě smůlu. Výrobce mi v odpovědi na můj dotaz napsal, že musel být poškozen silikon buď mechanicky při čištění řasy - což nebyl, já osobně jsem se silikonu v tom místě nedotýkal, pouze jsem akvárium po převzetí vyčistil a spoje zásadně otírám hubkou na nádobí (tou jemnou stranou) a neškřábu je žiletkou. A nebo, že prorostla řasa a proto to povolilo. Jak je to tedy s tím prorůstáním řasy, hodně lidi píše, že to je pověra, ale i tady kolega Králík píše, že s tím má zkušenost. Tak nevím...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.07.2018 09:06 Muž LukšaNM [309] Re: jirkav
Hm, tak takovému výrobci se obloukem vyhýbat. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2018 09:03 jirkav Re: LukšaNM
Ono to bude tak jak píše mruzo. V místě kde se skla dotýkají nebyl téměř žádný silikon. Byl jen z vnitřní strany nádrže v rozích s vyjimkou přední stěny, tam byl. Zvlášt ty boky byly takto lepené. Tá oblá stěna ještě zmenšuje styčnou plochu v místě spoje, tudíž to přemázli zvenku jen do ztracena.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.07.2018 23:39 Muž mruzo [109] - RostlinyRe: jirkav
Uz som sa stretol s podobným problémom. Niektorí výrobcovia robia akvaria formou zlozenia skiel k sebe a vsadia vrch aj spodok do rámu (v mojom prípade plast). Následne rohy vytmelia silikónom a akvárium je hotové. Problem je v technológií výroby a prilnuti silikónu o sklo pri tmelení. U mňa problém nastal az pri prasknuti jednej vystuhy na dne. Pri rozoberaní akvaria som ale nemal problem stiahut z akvaria 90% silikónu bez noža a bez toho aby ostala akákoľvek stopa (útržok silikónu) na skle. Takýmto akvariam odvtedy neverim. Klasické lepene akvárium mi to nikdy neurobilo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2018 13:32 Králík Re: jirkav
Moje zkušenosti jsou že řasa může prorůstat silikonem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.07.2018 10:47 Muž LukšaNM [309] Re: jirkav
Počkej počkej, silikon nebyl mezi skly??? Jako v místě spoje? coze
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2018 10:37 jirkav – Rozlepené akvárium
Dobrý den,
mám akvárium CAT GATO ATLANTIC 96L s oblým čelním sklem. V neděli ráno povolil silikon na obou stranách čelního skla a vylila se mi 1/2 vody do obývaku. Naštěstí jsme byli doma a vše se vytřelo, škoda žádná. Akvárium jsem měl doma měsíc nově založené a vodu drželo bez slzení.
Je staré cca 10 let a mám jej od známého, který jej měl silně zarostlé řasou. Napsal jsem tedy výrobci, kolik udává životnost a jestli je možné, aby se akvárium rozlepilo, zvlášt když po rozřezání nebyl silikon mezi skly, ale jen uvnitř akvária v rozích.
Akvárium nemělo poškozený silikon z vnitřní strany (čištěním, transportem, atp.). Pokud jsem prý neporušil silikon, nerozlepí se akvárium i po 10 letech a že to mohla způsobit prorostlá řasa. Všude ale čtu, že řasa silikonem neprorůstá, že to je pověra a někdo jiný zase tvrdí, že řasa rozlepuje akvária. Jak to tedy je? Bylo to nekvalitně slepené nebo to způsobila řasa? Díky za odpovědi :-) .

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2018 20:12 Muž Zip [277] Re: vrbovap
Mám RIO180 a když tak na to koukám, tak si taky moc neumím představit to z toho rámu kuchat bez poškození.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2018 17:05 Muž noexp [8] Re: vrbovap
No koukam do navodu juwelu a píšou "je vybaveno napevno přilepeným rámem" takže hodně štěstí a trpělivosti při demontáži
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2018 10:43 Žena vrbovap [0] Re: bobik0cz
Zvažovala jsem přelepení jen strany co teče, nebo přelepení komplet vnitřku akvária. Ale obávám se, že bych tomu akváriu nevěřila... Takže pokud nebude nová vana, tak půjde komplet rozdělat a slepit.
Každopádně ať už nová vana, nebo přelepení, v obou případe jde o to, jak sundat horní a dolní rám. (Je to akvárium od Juwelu a ten má všechny akvária vsazené do rámečků, jak nahoře-světelná rampa, tak dole-nosný rámeček a já bych je ráda sundala nepoškozené a znovu použila).
Navíc se jedná o 450ku a tam už je ten rámeček poměrně velký a bojím se, aby nerupl.

Další věc je 3D pozadí, které též nechci zničit.... :/

Ilustrační obrázek - fotka 240ky, je zde vidět řešení spodního rámu, princip je stejný.
rybicky.net/nadrz/26652/12.jpg…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2018 23:55 Muž bobikcz [135] - ups .... ono to roste :)Re: vrbovap
Ano vyplatí, odnes to AQ ke sklenáři a on ti z toho vyrobí v podstatě (krom škrábanců) nové AQ se zárukou za 2/3 ceny nového AQ. :)

nebo ti přelepí pouze netěsnící stranu, což mi ale do budoucna přijde neekonomické ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2018 10:50 Muž LeRi [315] Re: vrbovap
V Brně máš SkloREX Akvárium tak se tam zkus zeptat .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2018 10:39 Žena vrbovap [0] – juwel přelepení
Fotka k příspěvku Prosím o radu.
Vyplatí se nechat přelepit tekoucí Juwel akvárium? Představovala bych si to tak, že by se nechalo celé rozdělat a komplet znovu slepit. Je to reálné? Na zadní stěně je navíc nalepené 3D pozadí, které bych ráda zachovala.

Popřípadě pokud máte s někým po trase Brno/Olomouc dobré zkušenosti..... budu ráda za tip.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2017 16:21 Muž Driv3r [236] Re: Miraell
Z fotek se toho moc nepozná.zkontrolujte celistvost spoju.Z venkovní strany bublinky podkouhle a nesouvisle jsou špatný.ten bílí silicon nad dnem usuzuji na obložení akva v nějaké zástavbě.pokud tam nenajdete ty bublinky tak můžete napustit.ale pro klid duše můžete požádat nějakého sklenare co lepí akva o kontrolu.nebo ho rovnou nechat přelepit.odrene dno nevadí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2017 11:57 Žena Miraell [15] – Mám se bát?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, moc prosím zkušené o názor, co si myslí o tomto akva, které jsem si jako použité před chvílí přivezla domů.

Prodejce ho používal tři měsíce, před dvěma dny ho vypustil a jeho rybí osádku přidal do stejně velkého akva v jiném pokoji. To osázené akvo jsem rovněž viděla.

Jde o to, že on to prodávané akva taktéž od někoho koupil, neví, jak dlouho bylo před námi používané.

Akva je čisté a na první pohled moc hezké. Ovšem na ten druhý pohled, který mě nenapadl zkontrolovat, neb na něm byla podložka, je již trošku horší.
Vnější strana dna je místy poškrábaná, což nevím, zda by nebyl do budoucna problém.

A další věc, které vůbec nerozumím a proto vás prosím o radu je to, že nevím, zda není na závadu, že z vnějších stran dna je sloupaná ta malá vrstva silikonu nebo lepidla nebo co to je..? viz. foto

Uvnitř jsou celistvé, silné pruhy (silikon?), ty vypadají zdravě, ale nejsem si jistá, zda se nejedná spíše o estetickou dekoraci. Ty vnitřní proužky jsou jako jeden celek.

Mám se tedy bát nebo ne a akva směle napustit? :-(

Akva 80x35x40

Děkuji za rychlé a účinné rady. hmm
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.03.2017 12:36 R Muž ctibum [6895] Re: Langy
Já to myslel tak, proč to nerozřezat, ale nechat pozadí na zadní stěně. Je přilepený i na boky? Z fotky to není poznat.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.03.2017 12:26 Muž Langy [1] Re: ctibum
Protože co jsem posílal fotky zepředu, kde to začlo také téct, ikdyž na jiném místě než jsem fotil...tak bych teď rozebral předek AQ, vyčistím, slepím a neudělám zadní stěnu, kde se to samé může okamžitě stát znova. Takže to fakt ne e.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2017 11:48 R Muž ctibum [6895] Re: Langy
A proč bys měl to pozadí sundávat...?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2017 11:00 Muž Langy [1] Re: Driv3r
Zbyde mi jen jedna možnost. Celé jak ho mám ho vyhodím a nebo zkusím prodat někomu na terárko apod bez vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2017 09:21 Muž Driv3r [236] Re: Langy
Oprava u rozlepeného spoje je nemožná už tam není ta pevnost nic jiného než to nechat přelepit ti nezbude.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2017 09:03 Muž Langy [1] Re: romant
díky za radu, ale sám ted nevím jestli se budu hned pouštět do nového, ale co vím určitě, tak to staré opravovat nijak nebudu, z několika důvodů. Jedním z nich je, že je přilepeno pozadí, které jsem dělal a nevím jak ho vůbec sundám atd. atd. Ale díky za rady
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2017 19:00 R Muž romant [27987] Re: Langy
Když si s tím dáš tu práci, rozřežeš stěny a očistíš od lepidla, tak si s tím šikovný sklenář, který již někdy nějaký akvo lepil musí poradit. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2017 17:48 Muž Langy [1] Re: MonterMonty
Problém vyřešen! Dnes ráno bylo milé probuzení. Cca v 6 ráno jsem to rychle běžel zkontrolovat jak to vypadá a AQ bylo již v půlce. Takže po 10ti dnech od napuštění jsem vše vylovil a ted nevím, jestli znovu udělat AQ nebo z toho udělat terárko, nebo se oběsit. Z toho plyne jednoduchý ponaučení. Nikdy nekupovat AQ z druhé ruky a raději si postavit nové !!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2017 13:53 Muž Driv3r [236] Re: MonterMonty
15 cisel od zhora. Asi za tomuzu ja. Vulkan byl postavenej v rohu a vaha oprenejch kamenu to otevrela. Voda uz je na pulce, ryby preloveny a prendany. Filtry jeden do chaosu a druhy zatim ve velkym. Mel sem tu 3 vytiracky, tak sem je rozhazel. Vyndavam kytky a je mi do breku. ach jo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.03.2017 12:59 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: Driv3r
rýchlo vypůšťat ....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2017 11:52 Muž Driv3r [236]
Tak jsem se probudil a koukam rampa z vody venku. Akva povolilo ve spoji. Nejaky rady na rychlo?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   25.03.2017 23:31 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: Langy
To bych fofrem začal vypouštět a řešil u profíka přelepení
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2017 23:27 Muž Langy [1] – 10 dní po napuštění
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, mám na vás prosbu o radu. Koupil jsem cca před měsícem staré (odhad určitě přes 10let) panoramatické AQ cca 600L a nyní jsem si ještě před olištováni (polyše a OSB desky) dna všiml, že se udělal souvislý pruh cca 10cm odlepu silikonu,který dělí jen zvrchu stále černý silikon, který nejspíše drží desky při sobě a také těsnost. AQ je napuštěné desátým dnem a obávám se, aby se mi teď nevyvalilo přední sklo či se rosit, téct apod. Stěny jsou lepené po obvodu dna, nikoliv na něm. Nevím,jestli to risknout a čekat nebo to vše rozbít a udělat nové. Všiml jsem si právě i jiných míst po obvodu a vzadu netuším co je. Myslíte, že to vydrží? :-( děkuju
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.03.2017 17:11 Muž Trdej [7] Re: Tojsouvěci
Fotka k příspěvku To je nejspis bordel,je to z lamina...vcera jsem to jen zkousel napustit,tak to nemame jeste poradne ocistene...vyblejskl jsem to jeste jednou teda ;-) snad lepe .jen dodam ,ze to co plave na hladime je zkouska liaporu . smich
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2017 16:17 Muž Tojsouvěci [3585] - Kytky s čudlamaRe: Trdej
Teď jsem konečně v obraze o čem se bavíme,bublina ve vnitřním vystěrkování (fabion),je kosmetická vada,bez podstaného vlivu na bezpečnost nádrže,přesto by jsem to reklamoval.Mne zaujaly drobné tečky po celé délce pravé strany slepu skel,nejsem schopen,ani při zvětšení v Zoneru rozlišit,jestli jsou to nečistoty na skle,nebo bublinky v silikonu,k tomu byl směrován můj předchozí komentář. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.03.2017 12:55 Muž Tojsouvěci [3585] - Kytky s čudlamaRe: Trdej
Pro klidné spaní by jsem skrytou konstrukční vadu vyreklamoval, kvalitní slep musí zůstat po napuštění akvária jednolitý, bez bublin! :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2017 12:03 Jarda62 Re: Trdej
Přesně tak není to na pevnostním spoji, ale pouze zatěsnění rohu..tak ať se daří
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2017 11:56 Muž Trdej [7] Re: jarda62
Dekuji za fotky.Mam to uplne stejne..otacet urcite ne ,kdo vi co je na druhe strane:-D Uvidim ,co mi napise ten vyrobce,jak se domluvime. Ono to nneni mezi skly ty bubliny,ale v silikonu,co je zevnitr v akvarku...kazdopadne jeste jednou dekuji,s kyblovanim jeste pockam :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2017 11:44 Jarda62 Re: Trdej
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Mají délku asi 2cm, jedna je i u dna, akva mám napuštěné 3cm pod okraj, 51cm výška vody...kdyžtak otoč akva ať to nevidíš, ale neuvidíš jestli se to nezvětšuje..
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2017 11:33 Muž Trdej [7] Re: jarda62
Opravdu? No nejak bych se stim smiril,ale pri predstave 300l na plovoucce....Dneska jsem ani v noci nespal,zatim to neplave :-) A mate to podobne velike ? Ty bubliny?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2017 11:30 Muž Trdej [7] Re: Tojsouvěci
Nic se nedeje :-) priznavam,ze ta fotka je nic moc :-) Takze uz jsem napsal vyrobci,at se vyjadri ze to budu chtit popripade reklamovat. Ale stve me to,vcera jsme dodelali skrinku,dali na misto....a pak todle...No co ...aspon jsem vyzkousel filtr hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2017 11:25 Jarda62 Re: Trdej
Já to mám na nádrži taky, ale už jí mám 7 let, jestli můžeš reklaklamuj jak už bylo řečeno..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2017 11:21 Muž Tojsouvěci [3585] - Kytky s čudlamaRe: Trdej
Za ten transparent se omlouvám,kvalita fotky detailu je diskutabilní (nemíním do toho vstupovat),při prvním pohledu jsem se zaměřil pouze na bublinky a přiznám se,domníval jsem se,že ty černé šikmé varhánky jsou boční průhled na tapetu na vnějším skle,ani náhodou mne při zběžném pohledu nenapadlo ,že ta krabatina je slep. :-D ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2017 09:42 Muž Trdej [7] Re: Tojsouvěci
No cekal jsem jinou odpoved :-D,ale silikon neni transparentni,ale cerny....to vsechno je silikon :-)
Prosiiim ma to nekdo doma ? Takove ,,spoje,,? Nebo to musim opravdu reklamovat...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2017 09:16 Muž Tojsouvěci [3585] - Kytky s čudlamaRe: Trdej
Jednoznačný důvod k reklamaci,na pravé straně slepu je nedostatečné množství silikonu,lepidlo bylo vytlačeno chybou při lepení (nadměrný tlak na protilehlá skla),tzv. sklo na sklo,mikrovrstva mezi styčnými plochami pozbývá pružnost,došlo k degradaci silikonu,laicky trhlinky = vakuové bublinky,snižuje je to bezpečnost a životnost slepu,navíc mikrovrstva urychluje prorůstání řasami.Osobně,transparentním silikonům ve vodou namáhaných spojů nefandím. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2017 22:54 Muž Trdej [7]
Fotka k příspěvku Zdravim,mam dotaz,koupil jsem nove lepene akvarko...cca 280l,(v jinem tematu jsem resil sirku lepenych spoju ktere jsou normalni :-) )...ale ted po naplneni do 2/3vodou se ve spojich objevili jakoby bubliny,viz foto....je mozne,ze uz tam byly pred tim...ted jsem jen az moc ostrazitej a vsimam si malickosti... V akva je jen voda,zitra budu davat sterk.diky za tip
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2016 10:01 Muž Petan26 [59] - Jezírkové rybyRe: DavFM
Před půl rokem jsem přelepoval 8mm sklo na 200 l akva, pouze jednu stěnu, jak se píše nejhorší je očista od starého tmelu, potom je taky důležité místo a pořádně velká plocha nejlépe stůl a potom odmaštění. Já koupil Lukopren www.google.cz/… ukazatelem vyzrálosti po montáži je absence typického octového zápachu po tmelu u toho 8 mm skla to vychází v teplotě nad 25 °C skoro týden. Na youtubu jsou videa podle kterých jsem jel. kutil to zmákne ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.12.2016 19:37 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: Pepan
Na odstranovani silikonu existuje spray, pouzivam to na motorkach. Nastrikat, za ca 15minut to uplne zkrabati a pak to jenom smaznu prstem a nezbyde ani kousek. Drive jsem na to pouzival lakyrnicky odstranova silikonu (tekuty, neco jako redidlo), tim to ale neslo tak rychle.

Jen takova mala vsuvka, ne ze bych chtel aby si to kolega Frantisek prelepoval sam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2016 19:07 Muž FrantisekP [54] Re: Wendy2
Jednoznačně přelepit celé. Kdy povolila jedna stěna stejně bych měl strach kdy povoli jina.
S tou cenou jsem se bál, že to tak bude. Bohužel mám obavu, že 100x45x45 neseženu do vánoc vůbec a bude problém sehnat 100x50x50 bez kantů - navíc bude zase nedostatečný filtr atd...
Zítra se poptám ve sklorexu a nejspíš to dopadne tak, že koupím nivý a tohle třeba svépomocí časem slepím sám...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2016 15:22 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: FrantisekP
Přelepení jedné stěny je nesmysl. Po čase by povolila další stěna. Nejlepší varianta je, rozřezat celé akvárko, očistit skla a slepit znova. Při uváděných rozměrech by se to doma dalo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2016 15:17 Žena Wendy2 [543] - Tak nějak od všeho trochu :)Re: FrantisekP
kompletní přelepení ve firmě tě vyjde pomalu dráž než nové akva (čištění od starého silikonu je fakt makačka a musí to být dokonalé), pokud necháš jen zamáznout místo průsaku, bude to levnější, ale nikdo nedá krk na to, že to nebude prosakovat časem někde jinde (záleží jak je staré)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 4

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 7556x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5004-rozlepeni-prasknuti-rozteceni?od=23