25 • 52 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Voda, přípravky na úpravu a testy » POMOC - COSI BÍLÉHO LIKVIDUJE AKVA 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 555x
08.11.07 17:10:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHanes® – POMOC - COSI BÍLÉHO LIKVIDUJE AKVA
Moc prosím o radu. Akva je 120 l a je bez větších problémů v provozu od 1.4. letos. Tento týden podruhé jsem při čištění přidal řasobijce. Krmím sušeným krmivem od Sery - ráno a odpoledne mražené komáří larvy. Dnes ráno po rozsvícení akva naslat ŠOK! Na všech stěnách spočívalo cosi jako řasa (délka až 2 cm) jenomže bílá a nejen tam, také na všech kytkách. Ze stěn to šlo dolů bez problémů a ve vodě to tvořilo bílé chomáčky. Mezi prsty to pak bylo dost mazlavé. Rozbory vody neukázaly nic zvláštního, krom NO2, které bylo na 5 mg/l!!! Už sem vyměnil prakticky 90 l vody, přidal toxivec a hodnota NO2 je pořád stejná. Na stěnách se ten "sajrajt" už neusazuje, ale kytičky vypadají, jakoby na nich byla hustá pavučina. Voda je bíle zakalená, více u hladiny, než u dna. Rybky se chovají vcelku normálně. Teď musím navíc odjet, ale do 22 hodin budu zpátky. Asi budu muset vše vyndat, řádně vyčistit.....
PROSÍM PORAĎTE, CO TO MŮŽE BÝT
08.11.07 17:20:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekŠámes®
fotka..ale mohla by to být plíseň ale nevim no hmm
08.11.07 17:30:10 / 08.11.07 17:32:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSidonius (-12-11-10-9)
Nemůžete mít v akva koncentraci NO2 5 mg/l, aniž by nebyly rybky po smrti. Chce to fotku. Nevím, jestli může sinice tak razantně nastoupit (během noci), ale že to dokáže za 2 dny, mám vyzkoušeno. :-)
A s tou chemií neblbněte! Jestli platí k tomu, co píšete tady ještě to, co máte napsáno v prezentaci, tak potěš hodiny. :-O
08.11.07 20:15:23 / 08.11.07 20:51:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav®
Nedostal se ti burčák(CO2) do akvária? :-)
08.11.07 20:30:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekgeorged®
hmm
09.11.07 09:41:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHanes®
Fotka k příspěvku Takže. Po poradě s prodavačem ze zverimexu, jsem akva ponechal svému osudu, jakože příroda si poradí hmm Vypnul jsem vzduchování a šel spát. No a je to docela dobré. Trocha pavučinek tam sice ještě plave, ale voda je čirá. Nicméně, zítra se stejně chystám vyndat všechny kytičky, protože jsou na nich snad všechny druhy řas a nic nezabírá. Namočím je do roztoku sava a uvidíme.
Pořád mě ale zajímá, co se to v akva vylouplo. Přikládám na rychlo udělené foto z onoho rána. Kdyby někdo věděl, dejte vědet.

09.11.07 09:42:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHanes®
Fotka k příspěvku A ještě jedno foto

09.11.07 10:00:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPrawn (-12-11-10-9)
CO2 z kvasnic podle prezentace. A nejsou to náhodou kvasinky? Nedostali se ti hadičkou do akva?
09.11.07 10:21:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHanes®
ne
09.11.07 10:36:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmatlala®
ano ano jsou to kvasnice z burčáku na co2 radil bych udělat filtr(zarověň počítadlo bublinek) článek třeba tu http://www.aquanet.ic.cz/co2.html
18.11.08 22:00:56  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVocko88®
Kamarád má taky bílé pavučinky na stěnách akva. Odskákaly to sekernatky, ale dania a tetry přežily-někde jsem tu četl, že se jedná o syndrom nového akvária-může tomu tak být?

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 22:44:03 • 1.394 s