cawte chcem sa oyptat ked si kupil som si ancitrusa asi pred 7-8mesacmi ale on nijak nerastie ma mozno iba 3cm a zerie vlocky tablety na dno a daval
som aj uhorku cos tym?
nic ancistrusy rostou pomalu
Už asi nic, hold je "podraženej" a moc nevyroste. Koupit několik nových ancistrusů nejlépe od chovatele, nebo alespoň počkat až do
akvaristiky dojde dodávka ancistrusů a koupit je dokud je na výběr. Pak je pořádně krmit, sušené, mražený cyklop, patentky, rybí maso, v
létěě salát, ale né skleníkový. Ten by nemuseli přežít!

Hlavně musí mít dostatek potravy!
co já jsem slyšel tak se to stává, když někdo odchoval ancíky a pak - jelikož měl malé aq a hodně mu jich umíralo, tak to radši dal do
akvaristiky
problém co je, je ten, že když měli ancíci v mládí malý prostor pro svůj růst, tak hold nikdy nebudou dlouzí jak normální ancíci
a já jsem si taky koupil 2 ancíky před 3 měsíci a povyrostly o 2/3 tolik co měřili, ale zas na druhou stranu zmohutněli
To nebude stísněným prostorem, ale nedostatkem potravy. Jen z okurky, nebo salátu nevyrostou.
ale nie priestrou maju dost a su kupene od chovatela a on mal velke avkarka a oni zeru aj tablety aj patentky co sapdnu aj uhorku aj vlocky aj riasy
taze tolko
Já jsem koupil dva ancitrusy asi před rokem a půl, Měli tak 2 cm. Prodavačka tvrdila že jsou z jednoho chovu. Dnes má jedem cca. 3 cm a druhý
asi 9 cm. Prostě někdo roste a někdo ne.
Spíše je to tím že jeden je sameček a o něco menší samička

a nebo růstová vada málo rostliné složky a nebo naopak
no pokial mas v akvarku viac prísavníkov tak jeden býva zväčša dominantny a narastie hodne a ostatne budu popri nom o cosi mensie.....a inak by
som velmi neradil krmit ich suchou potravou (vločky) mohlo by ich "zapiect"
to bunda: tak to nejsi sám, u mě je to téměř stejný. Moji jsou staří asi 9 měsíců, a jeden má kolem 7 cm, a druhý asi 4. Hold mi ten
jeden asi zakrněl
to Dinamit: Nevím čím to je. V akva mám 2 oba jsou krmeni stéjně mají stejne podmínky oba vypadají zdravě a čile jen jeden prostě
zakrněl. Ono je to ale jedno oba jsou pěkní.
Samozřejmě v případě, že je více stejně starých ancistrusů a některý výrazně zaostává v růstu, tak je to věc genetiky, pčřesněji,
může se jednat o geeticky podmíněné zakrnění. Obecně kvalita ancistrusů spec. upadá, málokdy jsou k vidění 14cm a větší kusy, což
bylo před 15 - 20 lety běžné. Long fin jsou kapitolou sami osobě, rostou pomalu a jsou výrazně menší, než obyčejný ancistrus.
Dobrý den
Jsem začínající chovatel a kopil jsem si 14 neonek.
Po 2 dnech začali umírat.Přitom t vody mám 25°C a PH 6.
Mám tam ještě 3 Black moly, 3 mečovky a 6 ancitrusů.
Krmil jsem je " komletním krmivem pro ozdobné ryby ".
Nevíte co se s nimi stalo?
25.11.07 10:43:37
Horác® – Re: Washek
Neonky jsou hodně citlivé na náhlou změnu vody.
25.11.07 21:21:55
Nobody® – Re: Washek
U nových ryb to může být změnou prostředí.
pH 6,teplota 25°C - to je pro ně dobré,ale záleží na druhu neonek?
Já se spíš divím,že Vám žijí Black moly a mečovky při takovém pH.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora