Přerybnění
Ok...pokud si necháš poradit tak to beru. Já jen,že v prezentaci uvažuješ ještě o pulcherkách.Proto jsem psal o tom že ses nepoučil.
Shrnu to. Pokud chceš v tom akva ty kance,tak zapomeň na to,že to akva bude rostlinné a zapomeň na neonky a podobné malé rybky.Pokud chceš spíše rostlinné akva tak zase zapomeň na kance.V tom si hlavně musíš udělat jasno.

Ano, je nevhodné dávat dohromady do nádrže Tvojí velikosti Kančíky zelenooký a hejno neonek.

Ale to neni pravda, kanciky uz tam mam jen 2, dal sem zbytek pryc, holt mi radil nejaky akvarista (udajne nejlepsi na Kladne) Julidky jsou tam protoze mi prdlo jedno akvarko a dnes vecer je vezu taky pryc,k nejakemu chovateli. Zbyde jen parecek kanciku a hejno neonek. Co se tyce ostatnich rybek, daval sem dotaz co a jak, pokud mi reknete ze to je nevhodne tak tam dalsi ryby davat nebudu ...
Nemuzes rict, ze sem se nepoucil, v minule nadrzi tech kanciku bylo 8! Protoze jsem dal na rady akvaristy co je prodava, tak si asi chtel udelat kseft ...
Jo souhlasím....já už sem s ním myslím předchozí sestavu v akva řešil a koukám,že se nepoučil.

Oni si jí stejně velmi rychle začnou přizpůsobovat k obrazu svému.

Díval jsem se do prezentace tazatele a ke včerejšku tam ty kančíky má 3, takže se dá za čas dotaz v jiným vlákně, proč mě mizí neonky?

Párek kančíků zelenookých je pro tuto nádrž úplně v pohodě.Samozřejmě pokud se jim nádrž přispůsobí.
Tragett má ovšem problém v tom,že sám neví co chce.Ta sestava tak jak je je už tak šílená.Na videu tam vidím dokonce Julidochromise a uvažuje o A.pulcher.

Ale on je ten problém v tom, že ty kančíci nepatří do takovéto nádrže ani jako samostatně chovaní.

Tvé akva má 100 litrů pokud dobře počítám. Nic dalšího bych nepřidával.S těma neonkama to vidím podobně jako kolega.
Ale já bych se spíše rozhodl pro ty kance než pro ty neonky.Pokud chceš ovšem spíše rostlinné akva,tak jsou mnohem lepší ty neonky.Třeba větší hejno.Další hejno bych tam nedával.
Ty kančíky zelenooký bych tam rozhodně nedával. Je to na ně malý a budou si chtít udělat místo a nevylučoval bych, že se Ti začnou strácet ty neonky. Jsou to teritoriální ryby a jako svůj revír si zvolí celý akvárko a bude to mazec.

0
[61] - Mořské ryby 13.01.11 22:43 Tragett Ahoj, strucne, 120l, par kanciku zelenookych, 20neonek, 3x ancistrus, pancernicek. Akva vypada strasne prazdne, chtel bych hejno razborek jeste, co myslite? akva dlouhe 120, vysoke 30, spise tedy hejnovite ryby ...
Starší reakce
I já si tímhle prošel a rybky "na dožití" vzal k sobě. Nakonec celou tuto "tragedii" za mě vyřešil výpadek elektriky v horkých dnech a konečně si mohu vybrat rybky, které chci a ne ty, kterých je mi vinou někoho jiného líto. Nakonec z toho budeš nešťastná víc, než ty ryby, ty sama.

Ok. Taky mi to nepřipadá jako nejšťastnější řešení ale bylo mi těch ryb líto. Děkuji za rychlou odpověď.
Kdyby měl člověk řešit nevhodné životní podmínky ryb u každého akvaristy kterého zná osobně(natož u všech ostatních),to aby měl doma úplný rybník,aby je měl kam dát

Bohužel. Nejlepším řešením je odnést je do akvaristiky nebo prodat přes inzerát. Ale dávat je do svého aq nemá smysl.
Je to stejně nelogické, jako „zachraňovat“ polomrtvé betty ze zverimexu. Akorát udělá obchod tržbu a vyhodnotí si, že o takové ryby je zájem.
Ahoj kolegové akvaristé, chci se s vámi poradit jak vyřešit problém, nebo spíše dilema, které mám.
Byla jsem na návštěvě u kamaráda. Má 54l akva, v něm jednoho čichavce modrého, jednu skaláru (nevyznám se v nich, ale tahle měla cca 7cm v průměru těla), blíže neidentifikovatelnou rybu jezírkového typu, která má cca 15cm, velkého přísavníka (asi taky 15cm, nevyznám se v nich, mám krevety) a čtyři neonky. Ty ryby jsou hrozní chudáci, nemůžou se ani hnout. Navíc tam má jenom umělou kytku a vzduchuje. Čichavec je neustále u vzduchování a skalára ho neustále napadá. "Jezírková" ryba se vůbec nehýbe (ono taky není kam).
Samozřejmě jsem mu vynadala a řekla co všechno má špatně, ale není to jeho akva. Řekl mi, že je takhle mají dva roky, tak jsem žasla, že ještě všechny žijí. Řekla jsem mu ať ryby prodá a koupí si menší, že mu pomůžu při výběru, ale pro něj je to prostě jen takový doplňek v bytě, nic měnit nehodlá, ale prý by mi dal toho čichavce (obdivovala jsem ho).
Takže jsem na vážkách, jestli si do svého, už poměrně hodně zarybněného akvária (84l, párek čichavců zakrslých, dvě samice čtverzubce trpasličího, 12 mikrorasbor a 25 krevet) mám dát toho čichavce, třeba jen na měsíc nebo dva, než bych mu našla nového majitele. Jemu by určitě bylo lépe, a rybám v kámošově akváriu by bylo méně těsněji.
Hodně se bojím toho, že bych narušila poměrně citlivě nastolenou rovnováhu krevety x čtverzubci a čichavci. Navíc se obávám, že by mi ten modrý čichavec začal krevety vyzobávat.
Prosím, pište svoje názory, pořád o tom přemýšlím.
Starší reakce
To záleží od okolností... Ak dáš dvoch skalárov do 30 lit. akvária, dá sa hovoriť o prerybnení... Nakoľko je to nepostačujúci objem pre ne. Záleží čo chceš do akva dať...Ja som mal v 135 , 30 plát. Vychádzal mi to dákych 4,5 lit na jeden kus ryby. Niekto by povedal, tak toto je prerybnené akva... Vo všeobecnosti platí, že 1cm ryby = 1lit. vody. Ale ani tohto by som sa nedržal. Každá ryba je iná, vyžaduje iné nároky, ťažko sa to takto zovšeobecňuje....Vo všeobecnosti by som sa držal iba toho, čím viac miesta ryba má, tým lepšie pre ňu..
To, které nefunguje bez každodenní výměny vody.

Přerybněné akvárium se vůbec nemusí týkat cichlidářů.
Když se podíváte na nádrže lidí, kteří se pro své ryby snaží vytvořit opravdu vhodné podmínky, tak sama uvidíte, že přerybněné nádrže nemají.
Přerybněno mají většinou ti, co prostě chtějí mít tu či onu rybičku, za každou cenu, bez ohledu na to, zda pro mi mají vhodné akvárium.
Viz. věčné cpaní hejna gupek do 20ti l. plivátek, apod. Stejně tak jako když někdo strčí do 50tky 2-3 závojnatky a přidá si tam třeba a thorakáty. K tomu tam mám pár plastových "kytek" a bublifuk. Nebo nějaké to nano o objemu 8litrů s bojovnicí, sumečky a bez rostlin. Takovou nádrž třeba já za přerybněnou považuji.
Navíc lidi jsou schopni přerybnit i rostlinný akvária.
Starší reakce
Vždyť s tím se počítá já jen čekám až si skaláry vytvoří páry potom jeden vyberu a nechám v akva...
Já bych to tedy viděl obráceně-přibrat můžeš vždycky. Ubere se většinou samo. Přerybnění totiž znamená zpravidla problémy.
A to predpokladam ze 160 je hruby objem... Ja osobne som si trufol dat len 3. Mal som moznost vidiet dospelych jedincov, ale fakt to obdobie trenia bude zaujimave podla toho co som cital... Aj ked nepochybujem, ze teraz na pohlad posobia pekne.

6 skalár ve stošedesátce ... to bude jednou problém. Počkej až vytvoří páry a začnou si hájit teritorium ...
edit: pozdě :o)
No jestli to je na tu 160L tak to ještě jde, ale skaláry ještě vyrostou... Dyžtak jestli ti to přijde moc, tak ubrat můžeš vždycky.

Já bych doplnil tetrovité ryby každý druh na 8-10kousků, některé druhy spíš vyřadil, a na 152 litrů to bude až až(vzhledem k těm skalárům).
Chybí zde základní údaj - KOLIK LITRŮ MÁ NÁDRŽ?

Ahojky mám pocit že už mám v akváriu trochu větší počet rybiček:
8-Tetra černá
6-Skalára amazonská
4-Tetra žhavá
4-Neonka černá
4-Ancistrus sp.
6-Danio pruhované
Co myslíte je to přerybněné???Předem děkuji za odpovědi...

Tom05
Starší reakce
Takže bez redukce ryb a přestat vzduchovat, nebo redukce jak jsem ji popsal a pak přestat vzduchovat. Omlouvám se že se stále ptám, ale nejsem si jist že rybkám bude kyslík ve vodě stačit. Aby do rána nebylo po nich.
Ezechiel má pravdu. Bublinky jsou jen pro efekt, rostliny a pohyb hladiny vlivem výtoku filru mají vliv na množství kyslíku ve vodě nesrovnatelně větší.
Pokud jde o řasu, pak nevzduchovat, omezit krmení a počet ryb (v tomto případě všechny gupky ven - pouze doporučuju) a týdně měnit 1/5 vody.
Toť obecně. Pokud bychom věděli co konkrétně je to za řasu, dalo by se k tomu snad říct víc.
Já bych dal pryč ryby tak, jak psal Eff. Tetry císařské a diamantové (nejlépe je dát k někomu do většího houfu) a všechny gupky (kvůli řase). I potom tam bude ryb až dost.
Každopádně při tomto počtu ryb a rostlin je vzduchování zbytečné (pokud akvárium jinak funguje dobře). Má to smysl v opravdu velmi přerybněných nádržích s malým počtem rostlin (např. v obchodech).
Ano řasa. V souvislosti s ní mi bylo mimo jiné i doporučena redukce ryb a nevzduchovat. Vzduchuji stále a nyní bych se chtěl dobrat redukce ryb a přestat vzduchovat. Jak ale zjistím, že vzduchování již není potřeba a kyslík ve vodě rybám stačí?
Také mi to s tím počtem ryb přijde jako chaos v akva.
Z čeho usuzuješ že nyní je rovnováha narušená? Že by řasa, nebo se ryby bez vzduchování drží u hladiny? Spíš bych řekl že naopak rovnováze prospěje vzduchování vypnout.
Došlo by tím pádem v akva k lepší rovnováze a už by to nebylo přerybněné? Musel bych pak nadále vzduchovat?
S tím by se dalo souhlasit, Ty tetry v tak malém počtu stejně nemají smysl. Pokud by to nestačilo, mohl bys těch pavích oček vyhodit všech 6, ale vyloženě nutné to asi není.
Chtěl jsem se s vámi poradit, jak zredukovat počet ryb v mém akva. Je tam přerybněno. Vím že platí určitá pravidla (1l - 1cm ryb, atd.), ale jde mi spíše o vaše návrhy jakých ryb se zbavit - přemístit jinam. Jde o nádrž
rybicky.net/nadrze/5468. Můj návrh je zbavit se 3x tetra diamantová, 2x tetra císařská, 3x gupka. Nevím zda by byla úprava dostatečná. Napište prosím nějaký návrh jak byste počet upravili vy. Děkuji
Starší reakce
Vzhledem k tomu, žejsi z Prahy tak je nabídni a někdo je určitě vezme. Co se akvaristiky týče, zkus se zeptat, každá to praktikuje jinak.
Zkus Romana nebo Zikouse

Jedná se o mečovky a živorodky.
Mozes ich aj niekomu darovat ako krmivo

Nejdříve musíš dát vědět o jaké rybky se jedná....
Ahoj,
nějak se nám přemnožily rybičky a nemůžeme si je nechat (přerybněné akva) a druhé akva nechci. Co dělat v takovém případě? Odebere je ode mě nějaká akvaristika v Praze - nemáte zkušenosti? Nebo někdo z Vás?

(není to inzerát, jen potřebuji radu co s přemnožením rybek.) Děkuju!
Starší reakce
No ty parmicky 4pruhe jsou celkem agresivni a "neposedne" ryby. Proto bych to videl spise na jednodruhove hejno tech razbor.
Aj to mi pripadá trocha dosť na 100 litrovku.1 mrenka 4pruhá má v dospelosti 4-5cm.
1cm = 1 - 1,5 l
A ešte ked si od 100 litrov odrátam pár litrov na substrát,rastliny,a voda tiež nebude naplnená až po horný okraj.
Kdyby si dala do akva
1 x prísavník
9 x rasbora klinochvostá ,tak si nemyslím,že by se tam ještě nemohl přidat např. těch 15ks parmičky 4pruhé.Celkem by jich bylo 25 ryb a to je podle mě tak akorát (něco tam je vidět-není to přerybněné)

Ano,je to tá mrenka.Najskôr som chovala iba tieto mrenky-v húfe.Avšak potom som dostala raka a populácia vymizla.Zostala iba 1 rybka.Raka som dala do samostatnej nádrže.Rybku plánujem niekomu darovať do dobrých rúk,kde bude mať väčšie akvárium a bude môcť šantiť s rybkami svojho druhu.Veru nieje pekný pohľad na smutnú rybku

.
P.S.:Ja mám normálnu sieťku...dokonca 3,každá inej veľkosti
Přerybněný to je, ale jsou i horší konzervy... Svým způsobem je horší, že hejnový ryby tam jsou v počtu jednoho (Mřenky) nebo dvou (Pancéřníčci) kusů...
Nechal bych jenom aspoň 4 Pancéřníčky (pokud to jsou nějaký menší, např. Pandy) a těch 9 Razbor. Zbytek přestěhovat...
Az ted mi nabehl tvuj dalsi koment. Pri pravidelne vymene vody-kazdy tyden 1/3 za odstatou vodu=pres noc nech odstat kybl.To by mohlo vydrzet.Pak si porid normalni sitku a tou to prelovys do te budouci 100ky.
Tyto bych dal do 100ky:
1 x prísavník
9 x rasbora klinochvostá
1 x mrenka 4pruhá =>nemyslis tim tuhle parmicku 4pruhou?
rybicky.net/atlasryb/parmicka_ctyrpruha je to hejnova rybka. Hejno aspon 15 ks....to by se ti uz nevlezlo. Spis bych se zameril na ty razbory a po nejake dobe je dokoupil.
Ano,akvárium mi príde o týždeň a pokedy sa zabehne a tak...to bude okolo mesiaca,potom budem vysadzať,dam tam nejaké kotúlky a ked bude zabehnute,tak potom rybky.
a dakujem za rady

Přidat reakci
1 ...... 10
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 15805x