03.11.07 14:42:45
hardy (38898932403) – Kančík příčnopruhý prosím o radu
Zdravim prosim o radu rozmnozovani techto ryb.kancici mi delaji do pisku jamky jsou tam uz asi 4 u jedne je furt kancik a proste si to hlida je mozne
ze tam jsou jikry?
možný je všechno

..ale možná si jen zabral teritorium..to mi taky dělali
pravdepodobne to je! otazka zda uhlidaji

Příčnopruhý, tak ty si to rozhodně uhlídají jen je divné že je u jiker sám. Spíš se ti vytřela samice bez samce a ted hlídá jikry
které stejně splesnivý....
uvidíš ale jedno je isté že ich uhlídaj ja som ich tiež mal v spoločenskej nádrži a ked sa mi už nechcelo ich odlovovat tak si vodili i tam
a to tam boli kančíci perletový,kančíci červenohrdlý,kančíci zelenookí,akary hnedé,modré,perlovky červené a poter si bez problémov
ustrážili,je síce pravda že nádrž má 370 litrov ale bolo to pre ne bezproblémov až ked mali tak 1až 1,5cm tak som ich odlovoval,doteraz ich
mám tak 100 kusov,keby ich niekto chcel tak i ch podarujem.
Mě se vytřeli tři samice kančka a ted se mi i vylihli maly!=)
jsou to klasiští hraboši a horníci.třou se na kameny a kořeny,většinou ve skrytu nějaké jeskyně.To hrabání je normální tvorba
teritoria.jinak po vykulení začíná samice dělat jamky všude možně a mladé sem tam přenáší a skrývá.po rozplavání mládež neposedně
táhne nádrží a rodiče je hlídají.V nebezpečí se schylují opět do jamek.
aj ja potrebujem poradit dnes rano som nasiel ikry kancikov a vsetko bolo v pohode ale ako som z predneho skla zotrel riasy tak kancici sa zacali byt
a su k sebe dost neznasanlivy cim to je?
05.12.07 21:38:12
Nobody® – Re: KAKTUS1010
Nejspíš zbytečný zásah do akva.
Nečisti řasy v přítomnosti jiker. Jsou to teritoriální rybky a ty jim tím můžeš narušit chování. Taky se může stát, že se o jikry
nepostarají a mladé sežerou (to v horším případě). 5asa chvíli vydrží, do dvou dnů se mladé vykulí, do 4-5-ti se pořádně rozplavou a
pak budou s rodiči cestovat po nádrži. Pak můžeš čistit řasy, neboť budou moci s rodiči uplavat.
ok ale samec ju stihol tak dobit ze ledva plava
Jestli ty jikry ještě mají, tak ji vyndej. Jestli ne, tak u takových ryb často pomůže jim přestavět teritoria. Ony se sklidní a budou si
hledat nové.
no ale aj tak mi ju zbije nie?
Když mu to přestavíš abys mu narušil jeho teritorium, tak ji nezbije. On to nedělá ze vzteku, ale protože ji po tvém čistícím zásahu
může považovat za vetřelce a hlídá jikry.
tak prestaval som akva ale aj napriek tomu ju stale nahana a byje
Kolik máš těch samců a samic?
Jedině mě napadá přidat pár samic a kanec si vybere jinou. Většinou nejsou monogamní.
no hebtu samicu co ma tu si vybral sam ale akosi mu to snu nejde
Když jsem měl tyto rybky, tak jeden samec měl mladé s jednou samicí a během starosti o mladé začal lítat za druhou a tu první nechtěl
pustit k jejím dětem. Někdy jsou prasáci záletní
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora