Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Karanténa při nákupu nových ryb

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Nákup ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Karanténa při nákupu nových ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   20.06.2017 14:00 Muž Yirka [9118] Re: KLeo
Podívej, dělej si co chceš. Já jsem ti jen doporučil to, co se mi z praxe a zkušeností osvědčilo nejlépe. Taková karanténa-nekaranténa je prostě horší než co jiného a neonky a živorodky v 30 litrech je prostě děs.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2017 13:21 Žena KLeo [13] - ŽivorodkyRe: NHKG
Ten mám,když do něj vymačkám zaběhnutý filtr,můžu dát rovnou i rybičky,když jde jen o karanténu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2017 13:06 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: KLeo
Když už máš vzduch, kup si bublifuk. Vyjde tě do 100Kč a pak ho nechej zaběhnout v nejvíc zarybněném akváriu co máš. Vodu bych měnil 50% za den. Pak by to měly ryby zvládnout.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2017 12:24 Žena KLeo [13] - ŽivorodkyRe: Yirka
Já jsem myslela,že na karanténu by 30 l vody stačilo,protože tady v diskuzi jsem četla,že někteří dávají i dospělé ryby do karantény v belíku,ale to už mi přijde na dospělé ryby málo....
No rovnou je dát do akvária nemůžu,protože tam půjdou jako první moje současné zdravé rybky,a staré menší akvárko,ze kterého je přesunu už je neplánovanou odchovnou (a do té si nechci zavléct možné nemoci),takže nové rybky musí pár dní být stranou,a za tím účelem jsem jim včera pořídila ten 30l průhledný plastový box a vzduchování.A když je to moc ryb,tak rozdělit je na dvě skupinky (10 a 8 ryb) by mohlo být pro ně přijatelnější.Sice je budu mít od chovatele,ale nechci nic riskovat,takže těch 10 ale spíš 14 dní karantény jim udělám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 17   20.06.2017 11:38 Muž Yirka [9118] Re: KLeo
Než rybky trápit v takovém množství v tak malé a jistě ne zcela zaběhlé nádrži, je lepší je dát rovnou do později uvažované nádrže a hlídat a častější výměny vody provádět tam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2017 09:12 Žena KLeo [13] - Živorodky – Kolik ryb najednou do karantény
1.dotaz Stačí mi pro 10 neonek obec. a 8 molly 30 l karanténa na dobu 14 dní? (tvořená plastovým boxem+vzduchováním+kameny a tak 2 rostlinami v košíčkách+doma mám ještě 150 W topítko,které bych možná použila).Ještě bych si mohla domluvit převzetí každého druhu zvlášť,ale radši bych je najednou,pokud jim to bude u mě takhle stačit.A mám denně měnit tak tři čtvrtiny vody nebo stačí méně?

2.dotaz Na stěnách nezaběhlé nádrže (kýblové odchovny) se mi tvoří kluzké povlaky-zatím jsem je ze stěn i kamenů každý den stírala houbičkou,aby z toho náhodou neonemocněli.Předpokládám,že je to normální v nezaběhlé nádrži,ale nevadí to rybám co se týče jejich zdraví?Aby v těch povlacích nebyly třeba nějaké škodlivé bakterie nebo paraziti.Předpokládám,že se to bude tvořit i v nezaběhlé karanténě.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2017 18:57 destroyerR6 – Zakalené oči - Crossocheilus siamensis
Zdravím, rád bych nejprve poděkoval zkušeným akvaristům, co mi zde poradili, jak záchránit mou bettu ze smrtelného teploměru (na kterém visela se slepenýma ploutvema), žije a prohání pancéřníčky dodnes potlesk Chtěl bych se poradit ohledně karantény. Včera jsem si donesl z akvaristiky 3x parmičky černopruhé a 4x pancéřníčky (elegans). Dnes jsem zpozoroval u jedné parmičky trochu zakalené oči a je oproti ostatním taky trochu vybledlá na hřbetě. A řekl bych, že je i trochu méně aktivní. Co jsem pátral, tak by to mohl být bičíkovec zhoubný, ale nevím jak teď reagovat. Mám ji oddělit? Ale mám už jenom 6L akva bez techniky. Nebo mám ještě počkat, jesli to nebylo třeba jenom nešetrným odchytem (paní je tam docela dlouho tou síťou naháněla)? Předem dík za radu.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2015 19:17 Mejla82 – Geophagus altifrons
Zdravim, dotazek... stydim

Budu brat od znameho 3x geophagus altifrons, nejsem si jist zda neni ryba nemocna nebo nema nejaky bacil...Jsou o velikosti okolo 8-10cm.Chtel bych jim nasadit karantenu nez je vlozim do sveho akvaria..
Mam velkou plastovou nadobu cca 150l..Mam bublifuk s filtraci..Myslel jsem ze bych ji napustil akvarijni vodou z velkeho akva a zapojil filtraci se vzduchem a nechal je tam.
Mel bych dal to vody nejakou preventivni lecbu kdyby nebylo nic viditelneho?? (Kdyby bylo nebudu je brat).

Dekuji za rady, nerad bych sk do akva za esl nejakej bordel...


Diky ahoj

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   25.11.2015 20:52 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: teakmon55
nebude , ty ryby budou totalně vystreslé ...
12 litrů není karanténa ale mučírna pro 6cm velkou rybu
bez karantény ale dávat ryby rovnou do akva kde už nějaké jsou - fakt smrdí průserem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2015 20:17 Muž teakmon55 [6]
Zdravim.Chystam sa kupit 4 sumceky sklovite asi vo velkosti 6 cm,ale karantennu nadrz mam len 12 litrov.Bude to mat zmysel ich tam dat?Bude im stacit taka nadrz tych 14 dni?Co vy na to?
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2014 15:12 R Muž romant [27982] Re: Designer
Tak já v karanténní nádrži rostliny moc neřeším a když tak něco pohozenýho ve vodě, ale jinak oba dva mluvíme tak nějak o tom samým.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2014 14:55 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: romant
Ani se nemusi zakladat znovu. Staci to zasypat hypermanganem az tam skoro neni videt, rostliny to chvili preziji, a pak se za hodku ci dve vymeni voda. To zas neni az tolik prace :-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2014 14:51 R Muž romant [27982] Re: Designer
Takže když to co jsi jak jsem napsal já rozvedl, karanténa nechť je stále jedoucí akvo a podle míry zasažení tou či onou nezdobou je tu a tam znovuzaloženo po důkladném vydesinfikování.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2014 14:46 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Džouzif
Bohuzel si ani karantenou nemusis pomoct. Jednak o nekterych nemocech se nemusi vedet dost dlouho, nez se daji poznat, a druhak k cemu jsou neci ryby imunni, Tvoje byt nemusi. Karantenou muzes ledascemu predejit (treba zachytit krupicku), ale i tak jsou nove ryby vzdycky riziko, at vypadaji sebelepe.

A dalsi vec je, ze pokud nekdo pouzije jako karantenu naprosto nevhodnou nadrz, ba co hur, jeste nejakou malou sklenici, je to spis horsi nez bez ni, protoze to cemu ryby normalne odolavaly, je ve spatnych podminkach nacne, jeste to za 14dni nemusi byt videt, ryby se daji mezi ostatni, a mame tady maler.

Zkratka i karantena by mela byt ve vhodnem akvariu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2014 15:02 R Muž romant [27982] Re: Džouzif
Dal bych ve funkční karanténě 14 dní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2014 14:35 Muž Džouzif [25]
Ahoj lidi. Od kamaráda jsem dostal malý Ancistruse (1,5cm), kdy v jeho akva chová víc než 20 ancíků různých velikostí (celkem se mu to přemnožuje). Nezpozoroval jsem, že by měl nějaký problém a tak zajímalo by mě, jestli je nutností karanténa, případně jestli dodržet týden až 14 dní?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   17.02.2014 07:51 jamajcan
Když jsem začínal,tak byla karanténa v akvaristice stejnou samozřejmostí,jako třeba filtrace a osvětlení.Dneska začátečníci měří Co2 ve vodě,počítají světelné toky,sypou bez rozmyslu do akva.kila hnojiv a jiné populární postupy.Rád bych věděl,kdo z nich dodružuje základní postupy přidávání nových živočichů do akva?Jsem trošku skeptický.Ve finále člověk stejně příjde na to,že dům se staví od základů a ne od střechy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2014 19:05 R Muž romant [27982] Re: buchcikbel
Hlavně ať ta karanténa spoň 14 dní běží, jako akvo, rostliny to je dobrej postup.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2014 19:02 Muž buchcikbel [0]
Zdravím. Mám 25 litrovou nádrž s osvětlením. Teprve teď mě napadlo použít ji jako karanténu. V akváriu už mám 2 čichavce a jednoho pancéřníčka. Budu kupovat ještě pancéřníčky a hejno nejonek. Mám i vzduchovátko. Mám je tam natýden, čtrnáct dní šupnout? Mám tam dát nějákou živou rostlinku? :-O Jinak ji určitě později použiju, pokud se narodí mrňata... v druhém akva totiž budou živorodky ano

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.09.2013 16:40 Muž Designer [5695] - Cichlidy – Nakup ano ci ne?
Rad bych navazal na tema "Zavojnatka - nemoc", ovsem radeji tady, karantena patri sem.

Nedavno se zde resil problem se zavojnatkou, drive zdravou, po pridani druhe je spatna. A nelze si nevzpomenout, co tady padlo nedavno, ja to radeji nasel presne, to mi za to opravdu stoji citovat:

LiborSprysl napsal: Milá děvucho, ta druhá závojnatka prostě tu první obohatila o to, co s sebou přinesla, a pak nastaly problémy. To je jak holčičí zájezd, když jedna začne menstruovat. Začne většina, ne-li všechny. Ta stará prostě nezvládla nájezd mikroorganizmů, které ta nová přinesla. Může za to samozřejmě malá litráž nádrže, a tudíž kumulace toho života z té druhé.

Tohle by se melo zaramovat a povesit nad akvarium. Kdyz si kupujete nove rybicky, zaroven si s nimi kupujete i vsechno, co si s sebou nesou. A ackoli jsou zdrave a krasne, a i kdyz se u nich nic neprojevi, ani v karantene, ani pozdeji, je uricte potreba si klast otazku: Chci ty nove rybicky tak moc, ze risknu moznou nakazu rybicek ktere uz mam?

Vzdyt vime co to udelalo s americkou populaci, kdyz jim Evropane dovezli sve nemoci. A pritom by se zdalo, ze obe populace byly v ramci moznosti zdrave.
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2013 17:07 R Muž romant [27982] Re: Annabell
Ne nebude.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2013 17:05 Žena Annabell [40] - Labyrintky
Ok a až je dam do akva nebude vadit ten rozdíl ve fvelikosti
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.06.2013 17:04 R Muž romant [27982] Re: Annabell
Určitě je vhodná, dá se tak předejít možným různým pozdějším problémům.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2013 17:00 Žena Annabell [40] - Labyrintky – Je nutná karantena
Ahoj chci se zeptat mám 6 novych razbor klinoskvrnych přijde mi ze mají trochu okousane ploutve(Mamka kupovala) muho je dat do spol akva kde jsou taky razbory,kardinalky čínské,ancitrusi,pancernici,krevetky a sneci ty nové razbory jsou menší než ty moje stare?je nutná karantena

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.04.2013 07:50 R Muž romant [27982] Re: LiborSprysl
Jasná věc, jistím to tím vzduchováním. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2013 07:28 Muž LiborSprysl [9015] Re: romant
romant napsal: ... moc tam nesviť, jenom decentně. Pokud budeš málo svítit, pak asi budou kytky spotřebovávat rybám kyslík, neb nebude fungovat fotosyntéza... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2013 20:18 Žena EditHa [91] - Tetry – Re: romant
no jasně nejsem přece žádná akvaristka začátečnice ;-) už jsem za ty roky přelila stovky ryb do akvárka a bez karantény a do teď nevěděla co to je nějaká nemoc a nějaká karanténa. :-D Proto se ptám jak "blbá" ještě že tu jsou tak dobří rádci, díky nimž je akvaristika zase radost. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2013 19:58 R Muž romant [27982] Re: Edit
Tak potom buď příkladem pro ostatní, tak to má vypadat. ano palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   18.04.2013 19:44 Žena EditHa [91] - TetryRe: romant
Já ale dolévala do sáčku a nechala smíchat vodu, srovnat teploty, potom je vpustila do vody.Nic jsem nikam hned neflákla no no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2013 19:27 R Muž romant [27982] Re: Edit
Tím, že jsi je tam flákla najednou a hned, tím jsi je moc nepřipravila, možná tak šokem. Když už, tak postupně, vody míchat a nechat zvykat, třeba přilejvat po troškách do sáčku kde jsou tu vodu do který půjdou.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2013 19:17 Žena EditHa [91] - TetryRe: romant
vydejchaná voda :-D tak jo, já jsem je chtěla připravit na vodu do které půjdou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.04.2013 19:16 R Muž romant [27982] Re: Edit
Žádnou vydejchanou vodu z akvária už ne, normálka čerstvou 2x týdně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2013 19:14 Žena EditHa [91] - TetryRe: romant
Díky,už jsem kamínek přidala a ubrala na filtru, rampa čeří hladinu. Vhodit tam můžu akorát hnědovku nebo mech, ten zatím není přichycený.Světlo tam nemám. Akvárko bude prosvícené jen denním světlem. Za jakou dobu mám vyměnit vodu? Dolila bych zase z mého akvárka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2013 19:07 R Muž romant [27982] Re: Edit
Dej ten filtr na minimum a nech ho jenom čeřit hladinu. Tím jemným vzduchováním jsem měl na mysli klasickej vzduchovací kamínek, ale když to máš tak, nech být. Podle mě aby karanténa měla smysl, chce to min. 14 dní. Hoď tam i nějaký rostliny, jenom tak nechat povalovat a moc tam nesviť, jenom decentně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2013 18:53 Žena EditHa [91] - TetryRe: romant
Nemám s tak malým akvárkem zkušenost, nejraději bych ryby vylila do velkého , ale mám strach z nějaké té obrněnky či kožovce. Léčit zase velké akvárko by mě asi kleplo.Když se drží na některých rybách drobné bublinky nevadí to? Jaká je nejkratší doba na karanténu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2013 18:46 R Muž romant [27982] Re: Edit
Dal bych jenom jemný vzduchování. Ty rybky jsou vystresnutý z toho prostoru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2013 18:40 Žena EditHa [91] - Tetry – karanténa nových neonek
Nákup 20ks neonka červená. Karanténa: akvárko 25l vody- odlitá z velkého akvárka. Přidáno topítko a filtr s rampičkou. Chci se zeptat, jestli je lepší nechat rampičku jen čeřit vodu na hladině, nebo ji nechat nad hladinou, aby voda padala a dělala bublinky.Nebo mám dát místo té rampičky vzduchování? Připadá mi, že je voda překysličená a ryby zbytečně vylekané. Ale aby zase neměly kyslíku málo??

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   15.11.2012 14:10 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Askanius
Ideální je pro ně mít připravenou jinou nádrž s vlastním topením a filtrem (nic jiného v ní být nemusí, žádné rostliny, světlo, dekorace,....). Karanténa musí být minimálně na týden aby vůbec měla smysl, ideálně přes 2 týdny. Před vypuštěním ryb nezapomeň srovnat teplotu vody (nechat sáček s rybami plavat 15 minut na hladině nádrže, kam je budeš vypouštět). A bacha, karanténní nádrž je nádrž jako každá jiná, takže pokud ji nemáš zaběhanou, měň často vodu. A ideálně ji napusť vodou z nádrže, kam ryby pak pudou.
Více viz google.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2012 13:48 Askanius – Nákup nových ryb
Po koupení ryb a cca 25 min převozu bych měl udělat co přesně než je postím do akvária???Vyčetl jsem něco o karanténě jak dlouho by tam měli být abych měl jistotu že mi nedotáhnou něakou nemoc? A jak by měla karanténa vypadat?Děkuji.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2012 15:05 Muž kofejn [963] Re: romant
Tak to já jo, vlastík akvária jsem teprve dva měsíce. Do akvaristy daleko.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2012 14:54 R Muž romant [27982] Re: kofejn
Když bude, tak bude, už máš něco za sebou, tak strach nemám. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2012 14:48 Muž kofejn [963] Re: romant
V pondělí mi zavolají, kdy rybky budou, tak uvidím. Bude to ale asi rychlejší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2012 14:46 R Muž romant [27982] Re: kofejn
O.K. připrav to, za týden zprovozni, dej ten nitrivec a za další týden rybky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2012 14:44 Muž kofejn [963] Re: romant
Bublifuk jsem dneska dal do velkého akva, ať už jede. Vodu dám pak půl staré, půl čerstvě a výměny ob den 1/3? Zbylo mi trochu nitrivce, tak ho tam taky můžu nalít.
EDIT: To dno by tam bylo proto, že by si třeba manželka zvykla na další nádrž. Třeba pro prevetky X-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2012 14:39 R Muž romant [27982] Re: kofejn
Stačit to bude, nechal bych je tam klidně 14 dní a ať je ta nádržka zaběhnutá, jinak to nemá smysl. :-)
Edit: Dno netřeba, ten růžkatec je v pohodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2012 14:38 Muž kofejn [963]
Bude jako karanténí nádrž pro osm otíků stačit akvárium 9l? Na dno bych mohl dát Liapor a přišel by tam i růžkatec. Nádrže mám dvě stejné, bohužel filtraci jen na jednu.
Je to jen karanténa, lečení snad nutné nebude. Pokud ano, přesunul bych je do holé nádrže.
Jak dlouho bych měl otíky v nechat v karanténě, bude stačit týden?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2012 21:53 R Muž romant [27982] Re: baletka
rybicky.net/forum/14139
Edit: Karanténovat terčovce se určitě vyplatí a nebude záležet ani na tom jestli budou od Top chovatele, prostě změna prostředí, podmínek, to je u terčů ten nejlepší spouštěcí mechanizmus různých latentních nemocí, jenž si mohou v poklidu nosit v sobě a projeví se právě s tou změnou. Tím Tě rozhodně nestraším, to chraň, no víme kdo, jenom informuji a zároveň myšlenku karantény jednoznačně podporuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2012 21:52 Žena baletka [624]
Zdravím, prostudovala jsem si tady všechna tři vlákna o karanténě a jsem jelen z "bublifuku". Co to je? Vnitřní filtr, který zároveň emituje bublinky? Budu zakládat velké akva, chci do něj terčovce, takže karanténa bude více, než nutná. Mám 60l společenské akva, v plánu je koupě o něco většího asi 100l, do kterého půjde současná osádka, k tomu budu zavádět 480l pro terče a 60l se promění na karanténu. Kromě bublifuku mám tedy ještě jednu otázku: počítám s tím, že velké akva budu zavádět tak tři, čtyři měsíce, nejprve filtr, dno a kytky, poté pancéřníčci, otíci a šneci, pak neonky, nakonec terči. Celou tu dobu, pochopitelně, pojede i karanténa. Ovšem, pokud někdy do Vánoc (což bude od založení cca 4 měsíce) proběhne všechno v klidu a třeba leden-únor zvládnou v pohodě i první terči... mám nechávat karanténu stále běžet? To je přece spotřeba energie jako ďas. Pokud budou ryby zdravé a spokojené a nebudu další přidávat, můžu karanténu vypustit, filtr schovat a vytáhnout zase až při případných problémech? Sice chci velké akvárko, ale neplánuji další tři až pět někde ve sklepě, na to nemám čas ani peníze ;-) Jde to bez nich zvládnout?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   15.02.2012 13:46 Muž Yirka [9118] Re: Beastie
Jak píše Libor, nejlepší karanténou je léty prověřený zdroj-prodejna. Pokud je člověk někde štamgastem, ví jak prodejna funguje, může dávat rybky do nádrže i bez karantény. Ono pokud není karanténa pořádně zařízenou a zaběhlou nádrží, rybky v ní často trpí více než při přímém vypouštění do nádrže a imunita je ještě více oslabena, takže se mohou projevit nemoci, které by byly normálně autoimunitou potlačeny.
Pokud někdo nakupuje extra speciality, pochopitelně většinou volí vlastní, od mnou psaného odlišný, postup.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2012 12:05 Muž LiborSprysl [9015] Re: Beastie
Jo ták...no spíš delší než vyšší a cirka pajdu...dle možností...

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 3 4

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 7471x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4951-karantena-pri-nakupu-novych-ryb?od=61