7 • 22 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » nevím si rady-úhyn ryb 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 136x
08.11.07 18:02:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHanka (1048373524295) – nevím si rady-úhyn ryb
Založila jsem si akvárko a asi po týdnu mi umřely neonky, jedna po druhý, potom parmičky čtyřpruhé a teď i závojnatka. Ty další závojnatky ještě žijí, ale divně se jim nafouklo břicho, a zčernaly jim okraje ploutví, ta jedna má na straně odstávající šupinky. Ty rybky předtím nic takovýho neměly. Hledala jsem na netu a u černajících ploutví byla zmínka o tuberkuloze ryb a že je přenosná na člověka s odkazem na FVL v Brně. Docela jsem se vyděsila, protože do akvárka šahá holýma rukama normálně. Co myslíte? Může to být tuberkulóza, i když ty ryby normálně žerou, jen se jim trocha zkřivila páteř, zčernaly ploutve, vyboulily oči a odstávají šupiny? Když je utratím a akvárium vymyju Savem, můžu si tam koupit nový rybky a rostliny, nebo to tam bude pořád???? děkuju moc za odpovědi
08.11.07 18:22:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekshifty21 (-12-11-10-9)
spíš si myslím že je něco špatně s vodou
08.11.07 19:21:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAlofok (-12-11-10-9) – ,.,.,.,.
No,nevím,ale může to být i břišní vodnatelnost
08.11.07 19:27:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekbunda®
Jak dlouho po založení akvárka ( po napuštění první vody ) jsi tam dala ryby.
08.11.07 21:54:03  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSidonius (-12-11-10-9) – To Bunda
Založila jsem si akvárko a asi po týdnu mi umřely neonky...
08.11.07 22:14:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekbunda®
Pořád nevím jestli založením akva myslí, že bylo stabilizované, zaběhlý filtr, nasázené rostliny a ryby tam šly třeba po měsíci nebo bylo založeno jeden den před vpuštěním ryb.
08.11.07 22:26:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNik® – to Bunda
na třista procent myslela tu horší variantu X-) nehledě na to, že se nezmínila, jak je to akvárium veliké:-D To zas bude třicelitrovka...
08.11.07 22:57:24  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekwayn®
Milá Hanko, dost možná to bude tuberkulóza. Když budeš dodržovat základní hygienické návyky, tak ti nic nehrozí.
Promiň že to řeknu tak přímo, ale ten úhyn se dal čekat podle toho co píšeš (či spíše nepíšeš). Už jen ta kombinace ryby je špatná. Jak velké je to akvárium? Pokud jsi tam měla 3 závojnatky, tak jen ty potřebují aspoň 50 litrů jen pro sebe. Neonky k nim v žádném případě. Parmičky čtyřpruhý raději taky ne.
Doporučuji než založíš akvárium nově pročíst např. toto: http://www.akvarijni.cz/zacatky.htm
19.11.07 19:12:47  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDAve (398389-10349)
Fotka k příspěvku zdravim ma akvarko (60L) mel sem 10 neonek obecnych a ted mam uz jen 3 pa sem tam mel 10 zavojnatek a uz jich mam jen 7 a jeste tam bylo 5 parmicek a je tam jen jedna. pomalu ale jiste mi to pochcipava nevim co stim a jeste tammam 2 ancistruse. u paricek se jim zacalo delat neco na predni ploutvy a pak chcipla nevim co to mohlo bejt potrebuju poradit aby mi nechcipaly diky :)

19.11.07 19:19:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNik® – Re: DAve
Začni dělat karate nebo sbírat známky a na akvaristiku se vykašli.
19.11.07 19:45:54 / 19.11.07 19:46:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - Štěpán®
Začínám být nějak apatický... už jsem se ani nenaštval. Vyprchala ze mně životní síla. Asi brzo zemřu...
19.11.07 19:50:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav® – Re: DAve
http://wds.cz/tlamovci/rady.php?idClanku=7 Než začneš trápit rybičky bylo by vhodné si o tom něco přečíst. Dá se říct že jsi ty ryby zabil vlastní neznalostí. :-O
19.11.07 20:32:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAlofok (-12-11-10-9) – FOR DAVE
Zmenši šutry,nasad rostlinky,odlov ryby,přečti si něco o složení ryb,dej jinou tapetku(tato se hodí na mořské akvárko),PŘIDEJ ÚKRYT,dej jim jinou vodu (odstátou)...atd...A bude to OK palec
19.11.07 20:49:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekbond009®
For DAVE: To snad ani nemůžeš myslet vážně, že máš v takto malém akváriu 7 závojnatek. Dospělá závojnatka potřebuje cca 50 litrů a i volba dalších ryb je naprosto nevhodná.
19.11.07 22:08:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjosh (398389-10349)
ahoj kcemu je dobr sagittari subulatu?
19.11.07 22:18:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNik® – Re: Štěpán
taky jsem se ani nechytil za hlavu - jen jsem si řekl, že zase někdo ftipkuje.
19.11.07 22:19:17  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNik®
ahoj kcemu je dobr sagittari subulatu?
do zeleninového salátu - obsahuje hodně vlákniny palec
19.11.07 23:43:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAmorFati®
Heh, tak tomuhle se říká genocida. Rybky zblízka poznaly, jak se měli vězni v šesti na jedné pryčně v koncentrácích. Až ti vychcípá i poslední ryba, vypusť to akvárko, proper šutry, vrať je tam, zasaď pár živých kytek, napusť vodu, zapni filtr a MĚSÍC se na to dívej a každý druhý den tam hoď pět nadrcených vloček (nebo čím krmíš). Zbytek času využij čtením rad pro začátečníky. Po měsíci skoč do zverimexu a kup si deset neonek a vypusť je tam. Pokud nic nzekazíš, nemusely by chcípnout...
20.11.07 09:45:17  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPT®
plus to bude chtit jine kameny na dno, tyhle vypadaji jako vapenec - zkus vytahnout a polit octem. Pokud budou sumet, tak nejsou do akvaria uplne vhodne.
A samozrejme budou potreba kaminky mensi, doporucenna hrubost je 3-8mm, ale i 1cm sterk se da. No, ale to vsechno se doctes na netu.
20.11.07 10:14:19 / 20.11.07 15:56:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSidonius (-12-11-10-9)
PT: ...i 1cm sterk se da.
To, že vy sám máte v nádrži centimetrové a větší šutráky, neznamená, že jde o vhodný substrát pro rostliny. Nejde - je příliš hrubý. Mnohem lepší je křemičitý písek velikosti 2-5 mm. :-)
20.11.07 10:26:53 / 20.11.07 10:38:14  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPT®
kdyz uz jsme u te hrubosti tak trochu ujedu s tematem k necemu snad mene marnejsimu - zajimalo by me, jak je to s vykaly ryb u jemneho sterku - dari se jim "dostat" do substratu, nebo spis je vsechen neporadek na povrchu? v mem sterku (odhadem 7-12mm) mi pripadne, ze se mezery (logicky vetsi, nez u jemneho) zaplni detritem, takze vysledekem jsou "sutraky" obklopeny oblastmi naopak velmi jemnymi. Ale zkusenosti nemam, je to pouze "dedukce" ;-)
Anaerobni hniti vubec neporozuji (pravdepodobne krome jedinne oblasti - vidim tam bubliny, pod plochym kamenem u skla, na ktery davam tablety a cast zbytku zapadne ke sklu, mimo dosah vseho (panciku, sneku, krevet a ani piskorky tam moc nevrtaji).
Jinak dno jsem skutecne chtel pri stehovani vymenit, ale pak jsem si rekl, ze kdyz kytky rostou a vsechno funguje, tak na to nebudu sahat. No, mozna pri pristim stehovani :)

EDIT/doplnek: Neroste stejnak vetsina rostlin v bahne? takze sterk at je jakykoliv je proste stejnak mimo? Nejsou tedy dulezitejsi ty oblasti plne detritu?
20.11.07 10:31:39  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRAP®
Nad některými dotazy bych sad nebo tone !!!!!!!!!!!!!!!!!
20.11.07 11:56:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - Štěpán®
PT, mně se taky štěrk 8-12mm zdá ORL KORRECT.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 00:34:42 • 0.971 s