10.11.07 14:37:42 / 10.11.07 14:42:24
Aky® – co se hodí do akva?
hodí se do akva mušle z moře?
do morskeho rozhode. do sladkovodneho skor ee, ale koniec koncov je to tvoje akva... ale mysli aj na rybky a snaz sa im vytvorit prirodzene podmienky,
ake maju volne v prirode...
Aky, pokud máte doma vodu měkkou,tak mušle nevadí.Jen když je voda tvrdá ,tak by to mušle zhoršovaly a kytky v akva by špatně rostly.
10.11.07 20:34:18
ČUPR® hodí se do akva mušle z moře?
Rozhodně NE

Jsem zásadně proti dekoraci z nejrůznějších ulit mořských živočichů do sladkovodního akvária. To samé platí pro
nejrůznější "potápěče" "lebky" "potopené pirátské lodě" "ponorky" "truhly otvírajíci víko a
uvoňující vzduchové bublinky"..... Vrcholem nevkusu jsem viděl nedávno jakéhosi klauna na balónku jako vzduchování.
Použij pouze přírodní materiály blížící se biotopu Tvého akvária. Pokud budeš mít v biotopu kořen místo kamene a naopak - je to
určitě menší zlo, jak výše posané kýče.
U jednoho člověka jsem viděl 600 litrouvou nádrž se stádem 25cm piraní,kde dominantní dekoraci tvořila pravá kravská lebka i s rohama a
válelo se tam několik menších kostí.Samozřejmě nechyběly rostliny,větve,kameny.Je to kýč?Můj názor - velmi nekonvenční,velmi
originální poněkud šokující.
ČUPR to popsal přesně. Akva má být takové, aby vypadalo přirozeně. Ta mořská mušle nebude ve sladkovodní říši vypadat pěkně.
Není třeba tady zacházet do diskuzí,protože Aky je malá holčička,která má jiný vkus než my dospěláci.Pokud se jí mušle líbí ,tak ať
je tam má.O přitvrzování vody jsem jí psala.
Ať si každý dá do nádrže co chce (dle vkusu) jen mušle tvrdí vodu
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora