02.12.07 15:47:09
petrys® – osvětlení atman da-35 a filtr atman hf-0100
Ahoj, chci se zeptat, jaké máte kdo zkušenosti s těmito výrobky.
U filtru mne zajímá hlučnost a to, jestli nedělá v menších akva moc velkej proud vody(bude ve 24l akva).
U světla mne zajímá vaše spokojenost a také to, jak je zářivka zabudována-, jsou patice vodotěsné, je zářivka zespod kryta nějakým
sklem, plastem? jestli ano-nezahřívá se tento kryt příšliš? (zkušenost s pearl setem, kdy se plexisklový obal, v němž byly zářivky
rozpadl).
Děkuji všem za reakce.
PS: pokud máte někdo foto, jak světlo vypadá zespod, budu ráda, když jej přiložíte
tak plexi tam je jako kryt,ale je to pořád plast, takže jsem to vyházel.sice mám jiné výrobky,ale značka stejná.Co se týče filtrační
hlavy, nenašel jsem žásnou, která by nebyla do 30l silná, takže to bude výřivka.jedině přiuspat výtok.
a když tam nemáš teď to plexi, tak jak jsou usazeny zářivky-mají nějaké vodotěsné patice?
Ne, nemaji, je to zcela nevodotesne. Ale nepredpokladam, ze bych to nekdy hazel do akva, pod tim mam kryci plexiskla (krome plexiskel, ktera jsou uz
ve svitidlech). Jsem s nimi spokojen, vcelku fajn design, funkcne ok. Ovsem samozrejme za tu cenu si muze kdokoli zbastlit neco lepsiho domaciho. To
je kazdeho volba.
Na detailni fotky podivej k effousovi do nadrze.
Dokonce myslim (probehly zde takove informace), ze dalsi prodej byl kvuli (ne)vodetesnosti zakazan.
jj, to jsem četla, i sem koukala na prezentaci, ale místo toho plexiskla by se tam dala určitě zasunout normální sklo uřízlé na míru ne?
02.12.07 19:50:08 / 02.12.07 19:52:03
filipsi® – Re: petrys
A proc? Je k tomu nejaky duvod?
Plexi je lehci, nedela strepy, a propousti UV. Nejake ++ pro sklo ?
02.12.07 19:53:39 / 02.12.07 19:53:51
petrys® není možné, aby se vlivem tepla ze zářivky to plexi poškodilo? nebo je teplota od 11w zářivky na to příliš nízká
02.12.07 20:21:44
mk® – Re: petrys
Ahojky, jenom jsem chtěl doplnit moji zkušenost. Záleží samozřejmě na typu osvětlení a na jeho konstrukci. Jám mám osvětlení Atman Da-35
s PL zářivkou 11W 8000K a můžu ti říct, že skoro vůbec nehřeje. Nejde od zdroje světla téměř žádné teplo. Navíc je zářivka ukrytá
pod tenkým průhledným plastovým krytem.
tak to je ok, já měla strach, aby se tím žárem něco nepoškodilo
02.12.07 20:35:53
mk® – Re: petrys
Je to v pohodě, není se čeho bát
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Technika • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora