29.11.07 12:43:40
mato® – Je to možné ???
ako som tu čital vapenate veci sa nehodia do akvaria ale asi je neskoro co teraz ? uz mam zalozene vecie 54 (50) l akvarium a dno tvori strk z
akavaristiky ostalo mi este trochu štrku tak som spravil pokus štrk vs. ocot a aky vysledok ? nieje to možne štrk z akvaristiky šumí (nie moc
ale aj tak !) ! už tam mám aj rastliny dekoracie aj rybi :( je neskoro ? prosim poradte mi
29.11.07 12:49:39
Eff® No to musíš posoudit sám, jestli šumí hodně nebo málo. Ano, štěrk z akvaristiky někdy šumí. Oni to v octu netestují a o dodavatelích
akvaristického písku/štěrku si nemůžeme dělat iluze. Ovšem občas se stane, že máme krásný říční křemičitý písek ideální barvy a
velikosti a přece jen trošíčku šumí. Důvodem můžou být úlomky ulit drobných plžů, různé naplaveniny atd... Pak záleží na posouzení
vody kterou do akvária použiju - pokud je hodně tvrdá, bude zřejmě obsahovat vápník a v kombinaci s vápenatým dnem ho bude až příliš.
Pokud mám naopak vodu velmi měkkou, pak trošíčku v octu šumící dno není žádná tragédie.
29.11.07 12:59:37
mato® no ale ani by som nepovedal ze to je strk z prirody
29.11.07 13:02:54
Eff® no ale ani by som nepovedal ze to je strk z prirody
Nevypadá přirozeně? Barva pestrá, hrany ostré? Tak to nebude to pravé ořechové.
29.11.07 13:06:15
mato® strk 0,5-1,5 je petrofarebny cervenkasta , oranzova, seda , kremova. strk skorej taka drt cervenkasta a ruzovkasat farba
A nebylo by lepší než tyto dohady jednou za týden změřit tvrdost a bylo by vše jasné? Pokud neproste a rybičkám i rostlinkám se bude
dařit, tak ať si to klidně bublá jako šumák

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora