Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Hodnoty vody

 

NápovědaFórum » Voda, přípravky na úpravu a testy » Hodnoty vody 

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Hodnoty vody
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2014 11:42 Marcel G Re: michalt
Moje voda z reverzní osmózy (což ani není totéž, co destilka) má pH 5,55.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2014 11:28 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: zervan
Jsi si jistý, že bude kyselý? Právě podle toho, co jsem se leckde dočetl, by kyselý být nemusel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2014 11:26 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: michalt
Roztok v destilovanej vode bude kyslý, ale v akváriu sú (hydrogén-)uhličitany, tvoriace alkalitu, s ňou treba počítať.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2014 10:52 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: rriki
Tak zatím to z každodenní zkušenosti několika uživatelů vypadá spíš tak, že Torben pH nemění. Teď už jen zjistit, jestli je tomu tak v každé vodě, tedy jestli ta změna pH není blokovaná spíš vyšší alkalitou vody. Zkusím si zaobstarat čistou vodu (Aqua Purificata z lékárny by snad mohla stačit), připravit několik roztoků Torbenu s různou koncentrací a změřit pH tam. Nebo to taky nebude průkazný test?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2014 10:47 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Marcel G
Já se v chemii zatím moc neorientuji, ale měl jsem dojem, že organické kyseliny mají na pH vodního roztoku podstatně menší vliv než anorganické. Připisoval jsem to tomu, že jsou komplexnější (jejich molekuly těžší) a méně ochotně reagují s vodou. Proto jsem si myslel, že huminové kyseliny nejsou tak zcela kyselé.

Myslel jsem si, že rašelinové výluhy obecně snižují pH vodního roztoku nějakým jiným nepřímým mechanismem a nikoliv pouhou přítomností huminové kyseliny. Nebo je to zcela nesprávná představa?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2014 09:33 Marcel G Re: Motýl
Motýl napsal: Mě s Ph nehne ani kyselina, natož torben.Vím, žes to určitě nemyslel špatně, ale torben přece taky obsahuje kyseliny (huminové kyseliny).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2014 19:15 Muž Motýl [145] - CichlidyRe: michalt
Mě s Ph nehne ani kyselina, natož torben. A u ostatních výrobců je jasně napsáno - stabilizuje Ph.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2014 18:05 Muž acik [416] Re: michalt
Fotka k příspěvku pravda,já torben pridávám a PH opravdu nezměnil.... takhle akva vypadalo s torbenem... ph 7.2
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2014 17:55 Muž rriki [818] - CichlidyRe: michalt
Souhlasím s tebou .Teď jsem ho byl přeměřit a má 6,3.To neznamená ,že je to rašelinový koncentrát ,že je kyselý a kdo z Vás někdy doma dělal vlastní výluh tak ví,že bez pár pecek louhu má jen obarvenou vodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2014 08:05 - Re: michalt
Mne pH znížil.Samozrejme som tam toho nalial až až.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2014 21:05 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: prasan
Opravte mě, prosím, jestli se pletu, ale mně Torben s pH vůbec nehýbe žádným směrem. Ale je to měřeno jen kapkovým testem, takže z toho nechci dělat dogma.

Na nějakém jiném akvaristickém fóru jsem se dočetl, že tyhle komerční rašelinové výluhy jsou obvykle pufrované na pH 7, právě aby pH neměnili. Zajímalo by mě, jestli je to pravda. Několik málo domácích měření s Torbenem mi to zatím potvrzuje (i když nedokazuje - pořád je tady alkalita vody a další neznámé faktory).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2014 20:45 - Re: Tomiino
Torben znižuje pH nakoľko ide o rašelinový koncentrát.
Na druhú otázku: Ano je to možné. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2014 20:03 Muž Tomiino [43]
dobry vecer,chtel bych se pozeptat na zkusenosti s Torbenem,pisu sem,nemohu najit vlakno o tomto pripravku...je mozne ze by torben snizoval hodnoty PH??a dalsi vec,plzenska voda ma ph cca 7,5..je mozne ze by ph kleslo behem tydne bez vymeny vody o nejaky ten stupen??dekuji :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2014 20:51 Muž cezarmilan [591] - Rostliny
Ja si práve myslím, že vzduchovanie pomocou kamienka je už len prežitkom. Ten kto po tom túži, tak určite mu nejde o "okysličenie" vody ale o samotný efekt. Mám s tým bohaté skúseností pri zakladaní akvárií u dotyčných osôb.
Všetci vieme, že čerenie hladiny je postačujúce. Predovšetkým však rastlinstvo. Dokonca mám dve akvária bez filtrácie a nikdy som nebol nútený použiť kamienok.
Uznávam, je dobré mať pripravené vzduchovanie počas leta, či nedaj bože pri liečbe rýb.
Všetko je vašak o rybách, ak ich je veľa, tak je hrozbou i CO2 a potom rýchlo vzduchovať. Ak ich je akurát, tak prípadné pridávanie CO2 nieje hrozbou aj keď jeho hladinka trošku stúpne. A znova ak ich je akurát, tak pridavné okysličovanie je úplne zbytočné.
Ak je vonku horúco a odparí sa mi z akvária viac vody, čím nastane silnejšie čerenie hladiny (vývod filtra), tak DC je dosť rýchlo modrý, teda roztok v ňom ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2014 16:25 Muž Kamilstrom [539] - RostlinyRe: Marcel G
Marceli neni kaminek jako kaminek,ja sam si pamatuji kdysi ve 280L nadrzi pouzil vetsi vduchovaci"kamen" a kdyz jsem pridal na pumpe tak to tu vodu rozpohybovalo,ne asi uplne cele akva,ale verim,ze se tam ta voda michala.Na hladinu(vymena plynu,degassing,slepa hladina apod.)je nejlepsi(muj nazor)surface skimmer. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2014 15:50 -
Živý organizmus potrebuje kyslík.A to platí i o rastlinkách.Tie ho nie len produkujú ale aj príjmajú.V každom mojom akvárku vzduchujem a dá sa povedať,že dosť intenzívne.Nikdy to ale nespôsobí také odbúranie CO2 aby to dáko škodilo rastlinkám.Možno len nerastú tak bujaro ako pri pridávaní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.06.2014 11:20 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: Marcel G
...Pokud chce tedy někdo, aby se dobře vyměňovaly plyny mezi vodou a vzduchem (u rostlinných akvárií, kam se přidává uměle CO2, to obvykle není moc žádoucí), pak je ideální, aby co nejvíce zvětšil styčnou plochu vody se vzduchem a voda se navíc "neustále hýbala". Klasickým vzduchovacím kamínkem se toho však nedosáhne...
Vodu rozhýbete i klasickým vzduchovacím kamínkem, proto platí to, co jsem napsal - vzduchování z vody sycené CO2 tento plyn vyhání a ne, že ne. O účinnosti v závislosti na pohybu vody (zejména, ale nejen hladiny) už jsem taky psal. :)

To by to vzduchování muselo být opravdu intenzivní, aby působilo intenzivní pohyb vody (podobně jako to dělá filtr). Pokud si někdo (třeba Sid) myslí opak, není nic snazšího než nám tu předložit nějaké důkazy...
Vy už máte taky ekzém, když vidíte ta tři písmenka (Sid), ne? :-D
(Jinak byste snad nepsal podobné hlouposti. :))
Nejprve mě ocitujete: "To by to vzduchování muselo být opravdu intenzivní, aby působilo intenzivní pohyb vody", a pak dodáte: "Pokud si někdo (třeba Sid) myslí opak...".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.06.2014 10:55 Marcel G Re: zervan
Přesně tak, já sice také obvykle používám vzduchování, ale ne kvůli zvýšení hladiny kyslíku, ale kvůli "rozbití" mastné hladiny. A protože to vzduchování používám pouze kvůli mastné hladině, pouštím ho pouze přes noc. To se mi v mých akvárkách osvědčilo.

A ještě k tomu vzduchování: Výměna plynů je (pokud se nemýlím) závislá především na "styčné ploše" vody se vzduchem, na "promýchávání" obou médií, a "čase styku". Pokud chce tedy někdo, aby se dobře vyměňovaly plyny mezi vodou a vzduchem (u rostlinných akvárií, kam se přidává uměle CO2, to obvykle není moc žádoucí), pak je ideální, aby co nejvíce zvětšil styčnou plochu vody se vzduchem a voda se navíc "neustále hýbala". Klasickým vzduchovacím kamínkem se toho však nedosáhne. Při běžném vzduchování unikají z kamínku velké bubliny, které prakticky okamžitě unikají k hladině, takže tam je "čas styku" mizivý. Během jejich cesty se těžko stihne rozpustit do vody nějaké měřitelné množství kyslíku, nebo opačně - uniknout z vody do bublinek nějaké měřitelné množství CO2. Možná by se něco měřitelného odehrávalo, pokud by byly ty vzduchové bublinky extrémně malé (nanobublinky) a bylo jich opravdu velké množství (sodovka), nebo by někdo dokázal udržet ty bublinky dlouho pod vodou. Mnohem praktičtější je ale podle mě prosté a jednoduché čeření vodní hladiny (to funguje spolehlivě).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2014 09:57 matus13 Re: zervan
rastlin mam dost aspon si to myslim,tak vzduchovanie necham vypnute lebo ten filter mi hybe s hladinou a ked uvidim ze rybky sa drzia pri hladine tak rychlo zapnem aj vzduchovanie
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2014 08:01 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: matus13
Pokiaľ je tam dostatok (živých) rastlín, netreba nejako zvlášť riešiť vzduchovanie. Filter by mal mať výpusť kúsok pod hladinou - tak, aby spôsoboval pohyb hladiny. Nehybná hladina nie je dobrá - vytvorí sa na nej povlak brániaci výmene plynov. Vzduchovanie nie je zväčša vôbec potrebné, no mne sa bez neho niekedy tvorila "mastná hladina", tak mám pustené len veľmi jemne (pár bubliniek, ani to nepočuť).
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   06.06.2014 05:27 Marcel G Re: Sid
Ano, vzduchování koncentraci CO2 ve vodě snižuje, ale asi tak, jako umělé přidávání CO2 snižuje alkalitu => tj. naprosto minimálně, zanedbatelně, běžnými testy prakticky neměřitelně. Každý si to může změřit, pokud chce opravdu zjistit, zda je to pravda. Kdo si to změřit nechce, tomu nezbývá, než se o tom jen dohadovat.

S druhou částí Sidova výroku ("Pohyb vody je tím, co urychluje únik nadbytečného plynu z vody.") nemohu jinak, než souhlasit. To, co je pro provzdušňování vody důležité, je právě pohyb vody, resp. kontaktní plocha vody se vzduchem, kde dochází k výměně plynů. Další, co pak ovlivňuje množství kyslíku ve vodě, je asimilace rostlin. Když někomu pěkně rostou rostliny (dobře asimilují) a zároveň má v akváriu dostatečný proud, tak se o vyšší koncentraci kyslíku ve vodě nemusí strachovat. Vzduchování moc k pohybu vody nepomáhá, a proto má na obsah kyslíku nebo CO2 ve vodě zanedbatelný vliv. To by to vzduchování muselo být opravdu intenzivní, aby působilo intenzivní pohyb vody (podobně jako to dělá filtr). Pokud si někdo (třeba Sid) myslí opak, není nic snazšího než nám tu předložit nějaké důkazy. Ono je vždy velmi snadné všechno kritizovat, ale nic neudělat proto, aby si to sám ověřil a o výsledky svého měření se navíc podělil s ostatními. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   06.06.2014 00:03 Muž Kamilstrom [539] - RostlinyRe: zervan
Ja myslim,ze kdyz na tim popremyslis a "opravdu" to vyzkousis(to znamena,zmeris)tak na to prijdes,kde je pravda a pritom si muzes myslet o Sidovi co chces! :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2014 23:58 matus13 Re: zervan
tak teda ako to mam spravit?musim mat pustene vzduchovanie alebo filter tak aby ceril hladinu,ved nejaky kyslik musim dostat do vody kvoli rybam a krevetkam tak co bude lepsie filter viac ponorit a pustit vzduchovanie alebo naopak
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2014 22:17 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: Sid
Sid napsal: Vzduchování, (vhánění vzduchu přes vzduchovací kamínek), v nádrži sycené CO2 jeho koncentraci snižuje, i kdyby na kdejakých stránkách psali opak. :-) Nuž ale to, čo niekto napíše na fóre, má podobnú váhu ako to, čo niekto napíše v článku. Najviac verím tomu, čo odskúšam sám a tomu, čo vykazuje známky exaktného merania s vedeckým prístupom ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.06.2014 21:22 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: zervan
Vzduchování, (vhánění vzduchu přes vzduchovací kamínek), v nádrži sycené CO2 jeho koncentraci snižuje, i kdyby na kdejakých stránkách psali opak. :-)
Pohyb vody je tím, co urychluje únik nadbytečného plynu z vody.
Jinou otázkou je, k jak intenzívnímu úniku dochází. Ve stejných podmínkách, /teplota vody, salinita.../, bude tento proces nejvíc záležet na intenzitě pohybu vody, bez ohledu na to, čím bude tento způsoben.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2014 21:02 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: romant
romant napsal: A ona se tím vzduchováním hladina nečeří? ;-) Zanedbateľne v porovnaní s prúdením vody spôsobeného výpusťou filtrácie tesne pod hladinou. Držme sa kontextu: Ak som dobre videl na fotke akvária "matus13", tak tam má nejakú tú rozstrekovaciu rampu / či len rúrku a domnienku, že ak pustí vzduchovanie (asi do nej), že sa mu nejako zníži obsah CO2. Nie, lebo už samotná výpusť filtra čerí hladinu a tie vzduchové bublinky už nijako badateľne nepomôžu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2014 20:55 R Muž romant [27981] Re: zervan
A ona se tím vzduchováním hladina nečeří? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2014 20:48 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: Sid
Sid napsal: Vzduchování v nádržích sycených CO2 jeho koncentraci snižuje. :-)
Síce veľa palcov hore, ale citujem z prirodni-akvarium.cz/… - "Vzduchování pomocí vzduchovacího kamínku nemá [navzdory rozšířenému mýtu] na odplynění CO2 prakticky žádný vliv." Odporúčam pozrieť tie grafy. To, čo vyháňa CO2 je čerenie hladiny (styk vody a vzduchu) a nie vzduchové bublinky. U seba tiež nebadám rozdiel, či vzduchujem alebo nie, ale zase som nerobil tak precízne meranie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2014 20:24 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: matus13
pokud se ti barva testeru vrátila k zelené barvě, v klidu můžeš to vzduchování vypnout a vložit rybky. Nezapomeň ale upravit dávkování CO2, aby jsi se nedostal opět do žluté barvy :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 14   05.06.2014 20:08 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: zervan
...Vzduchovanie by nemalo znížiť obsah CO2, ale len zvýši obsah kyslíku...
Vzduchování v nádržích sycených CO2 jeho koncentraci snižuje. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2014 19:55 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: matus13
Vzduchovanie by nemalo znížiť obsah CO2, ale len zvýši obsah kyslíku. Ak by bolo veľa CO2 a súčasne málo kyslíku, rybky by lapali po dychu pod hladinou. Nepoznám ten permanentný test Sera, ale asi to bude podobné - na mojom je modrá málo, na zelenej farbe fajočka, že je to ideál a hodnota 20 mg/l, na žltozelenej je 50 mg/l, ale často mám i žltú a pohoda.

Je možné skúsiť vypnúť vzduchovanie, ale nemalo by sa to zmeniť. Potom odporúčam proste vymeniť náplň fľaše, zvýšiť tým obsah CO2. Hľadanie toho správneho pomeru voda : kvasnice : cukor tiež nejaký čas trvá. Ja dávam do 2 l fľaše 1,5 l vody, 5 g kvasníc a 150 g cukru, takéto fľaše mám dve, každý týždeň mením náplň jednej z nich na striedačku. Mám cca 60 l vody v akvárku a JBL reaktor na rozpustenie rybicky.net/vyrobky/1746 - celkovo je to akurát.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2014 19:38 matus13 Re: zervan
To mam permanentny test Sera,ked je modra je malo co2,tmavozelena-akurat a zlta-vela,prve dni som mal zltu tak som pustil vzduchovanie,teraz mam tmavozelenu,mam vypnut vzdochovanie a uvidim co sa stale?uz tam chcem davat ryby a nechcem ich hned otravit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2014 19:27 R Muž vaclav [14568] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: matus13
Pokud není hodně světle zelený tak je málo CO2. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2014 19:26 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: matus13
Myslím, že sa netreba báť pridať CO2. Ja nemám klasický dropchecker, ale permanentný CO2 test od JBL a hoci je mojím cieľom žlto-zelená farba, neraz skĺznem do čisto žltej a obyvatelia nijako neprotestujú. Burčiak ide veľmi výdatne asi 2 dni, potom zoslabne na svoju bežnú úroveň a asi po 1-2 týždňoch zoslabne. Takže ak tie prvé dni bola úroveň vyššia, je to normálne. Mne sa nijako nepodarilo s jednou fľašou dosiahnuť stabilné hodnoty, tak som zapojil 2 fľaše a striedavo po týždni mením náplň.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2014 19:19 matus13 Re: vaaclav
Aj mne to tak vyslo ze mam malo cocka ale dropchecker ukazuje ze je dost tak neviem comu mam verit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2014 19:15 R Muž vaclav [14568] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: matus13
Při kH a pH 8 nemůžeš být dostatek CO2 (2,2 mg/l) Kdyby jsi měl pH 7 pak by to bylo teprve dost (22,6 mg/l) Je to sice jen teorie, ale určitě bude blíž než ten tvůj test na CO2. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2014 18:46 matus13 Re: vaaclav
Pomaly dochadza ale podla co2testu tam mam dost,pred tyzdnom som musel pustit vzduchovanie lebo som tam mal vela cocka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2014 18:01 R Muž vaclav [14568] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: matus13
Burčák ti bublá stabilně nebo ti dochází? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2014 13:07 Muž matlala [798] - RostlinyRe: matus13
matus13 napsal: ...zlu rastlinu?lebo som pocul ze su aj nejake rastliny co zvysuju alebo znizuju PH
MÝTUS!!!
Asimilace odebírá z vody kyselinu uhličitou a pH stoupá. Jen je otázka jak rychle, záleží na rychlosti růstu kytek. Něco si načti.
Disimilace je zas děj opačný v noci.

maniakva.sweb.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2014 12:47 matus13 Re: zervan
amo ten tetra test ma 0.5 stupna , meral som hned ako som nabral vodu z aq aj som skudal 3x po sebe a stale vyslo rovnake,co2 test ma stale tmavozelenu farbu,ziadny vapenec vo vode nemam,pozres sa prosim ta do mojej prezentacie ci tam nemam nejaku zlu rastlinu?lebo som pocul ze su aj nejake rastliny co zvysuju alebo znizuju PH
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2014 12:38 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: matus13
Predpokladám, že ten Tetra test pH má najmenší stupeň rozlíšenia 0,5. Pre meranie pH na účel kontroly CO2 by bolo treba presnejší test - záleží na každej desatine.

Problém teda je, že pred týždňom ukazovalo pH hodnoty 7,0 - 7,5 a teraz až 8,0, pritom CO2 merač ukazuje stále rovnakú hodnotu, dobre som pochopil? Vyššie pH sa nameria, ak sa voda braná z akvária pretriasa alebo nemeria ihneď po vybratí. Možno by stálo sa pokus zmerať pH jemným odobratím vzorky, ihneď odčítať hodnotu, potom nechať ležať pol dňa a opäť odčítať hodnotu pH, mala by byť asi o 1-1,5 vyššia oproti čerstvej vzorke s primeranou dávkou CO2 - pri 8°dKH okolo 8,0 (s CO2 cca 6,7-7,1) a ak bude viac, tak niečo zásadité je vo vode.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2014 12:24 matus13 Re: zervan
vapenec neni ziadny piesok som skusal s octom a ziadne ine kamene tam nemam a KH je stale rovnaka 8 len to PH sa zmenilo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2014 07:45 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: matus13
Nezmenila sa aj alkalita / KH? Nie je vo vode nejaký vápenec?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2014 23:58 matus13 Re: Designer
ale preco mam tak vysoke PH ked predtym ako som zacal davat co2 som mal 8 tyzden po pridavani mi kleslo na 7-7.5 a teraz mam zas 8
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2014 18:07 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: matus13
Na tabulku v akvariu zapomen, ve vode v akvariu je rozpustenych veci...

Ver dropcheckeru, pokud mas jeho obsah jak ma byt, protoze tam je voda kde tabulka funguje, pricemz se do nej difuzi dostava jen plyn z akvarijni vody a ne ona voda s primesi vseho mozneho.

Ze mas spatne mereni, to v kazdem pripade, u beznych testu nejaka desetina sem tam, zadna mira.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2014 12:54 matus13 Re: souky
KH-8 podla talubky rybicky.net/clanky/1102-vyroba-4%C2%B0dkh-roztoku-pro-permanentni-co2-test mam malo CO2 ale podla dropcheckeru mam dost asi bude nejaky test zly bud PH alebo dropchecker
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2014 12:49 Muž souky [592] - RostlinyRe: matus13
a jakou máš alkalitu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2014 12:45 matus13
prosim poradte nejde mi znizit PH pomocou co2 stale mam okolo 8 a chcel by som cca 7,cocka mam akurat v aq alebo vadi moc ked mam PH 8?chcem tam dat krevetky red chrry a asi Bumblebee

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2014 23:33 matus13 Re: prasan
ano velke mam pre tlamovcov tam mam PH-8 a GH-13-14 ale toto boli hodnoty z maleho
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2014 22:53 - Re: matus13
A nemáš jedno akva náhodou pre cichlidy?

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 22 23

Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy • Zobrazeno 19839x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4824-hodnoty-vody?od=512