[1] 2 
Je nějaký problém s dávkováním CO2 pomocí kvasnic do větších akvárií (325l) ??
Není je to podstatně jednodušší než u malých akvárií.
oplati sa kupit CO2 reaktor od sery(aj s tabletkami) za 800sk
Reaktor již mám, ale nevím zda li bude produkce CO2 kvašením dostatečná.
23.11.07 21:50:50
filipsi® – Re: Bertík
Muzes prece dat kvasit ve vetsi nadobe, nebo ve dvou .... U velkych tolik nehrozi, ze to prezenes, kdyz to budes delat rozumne.
Ale neprijde mi to az tak prakticke, u velkych bych osobne dal lahev, mene mista, atd, atd
Frigo112 - To urcite ne, cena by stoupala k nebesum.
mam 20l akva, a CO2 davkujem z PET lahve, mohli by ste mi poradit kolko kvasnic, cukru a vody do 1,5l lahve?
10.02.08 01:24:10
R -
isamik® – Re: samot10
Spise me napada otazka proc chces to akvarka (predpokladam to co mas v prezenataci) bublat?
aby rastli rastliny, len sa mi to zda na take male akva zbytocne, ale predavac povedal ze potom zacnu rast rastliny ako dive
10.02.08 10:40:34
S -
chicko® – Re: samot10
No, ale růst rostlin nezajištuje pouze Co2, rostliny musí růst dobře, aby dokázali nadmíru co2 spracovat. Pokud ti rostlinky nerostou, tak to
co2 nenapraví. nejdříve se jim musí zajistit dobré podmínky k růstu a pak jim pomůže i to co2. Jinak já bych v tak malém akváriu dávkoval
jen velice opatrně, chce to jehlový ventil a spočítat si dávku v bublinkách a stále kontrolovat Ut a Ph, než dojde k ustálení hodnot(jinak 1
bublinka(velká) je asi na 10 litrů vody/minutu
takze ozaj malo...a aka je to velka bublinka, to je dost obsirny pojem
10.02.08 11:34:18
S -
No kdyby jsi si něco o co2 tady přečetl, tak význam málá a velká bublinka zajisté pochopíš

. malé jsou ty o vycházejí z difuzoru a
velké ty co vycházejí z hadičky volně umístěné v akváriu(takže pro 100litru je to 10 bublinek za minutu). taky ti mohlo dojít, že malé
bublinky by se ti asi špatně počítali, když jich jsou 100vky za minutu

. jinak opravdu doporučuji nejdříve něco přečíst a otestovat si
vodu-jaké tam máš hodnoty Ut a ph?
a da sa zistit Ph aj nejak inak ako si kupit test v akvaristike, myslim nieco co by sa naslo doma
10.02.08 13:39:43
S -
10.02.08 13:40:46
S -
Nechápu proč chceš experimentovat s co2, když si nechceš pak kupovat testy, které jsou potřeba
nie, zle si to pochopil...ja si testy kupim len som chcel vedet ci sa da aj usetrit
10.02.08 20:00:22
vaclav® – Re: samot10
Pokud by jsi chtěl pouštět CO2 do svého 20 litrového akvária, tak bych se ti to snažil vymluvit.
takze necham dobublat stary burčak a dam to prec?... a teraz mi ide 1 velka bublinka za 6 sekund
10.02.08 20:15:41
vaclav® – Re: samot10
Pokud ale v akváriu nemáš žádného živočicha které ho bys otrávil tak to bych to ještě zkusil. Pokud se ti CO2 neosvědčilo a rostlinám
to nepomohlo může to být proto že máš moc vysokou uhličitanovou tvrdost KH a nebo špatný písek, který obsahuje vápník. Dej drobet písku
z akvária do octa a pokud bude do druhého dne bublat tak je do akva nevhodný a k CO2 už vůbec na.
10.02.08 20:24:40 / 10.02.08 20:25:06
samot10® piesok som uz testoval a nebublal...planujem dat nejake rybky do akva
U tak malého akva je třeba si ohlídat pH (přes den !!!) na noc nebublat, teprve až budeš mít jistotu s dávkováním. Já si předpěstovávám
některé kytky ve 12l (z 0,5 l láhve - 1/4 kostky čerstvých kvasnic, intenzivní svícení + Fe a občas nějaký hnojivo) - pH se někdy dostane
do hodnot neúnosných pro ryby - takže s rybkama je to horší. Pokud se objeví příznaky (lapání vzduchu při hladině, polehávání na dně,
nekoordinované plavání) první pomoc je vzduchování, které vrátí pH nahoru.
* to dávkování mám do 0,5 l láhve 1/4 či 1/5 kostky kvasnic + 80-100g cukru dokonale rozpuštěné ve vlažné vodě.
10.02.08 22:34:15
Sid® – Re: chytek
Zbytečně moc kvasnic. Pak hrozí to, co popisujete.
kvasnice nemají moc dlouhou trvanlivost, takže s nimi zas tak nešetřím

- jaký tedy má být správný poměr pro 0,5 l ? -mně to bublání
vydrží tak na týden.
10.02.08 23:03:39
Sid® – Re: chytek
mně to bublání vydrží tak na týden
Právě proto, že dáváte moc kvasnic.
Zkuste to jinak!

Dejte stejné množství cukru, zhruba 1/10 kostky kvasnic a místo 0,5 l láhve použijte větší, klidně i 2 l PETku.
A to, co rybkám při předávkování CO2 ublíží, bude spíš otrava tímto plynem než pokles pH.
(Přestoře i rychlost a míra poklesu, stejně jako hodnota, kam pH poklesne, mohou být rybám nebezpečné! Ale to už asi bude rybkám při
předávkování CO2 nejspíš jedno...

)
k akváriím typu 20l, jsem chtěl jen říct - experimentovat s CO2 a rostlinami, ale ne s rybami!!!
[1] 2 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce CO2 • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora