38 • 88 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Zakládání a údržba akvárií » kulaté akvárko 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 441x
15.11.06 00:05:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekshalby (-12-11-10-9) – kulaté akvárko
ahojky, prosím o pomoc, nikdy jsem žádné rybičky neměla, takže si vůbec nevím rady....chtěla bych koupit přítele rybičky, nejlépe asi zlaté.. :-O nebo jakékoliv, které jsou málo náročné...našla jsem tady pár rybiček pro začátečníky, ale ty jsou nic moc....potřebuju od vás odborníků poradit...taky aby to moc nestálo, nejlíp jestli se nějaká rybka hodí do kulatého akvárka :-) tak mi sím napište, co zhruba mám všechno koupit, co s nima, aby mi neumřeli a kolik to zhruba bude stát...počítám tak 2 rybky nejvíc...tady z těch rad vím prd, protože každá rybička potřebuje něco jinýho hmm děkuju moooc
15.11.06 00:19:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkatunka® – začátečník
Pokud by sis to tady skutečně všechno přečetla tak bys musela vědět, že do kulatého akvárka se nehodí žádná ryba!
Jasně, že každá ryba potřebuje něco jiného, proto si napřed vyber skupinu ryb, které mají stejné nároky a potom jim založ akvárium tak aby jim vyhovovalo. Jak založit akvárium se na internetu dočteš na mnoha místech např. i na těchto stránkách v sekci články. Hlavně si důkladně přečti o optimálním počtu ryb a ryby vhodné pto začátečníky. Já osobně ti doporučuji paví očka.
V každém akváriu musí být filtr a pokud tam budeš mít rostliny tak i světlo. Dále podle uvážení teploměr, vzduchování. A další věci...jako odkalovací zvon, síťku na ryby, stěrku na řasy, dekorace, dno.....no podle mě nepočítej, že by ses i s nejmenším akvárkem vhodným pro ryby dostala pod 1000 Kč. Další vhodnou alternativou je potom nákup akvárka komplet se vším všudy na inzerát.
Hodně štěstí
15.11.06 08:13:17  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekblek (-12-11-10-9) – dárek
Kup mu MP3 přehrávač. Na rozdíl od psů a koček nejdou rybičky šoupnout do žádnýho útulku. Akvárium na druhý pohled není tak jednoduchá bezproblémová hračka, jak by se mohlo zdát. ;-)
15.11.06 08:21:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekblek (-12-11-10-9) – dárek
Ale pokud tě ty rybičky přesto lákají, kup mu jako dárek nějakou knížku pro začínající akvaristy. Až jí spolu nastudujete, tak po zralé úvaze nějakou tu 100litrovku pořiďte. ano
15.11.06 08:43:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpaulinn® – dárek
souhlasím s blekem, vyhneš se zbytečným katastrofám v akvárku a někoho první nezdar tak znechutí, že tento krásný koníček opustí. Napřed studovat a pak pořídit:) ahoj
15.11.06 10:28:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekazalka® – dárek?
Pokud chceš dárek pro přítele, tak asi víš, že chce právě tento. Nejspíš má i představu, jaké akvárko a jaké rybičky by si přál. Pokud ne, tak je vážně nejlepší investovat do literatury. Pokud má jasnou představu, tak cena závisí na velikosti nádrže a tomu odpovídajícího vybavení. Rozhodně žádný koule a podobný nesmysly, tím by ses asi nevyhla obavě, že bude brzo po rybkách. Navíc - 2 ryby je strašně málo. Pro začátek se dá pořídit set, který nabízí hobby markety, ale dlouhodobě to taky není to pravý ořechový. Nicméně na zkoušku, jestli se bude přítel jako akvarista dál rozvíjet, to stačí. Určitě doporučuju nejmíň 60 l.
Jen doufám, že sem po vánocích nepřibyde další téma s problémem "dostal jsem akvárium a vůbec nevím co s tím"... co
15.11.06 11:04:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMarccello® – dáreček
Není nic horšího, než někomu koupit akvárko s rybičkama jako dárek a navíc jako překvapení!! no rozzureny rozzureny Mám jednu zkušenost - dcera dostala od spolužáků akvárko - 12 litrů, voda,štěrk, 4 mečovky - nic víc!!! ato bylo v lednu!!!! Dva dny je měla doma, pak je dovezla ke mně, ale bohužel, do týdne rybky oslabené naprosto nepřijatelnýma podmínkama pošly. Takže přesně jak už tady všichni psali - nejdřív studovat, a teprve potom, po velmi zralé úvaze, založit akvárko a to tak, jak má být!! Takže studuj a nic neuspěchej ;-) a pokud by se ti to zdálo moc složité, pak se přikláním k blekovu nápadu s MP3přehrávačem! ;-) ;-)
15.11.06 12:46:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLucík (-12-11-10-9) – ?
Souhlasim se vsemi,jako darek si myslim, ze je to spatny napad :-O

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 20:55:20 • 3.254 s