Ahoj na pavím očku se objevily šedo až mléčné fleky (asi nějaká plíseň), ryba stojí na místě a nevypadá moc dobře. Nevíte pleas o co
jde a jak to nejlépe léčit.
PS: nemůžu jí dát do karantény , protože žádnou v současnosti nemám. Dík
Kvalitni fotka by nebyla?
Foto nejde udělat, protože se schovává. Ale další paví očko to má na ploutvy jako by byla slepená(zase bílá). A ke všemu kardinálce
čínský padá ocas dolu.
Muze to byt krupicka pokud je to bila tecka (nekdy mirne do seda). Zhodou okolnosti sem ji mel taky.. a taky nemuzu delat karantenu tak sem pouzil
"MultimediCal" a nalil sem to primo do velkeho akva.. a pak za nekolik dni vymenil vetsi cast vody.. vzdy sem mel pri leceny aspon pres noc
vyplej filtr... Myslim ze to pomohlo.. zmizelo to "bez ztraty rybicky"..
Na krupičku to nevypadá- žádný tečky jen šedý fleky
hmm .. snad nekdo poradi.. zase nejsem takovej odbornik pres nemoci

Asi nejaka plisen, bez fotky tezko rict. Zrovna nedavno se mi mirne zaplisnily rany po krupicce u neonek, a take krom jasne plisne meli i sedave
fleky. Jestli nevypadaji zdrave, zkusit lecit plisen lepsi nez nic.
A čím si to léčil. Na netu jsem našel jsem přípravek FMC http://www.dajanapet.cz/cz/products/fmc.html - nemáte sním zkušenost
Podle toho popisu mi to přijde jako humus. Přípravky eSHa jsem už léčil, trvalo to cca do 5-dnů, a kromě nefiltrování přes aktivní uhlí,
nemusíš vůbec nic měnit, a navíc se z vody odbourá sám. Mám to opravdu odzkoušené na mladých Ancistrusech.
Když už je rybička nemocná, tak jí určitě nepomůže zvýšit teplotu, nesvítit, přestat filtrovat a já nevím, co ještě. Musíš vlastně
u toho přípravku vypnout vše, co jí zajišťuje zdraví.. Nemusí to udýchat. Jako by tě při infarktu zavřeli do sauny. Samozřejmě to není
obecně na všechny rabky.
05.11.07 22:06:19 / 05.11.07 22:07:15
filipsi® fmc = malachit + formaldehyd? (+ jeste neco?). Proc ne, klidne bych zkusil, ale pouze v prazdne nadrzi (karantene) bez kytek. Tem se to moc libit
nebude.
Me se tohle dobre podarilo s esha 2000 - asi po 3 dnech plisen pryc, primo v akva (soucasne jsem lecil i krupicku). Nikde jsem ale od toho nenasel
slozeni. Rostliny, plzi i pancernicci zatim "spokojeni"
edit - tedy "tohle" myslim to moje, o tom Tvem nic nevim.
fmc = malachit + formaldehyd? (+ jeste neco?). Proc ne, klidne bych zkusil, ale pouze v prazdne nadrzi (karantene) bez kytek. Tem se to moc
libit nebude.
Me se tohle dobre podarilo s esha 2000 - asi po 3 dnech plisen pryc, primo v akva (soucasne jsem lecil i krupicku). Nikde jsem ale od toho nenasel
slozeni. Rostliny, plzi i pancernicci zatim "spokojeni"
edit - tedy "tohle" myslim to moje, o tom Tvem nic nevim.
K tomu se přikloním. Dal jsem EXIT a eSHa 2000 současně (taky to doporučuje výrobce) a žijí ryby, rostliny i šneci.

ahojte lidicky, jsem zacatecnik, 1.akvarko mam mesic, vse bylo bez problemu az do doby, kdy mi pritel poridil samecka ancitrusa. 1.den byl jeste
zdravy, ale druhy den se mu objevil na dvou prednich "fousech" (hornich) bily povlak, ktery se tahne i okolo fousu na hlave, takove bile
kolo.zacala jsem lecit v patek lecivem eSHa 2000, no uz je nedele a porad nic. prijde mi ze se to ani nezmensuje. v navodu pisi aplikovat 3 dny, a
preventivne 1x za 14 dnu. tzn.dnes je to treti den a kdyz teda nevidim zadne zlepseni mam aplikovat dal anebo se drzet navodu. nebo poradi mi nekdo co
dal? diky moc
Mám pocit, že v tom návodu je spoň 3 dny, ale u eSHa 2000 je napsáno, že se dá aplikovat i ve zvýšených dávkách a delší dobu ne?
Jestli to vypadá na té fotce věrohodně s realitou, tak to zasažení je na dýl než 3 dny léčení. Ancík a navíc tak velký vydrží daleko
delší léčení. Mám to vyzkoušené. Taky záleží na teplotě. Nízká protáhne dobu léčení.
no diky za odpoved, jak jsem rikala v navodu je psano 3 dny, a pak preventivne 1x za 14 dnu.ale budu aplikovat dal. teplotu vody mam 25stupnu. a muze
mi nekdo rict, z ceho nebo proc to muj Leo ma????

diky
No pokud se mu to objevilo druhý den, tak nejspíš extrémní změnou podmínek. Vodou, pH, solí, teplotou, atd...
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Nemoci • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora