10 • 19 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » Neonky bez ploutví - kdo nebo co ?!? 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 136x
10.11.07 17:47:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPetr1 (-12-11-10-9) – Neonky bez ploutví - kdo nebo co ?!?
Ahoj lidi, možná jednoduchý dotaz - dal jsem do vody neonky a za dva dny byly některé bez ploutví. Vrátil jsem se do akvaristiky a tam měla slečna ještě další ze stejné várky a všechny ok. I po týdnu. Myslím si, že ploutve jsou okousané od Tetry konžské, ale rád bych si to potvrdil. Někdo říká, že jsou tyto tetry ok, jiný mne varuje, že okouší vše. Ostatní ryby jsou ok. Voda je v pořádku, viz mé testy vody. Ještě podotýkám, že tetry jsou zatím malé, cca 3 cm.

Díky

Petr
10.11.07 17:49:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPetr1 (-12-11-10-9)
Fotka k příspěvku Nejde mi přidat obrázek ... :-(

10.11.07 17:51:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Mrakoplash®
tipnul bych si bakterialni rozpad ploutvi, ale je to jen tip ;-)
10.11.07 17:54:07 / 10.11.07 17:54:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPetr1 (-12-11-10-9)
To jsem taky hledal jako první, ale příznaky neodpovídají. Když jsem dával neonky do akvárka, byly v pořádku. Stejně tak ty, které zůstaly v akvaristice. Je divné, že by nemocných bylo z celé várky jen mých 3-5 ... Ještě podotýkám, že se jedná jen o ploutve prsní a řitní. Hřbetní jsou všechny ok.
10.11.07 18:24:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekCriple Fishx®
Nedavno sem si taky koupil neonky cerveny na vinohradsky burze, vypadali ok. Druhy den se projevili priznaky rozpadu. Vypadalo to stejne jako na fotce, akorat to meli na hrbetni plouvi a meli to jenom 2 z deseti. Myslim ze by to mohlo bejt zmenou vody, nevim. Lecil sem to malachitovou zeleni a do tydne byly ok.
10.11.07 21:19:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkarkra®
Tak to nevím. Řešil jsem teď podobný problém. Z 18 ks nemám ani jednu. Objevila se mi krupička. Tetra prý to dnese vždy jako první, ale v mém případě šly do nebíčka postupně v pěti dnech a až asi týden po prvním příznaku krupičky. Příznaky na Tetrách stejné jeko na fotce. Léčil jsem ANTI-ICHTINEM. Nemoc se projevile jen u rybek z druhé přidané várky a u Teter z první. Ostatní z prvního a třetího přidání jsou už v pohodě.
27.11.07 01:38:14  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJARDA111®
jo tak to je bakterialni rozpad ploutvi jak vysitej, meril jsi obsah amoniaku?
27.11.07 07:32:17  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPetr1 (-12-11-10-9)
A co bys radil?
27.11.07 07:37:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPet®
27.11.07 09:15:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPetr1 (-12-11-10-9)
Jo jo ... díky a trochu se omlouvám. Jsem tu relativně nový a bral jsem to jako takový test, co mohu od lidí tady očekávat.
Jak je vidět, moc lidí si s diagnostikou hlavu nelámalo :-)

Ploutvičky jsem neléčil ničím, nechal jsem to být a v současnosti jsou všechny neonky zdravé a bez jediné chybičky.
27.11.07 11:29:17  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTereza®
Jak je vidět, ty si zase moc nelámeš hlavu se zdravím svých ryb, když jsi "to nechal být" tone :-|
27.11.07 11:34:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi® – Re: Tereza
Prave ze mozna lame. Tohle je vec (rozpad ploutvi), kterou je za normalnich okolnosti lepsi "nechat byt", pouze rybam poskytnout klid a dobre podminky. Maximalne pridat trochu metylenove modri jako prevenci nasledneho zaplisneni. Lecenim rozpadu ploutvi bez toho, abychom se zamerili na to proc vzniknul a odstranili to, tomu podle me moc nepomuzeme.
27.11.07 12:00:15  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPetr1 (-12-11-10-9)
Milá Terezo, jak píše Filipsi, nechal jsem to být proto, že důvod byl jiný, než má lenost i než bakteriální rozpad. Ony se ploutve mohou najednou rozpadnout i z jiných důvodů, než je nemoc.
28.11.07 21:30:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNobody® – Re: Petr1
Dost zajímavé,co píšete.Rozpad ploutví(zrovna prsní a řitní)-že by ukousnutí?
Ty Vaše neonky byly dost malé. ;-)
15.12.07 13:09:47  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekalička (41351758191) – Re: Mrakoplash
hmm co máš v akvariu všechno za rybky?? je možné,že ti ji někdo ožírá,nemusí to být dravá ryba,ale může to být i jen dominantnější neonka která ji okusuje ploutve..stalo se mi to u mečovek...ploutve ji,ale už nedorostou...
15.12.07 13:11:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekrolandmynar®
Mým rybám teda dorostly ploutve vždycky, ale myslím, že si to tady už před měsícem a 5-ti dny vyříkali ne? :-D

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 00:37:05 • 1.044 s