Fórum » CO2 » Výroba » Otázky k návodu na CO2.
[1] 2 
Dobrej
Přečetl jsem si zde návod ale mám pár otázek:
1.)mohl bych tu hadičku místo do difuseru natáhnout do filtru?
2.)jak předejít výbuchu
3.)v jakém množství by to mělo být obsaženo v poměru (cukr/voda/kvasnice)
Děkuji moc za případné odpovědi
no mohl by si si to najít sám je toho tady opravdu dost,m ale řeknu ti jak to dělám já: hrnek cukru(klidně jen 3/4 hrnku) cukru a 1/3 pytlíku
sušených kvasnic (ten pytlík má 7g) do 2 litrový PETky naplněný tak 1,5 litrem vlažné vody. No vesele to dávkuji do difuseru ta 14
dnů....potom výměna naplně. výhodou sušených kvasnic je to že neplesniví. jo a do toho filtru to není problém jento velice učinná
metoda-používá kamarádka
já si myslim, že to v tom návodu o náplni a škrcení přes noc je blbost, já bublam a to tak, že do 2l pet dám čtvrt až půl(půl už je
fakt hodně) kostky droždí, půl kila cukru a vydrží to přes tejden, udělam to dopoledne a pak bublam do nasávání filtru nonstop
a jak tedy předejít výbuchu??
proč by to mělo bouchat, když bubláš furt, leda bys měl někde skříplou hadičku tak, že by jí ten tlak neprofouk
děkuji moc a chci se zeptat jestli nevadí když sem to utěsnil zevnitř voskem
01.12.07 20:40:00
vaclav® – Re: Martafix
Lepidlo je lepidlo.
Ale napriklad chemopren mi CO2 naleptalo a lahev zacla podsavat. Nyni pouzivam sekundove, ale ne prilis dlouhou dobu tak nevim.
přesně jak řekl Václav...lepidlo je lepidlo aneb voskem sem to ještě nikdy těsnit nezkoušel, ale pokud budete bublat furt tak by to mělo
vydržet.....
Ale ten vosk taky něco vydrží ne?? asi 1 cm vrstva a de to uzavřít kdyžtak mužu přidat lepidlo herkulese pro zpevnění co vy na to?
01.12.07 20:46:28
S -
chicko® – Re: Martafix
nejde náhodou herkules rozředit mimojiné vodou????
Bohužel je ředitelné vodou ale to by po zaschnutí snad nevadilo ne?
no to právě taky nevim ale proč si prostě nekoupit akvaristické lepidlo,???,
01.12.07 20:53:36 / 01.12.07 20:53:42
matlala® chemoprenem jsem to lepil taky a sakra honem zalepit sekundakem
jinak mám dotaz nikdy mi nešlo udělat burčák správně vždy po 2 dnech ustalo kvašení
ingredience byly:
10g sušených kvasnic + 0,75l vody + 2dcl hrnek cukru (krystal) teplota 17-25°C
nebo jsem používal kostkové kvasnice, ale dnes už jen práškové
proč to nebublá?
Akvaristice lepidlo ci silikon ci jak kdo chce CO2 taky naleptava.
to matlala: dáváš tam moc kvasni => cukr se rychle spotřebuje a nevýhodou je i bouřlivá reakce stačí dát tak 3-4 g kvasnic( to dávám do
2 litrový petky a bublá 14 dnů
to isamik. to sem nevěděl že to naleptává mám ale už pul roku stejnou lahev právě utěsněnou silikonem a žádné leptání jsem
nespozoroval(myslím, že je to tím, že jsou na bázi kyseliny octové)
01.12.07 21:12:56 / 01.12.07 21:13:14
matlala® jj zkusim ubrat, musim odzkoušet. doposud jsem bublal jen z tlakovky v 2 akva co mam va chodbě tohle je v pokoji a 25 hadičku od lahve se mi tahat
nechce
Víte co já to mam tim voskem tak to odskoušim,pokud by to nefungovalo tak zajdu do kauflandu pro vteřinák za 5 kč nebo kolik a nalepim to ale
zatim nemužu sem nemocný(chorý)
který druh kvasnic je teda lepší? sušené nebo kostkové
jinak u nás se prodáva 47g droždí tak toho asi trošililinku že?
mně se osvědčilo nejvíc droždí v kostce
a mě napadlo co na ten spoj dát trochu emailu na vany nádobí atd.
susene je nejlepsí a dýl vydrží bublat a nehnije jo a tech 3-4 g sem myslel sušené to opravdové fakt nevim ale to bude asi tak 15g
[1] 2 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce CO2 • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora