43 • 100 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní rostliny » Problémy s rostlinami » hnede listy rostlin .. 

Aquato.cz

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 155x
02.11.07 10:37:31  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEvicka® – hnede listy rostlin ..( hledala jsem ve foru,nenadavejte mi)
ja vim, ja vim.. mam si precist forum, kdyz mam obdobny problem a necpat sem nove dotazy. Ale ja si jej cetla a je to vsechno tak neurcite. Proste mne hnednou listy rostlin (podotykam cerstve zasazenych- vsechny mam cerstve zasazene) Nehnojim, protoze se mi delala hneda rasa, ktere jsem se diky vasim radam uspesne zbavila, casto odkaluji, nasadila jsem vice sneku ampularie (ale primerene- 1 na 50litru), osvetleni jsem take zmenila, podle vasim rad.. Tak kdybyste meli nejaky jiny navrh, jak se starat o rostlinky, budu rada. Je to docela draha zalezitost a nerada, bych kupovala zase dalsi sad
02.11.07 10:38:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEvicka®
Fotka k příspěvku fotka

02.11.07 10:38:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEvicka®
Fotka k příspěvku fotka

02.11.07 10:44:31  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAmorFati®
Zdá se mi, že to prostě odumírají emerzní listy. Ale Sidnoius to jistě zkoukne svým zkušeným okem a pravou příčinu najde (nebo potvrdí) :-)

Mimochodem té řasy ses moc nezbavila, na spodní fotce je ruduchy docela hodně.
02.11.07 10:47:28 / 02.11.07 10:51:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfazola®
Já bych to taky viděl na odumírání emerzních listů. Na první fotce je vidět světle zelený, lehce zvlněný již submerzní. Uprostřed rostliny.

Jen tak mimochodem, co je to za echinodorus? Uruguayensis, nebo jiný?
02.11.07 10:50:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfantasta®
Hnědnutí listů způsobuje většinou nadbytek fosforečnanů ve vodě. Fosfor je prevít a váže na sebe železo, vzniká fosforečnan železnatý a v důsledku toho listy hnědnou a odumírají. To že se tak děje u nových rostlin je jasné- ještě nezakořenily a tak nestíhají fosfor využít. Nezbývá než snížit obsah odpadních látek častější výměnou vody. Situace se časem určitě zlepší. ano
02.11.07 10:51:02  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek:-) (42832150397)
Ano, jde o rozpad emerzních listů. To je v pořádku. ;-)
02.11.07 10:52:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekgošice®
Já si myslím, že jde o o rozpad emerzních listů :)
02.11.07 10:57:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSidonius (-12-11-10-9)
Taky si přisadím! :-D
Rozpad emerzních listů. :-) A tu ruduchu nikde nevidím? hmm Asi budu muset k očařovi... :)
02.11.07 11:08:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAmorFati®
Fotka k příspěvku Tak nevím :-) Na fotce toho není moc ostrého, ale Sidonie (uznávám vaší autoritu a dále nebudu diskutovat :-) ), to v červeném kroužku není vousatá ruducha? Na kresbu listu mi to připadá příliš nepravidelné. Zároveň ruducha dělá (aspoň mně) červené okraje listů (označené šipkou). Při pohledu proti světlu (ve vodě) - posvícení baterkou zpoza kytky - jsou z daných míst vidět krátké vousy ruduchy.

02.11.07 11:26:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRadka (413817503381) – .
V akváriu budou řasy vždycky a tohle je opravdu jen to nejminimálnější množství. ;-) Není třeba se v této chvíli nad tím pozastavovat. :-)
02.11.07 11:41:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSidonius (-12-11-10-9)
AmorFati: uznávám vaší autoritu a dále nebudu diskutovat
Tak tohle bych si jednou pro vždy vyprosil! :-|
...to v červeném kroužku není vousatá ruducha?...
Nejspíš ano... Asi budu muset k tomu očařovi... Nebo vyměnit monitor. :-D
02.11.07 11:44:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSidonius (-12-11-10-9)
Radka: ...Není třeba se v této chvíli nad tím pozastavovat...
Na poradu u psychologa to skutečně není. :-) Na druhou stranu - začne-li se objevovat někde řasa (a ruducha zvlášť!), měl by člověk zpozornět - něco není v pořádku. ;-)
02.11.07 12:00:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAmorFati®
Sidonie, přestože vám vaše zkušenosti závidím, byl tam smajlík, hehehehe :-)
02.11.07 14:26:56  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEvicka®
Fotka k příspěvku tak jsem z toho jelen. Drive jsem se zbavovala hnede rasy.. a to myslim, ze zatim uspesne a ted mi oznamite, ze tam mam rudochu?? :-( I u novych malych listku jsou cervene okraje.. myslela jsem, ze to je kresba listu.. chjo to spis bych rekla, ze se mi tam usidluje zelena rasa.

02.11.07 14:30:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEvicka®
Fotka k příspěvku zelena rasa?

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 20:58:31 • 1.098 s