[1] 2 3 
NEvíte někdo kde pobliž Chrudimi sehnat břidlici???
Jo! Docela přesně ...

Zkus si tipnout?!
11.11.07 21:11:29 / 11.11.07 21:11:44
vencisimo® tipuju Sečskou přehradu(vodní nádrž Seč)
11.11.07 21:44:51
ČUPR®
Tak já Ti poradím - zkus se podívat do Prachovic (resp. kontaktovat někoho kdo tam pracuje) - tam je břidlice jako odpad při těžbě vápence
... Mě se podařilo podobným způsobem sehnat cca 100 kg břidlice - podotýkám, že to byly velké kameny - žádné placáky!!! Prostě jde
všechno, jen vědět, jak na to ...

viz moje akva:
http://rybicky.net/nadrz.php?c=1631
A kde tuto horninu sehnat v okolí Mladé Boleslavi by jste někdo nevěděl ??
12.11.07 17:42:33
ČUPR®
já jí sehnal dost před rokem v Praze(myslim že Trója), tam jak je u sídliště zadní vchod do botanický zahrady(jak je tam ten skleník, ne
univerzity Karlovy), tak tam byla(možná furt je) taková halda a v ní je spousta placáků břidlice
lidi ze starých stavení si sem tam nechají udělat novou střechu a tu starou břidlicovou hodí do potoka

Ano, v botanické na kraji je břidlice - vyfotila jsem ji.
15.11.07 18:01:54
PT® vida, plh!?
Toto je sice hezké, ale ten tip přírodní břidlice je přeci jen zajímavější a s velkými kameny se dají dělat divy! Tohle jsou ploché
břidlicové desky, které podle mě nejsou až tak vzhledné ...
v tom kopci je stále břidlice

vedle botanický zahrady Fatamorgana

No, to sem myslel
to mi bylo jasný

šel sem tamtudy před pár měsici s romanem a zikym

měl sem tendenci si nabrat,ale kdo by se s tim táhl sem
pozor ale, pry je bridlice i vapenata..
A co ten oxid vápenatý? Oxid vápenatý je obvykle vyráběn rozkladem hornin jako je vápenec (wikipedia).
Tak ta bridlice v Prachovicich nedaleko Chrudimi je vapenata pridlice s celkem velkym mnozstvi vapence. Byl sem na exkurzi v Holcimu (cementarna)a
normalne ji pouzivaji pro vyrobu cementu stejne jako cisty vapenec kery se vyskytuje hned vedle te bridlice, v podtate tam ten vapenec postupne
prechazi v bridlice a spatky, je to tam take promichane, takze tuto bridlici bych moc nepouzival ;)
Taky přihodím.No když se bagrovaly základy pro skleník, nebyl problém nabrat kámen o délce až 1,5x1m a naštípat co se zlíbilo.K dneškuse
mě ty placáky válejí vedle v pokoji na zemi, páč jsem nacpal do aqa magakořen,ale na starších fotkách určo v profilu najdete ty placky.
Ale nejlepší břidlice je v Hrubé vodě, asi 20 km na sever od Olomouce, už Sudety....
I sv. Václav má odtamtud střechu

17.11.07 16:14:20
mat®
mam jednu otazku, ten polystyrén a silikon/epoxid nevadí krevetám, chcel by som kupi vecie akvarko a urobit nejaze pozadie
[1] 2 3 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora