34 • 83 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Focení a úprava fotek » Úprava fotek » Jak udělat černý rámeček kolem fotky 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 636x

Žádná předchozí stránka [1] 2 Přejít na další

05.11.07 08:48:08 / 05.11.07 08:50:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksmallmartine® – Jak udělat černý rámeček kolem fotky
Ahojky všem, mohl by mi někdo poradit, jak udělat černý rámeček s bílým lemem kolem fotky? Mám Adobe Photoshop a chci to na fotky do mé webové prezentace: http://chelone-barbata.eu/. Díky všem za radu.. foto pro inspiraci od Wladyse: http://rybicky.net/nadrz.php?c=1153
05.11.07 09:00:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMikejr® – Úprava fotografií
Možná ti to moc nepomůže, ale lehce to jde udělat v Zoner Photo Studio... Můžeš zde označit stejný poměr velikosti orámování k poměru stran pro více fotek a samozřejmě i více možností.. Tady by měl být odkaz na stáhnutí základní verze na vyzkoušení... http://www.zoner.cz/photo-studio/download.asp
Ahoj Mikejr
05.11.07 09:05:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksmallmartine®
Díky Mikejr, vezmu to jako záchrannou možnost, pokud mi nikdo neporadí, jak to udělat v Adobe Photoshopu, když už ho mám :-) .
05.11.07 09:31:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPřéma®
Pošli wladysovi sz a pak sem o tom napiš,taky mě to zajímá.... :)
05.11.07 10:24:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksmallmartine®
To Přéma: to jsem udělala ještě před tím než jsem založila tohle téma :) . Zajímala mě pomoc i od jiných lidí. Jinak oki, jestli mi Wladys odpoví, tak ti to přepošlu ;-) .
05.11.07 11:34:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRebbie®
Taky bych ráda věděla esli to de ve Photoshopu ano ano :-)
05.11.07 11:36:41  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEff®
V Photoshopu jde všechno, ale nevím jak. Já na to používám PaintShop. Jde to dát dokonce do scriptu.
05.11.07 12:14:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekdvin®
používám photoFiltre a teď jsem si zkusil udělat rámeček jen tak a je to snadný. Nechci ho nějak propagovat, ale někde jsem četl že je to jeden z nejlepších jednoduchých prográmků na úpravu fotek, má jen asi 2,5 MB a stáhnout jde jako freeware palec jo a je i čeština palec
05.11.07 12:53:00 / 05.11.07 12:56:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveknipac®
Samozřejmě že to jde ve Photoshopu.
A samozřejmě že to jde udělat i v malování, je to totiž naprosto jednoduchá prácička.
Photoshop umí pracovat s vrstvama, kanálama, je to prostě odbornější.
A teď k tomu návodu...
(myslím že nemusím psát "Otevřeme si svou verzi photoshopu, dáme otevřít, vybereme požadovaný obrázek...)
Navolíme si obrázek, Obraz-Velikost plátna (Alt+Ctrl+C) . Navolíme si kde chceme míti rámeček ( to je těch 9 čtverců) a pak už jen o kolik větší než obraz, popř. že chceme udělat rámeček jakoby dovnitř, tak uberem. Nakonec dole nastavíme barvu. Stiskneme takové to obdélníčkové tlačítko s písmeny O a K (OK) levým tlačítkem na myši. Hotovo! smich
Je to platný pro Photoshop CS2, možná že v jiných verzích to bude trochu jinak.
EDIT: Vaše pochybnosti, "jestli to jde taky ve photoshopu"... photoshop umí snad všechno :-D
A taky, pokud nevíte jak na rámeček, (nebo nedejbože nevíte kde co jak udělat) doporučuju najít na internetu pár tutoriálů, popř. koupit nějakou knihu a prostudovat. Vězte že pak teprve Photoshop využijete. :-P :) :)
EDIT2: K tomu bílému rámečku. Provedeme jednoduše, uděláme si černou část, pak tenkou bílou a pak zase černou. Prostě několikrát si změníme velikost plátna.
Jednoduché.
05.11.07 13:10:59 / 05.11.07 13:11:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekrolandmynar®
Zbytečně složité. Takovou blbinu jde udělat v malování. Otevřeš Malování, vložíš foto, čarou ohraničíš, vezmeš kyblík s barvou a klikneš do prázdného místa a je to. Samo se to vymaluje barvou jakou si vezmeš. Je to na pár sekund. Nemusíte nic instalovat a hledat a stahovat, je to součástí Windows.
05.11.07 13:48:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekdvin®
tak naprostej souhlas, myslel jsem že se řeší nějakej pěknej vystínovanej rámeček. Příště budu muset pozornějc číst
05.11.07 14:23:41  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveknipac®
Pěkně vystínovaný rámeček, správně. Na ten už tak zoner, GIMP, mooooožnáááá Photoshop. Ale v malování je to raz dva :-D
05.11.07 14:28:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEff®
Jestli můžu propagovat ten svůj PaintShop, tak tam je i velmi jednoduché přidávání jak rámečků (a může to být třeba nějaký ozdobná rám), tak ohraničení (jednoduše si řeknete jakou barvou a jak široký). Samo to upraví velikost obrázku, žádné vyplňování barvou není nutné....
05.11.07 15:19:42  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRebbie®
Wow, fakt to funguje, Nipáči love love :-) Díky :-)
05.11.07 15:59:12  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekhanz®
no nevim mam teda lepsi reseni :-)
V Corelu-photopaint dam upravit-velikost papiru.Kde si zvolim barvu pozadi velikost vysledne plochy obrazku a ono se to samo vycentruje...Jde to udelat i hromadne a zabere to tak 30vterin...
05.11.07 17:24:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEff®
kliknutí v PaintShopu = jedna vteřina
05.11.07 17:29:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekhanz®
X-)
Ja ale myslel hromadne :-)
PS:je urcite hodne spusobu v ruznej softwarech palec
05.11.07 19:51:37  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekrolandmynar®
Jasně, že softwarů je spousta free i placených. Psal jsem jen Malování, protože ho má každý ve Windows a nemusí nic hledat a stahovat. Jinak souhlasím, že pro fajnšmekry jsou daleko kvalitnější Photoshopy nebo Photostudia.
05.11.07 20:47:03  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekwladys®
Používám PhotoFiltre..jednoduchý a skvělý prográmek.Dají se v něm dělat i jednoduché úpravy fotek.Doporučuju. ;-)
05.11.07 21:13:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDinamit®
Já začínala na Malování, a věřte nebo ne, díky tomu teď umim ovládat téměř jakýkoliv photoeditor. Takže když to uděláš v něm, jedině + pro tebe. Jinak se teda nebránim jiným programům, ovšem mi příde zbytečné stahovat další programy, když už máš 2 v počítači (myslim tim Malování a Adobe)...
05.11.07 22:01:23  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekdvin®
to malování :-) čmárám v tom všechno možný, udělal jsem v něm i půl diplomky, takže nemůžu ho moc hanit, ale co jsem si pořídil digitální foťák, tak na úpravy fotek je to prostě málo. PhotoFiltre je na to výborný a stažení s nainstalováním mi zabralo tak 2 minuty
05.11.07 22:03:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekrolandmynar®
Já začínala na Malování, a věřte nebo ne, díky tomu teď umim ovládat téměř jakýkoliv photoeditor. Takže když to uděláš v něm, jedině + pro tebe. Jinak se teda nebránim jiným programům, ovšem mi příde zbytečné stahovat další programy, když už máš 2 v počítači (myslim tim Malování a Adobe)...

Moje řeč. Miluju, když někdo nacpe do počítače 10 programů se stejnýma funkcema. potlesk
05.11.07 22:10:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHavel-st (41824158797)
Kdo nemá PS a chce přesto upravit dávkově tisíc souborů najednou, tak to umí kdejaký prohlížeč obrázků přes tzv. přidání velikosti plátna, je tam i nastavení barvy, uložení nastavení pro příště a pod. (IrfanView, XnView...)
---
ps.
Taky jsem tak začínal, ale teď už bych se sebemskačství v Malování nevěnoval. ;-)
05.11.07 23:28:03  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRebbie®
Trochu mimo téma, ale zkuisim to... Nevíte někdo v čem jdou hromadně zmenšovat fotky, please? ;-)
05.11.07 23:31:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - isamik®
Rebb: treba v ACDSee :-)

Žádná předchozí stránka [1] 2 Přejít na další

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Focení a úprava fotek Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 21:36:57 • 0.58 s