41 • 81 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » vypoulene oko skalary amazonske 

Akvarko.eu
OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 109x
30.10.07 16:59:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEvicka® – vypoulene oko skalary amazonske
Prosim o radu, prave jsem zjistila letargii a jedno vypoulene oko u skalary amazonske. Nevite co je to za nemoc, zda se da lecit, zda je to virove onemocneni ci neco jineho? Co mam delat? nechci aby mne posli vsechny ryby.Podobne priznaky u jinych ryb nenalezeny. coze
30.10.07 17:13:17  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEvicka®
pomoooooc
30.10.07 17:17:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekazalka®
Zkus si nejdřív téma vyhledat, ano? tone Tak např.: http://rybicky.net/forum/4428 nebo http://rybicky.net/forum/1870
30.10.07 17:18:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEvicka®
no jo, je to obtiz neco napsat ze.. :(
30.10.07 17:23:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekazalka®
Myslíš do vyhledávání "vypoulene oko"? :-D Hele, sorry, neber to osobně, ale fakt je jednodušší projít fórum.
30.10.07 19:14:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekBaru (428389191475) – --------------------------
Může to být břišní vodnatelnost-léčitelná antibiotiky nebo zánět žaludku-překrmení většinou živou stravou.Zkus rybky 1 den nekrmit...Ryba za těchto příznaků:vypuolené oči,zježení šupin,krevní podlitiny atd...většinou hynou... sad sad sad sad rozzureny :-( :-( Ale čerstvá voda,dostatek kyslíku,teplo...Hromadný výskyt je vzácný...Léčení -nastavení diety nebo eventuálně podávání potravy s antibiotiky(Karpex)...
30.10.07 19:17:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekBaru (428389191475) – -------------------------------------------------------------------------------------
U samic se může jednat o zajícení vaječníků nebo jsou ryby infikované tyčinkovou bakterií pseudomonas punctata....Nedávej jednotvárnou stravu a kvalitní krmiva..
30.10.07 20:54:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEvicka®
no v tom foru zas tak nic chytryho nebylo, tak jsem to zkusila znova, treba by si to precetl nekdo novy, ktery ma vice zkusenosti. Treba.
Kazdopadne diky vsem za rady, prekrmenim to urcite nebude, toho se snazim vyvarovat.. Zivou potravou jsem ted taky dlouho nekrmila. Zkusim Omnipur a uvidim.
30.10.07 21:15:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNobody (428393185475) – Evicka
Na Váš problém s nemocnou skalárou je velmi těžké odpovědět.Teoreticky to může být cokoliv.Např.: vnitřní paraziti,baktérie,viry atd.
Nejlepší by bylo tuto rybku šetrným způsobem utratit a nebo ji konzervovat,a poslat na rozbor k odborníkovi na choroby ryb.Já doporučuji utratit. :-( Mnoho chorob chytnou rybky až z mrtvé ryby -vývoj.
31.10.07 11:41:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEvicka®
zatim jsem ji dala do karanterny.Uz tam vegeti 12hod a bez zmen.. omnipur (sirokospektralni pripravek) asi nezabira.. oko stale vypoulene, letargie, ale zadne dalsi priznaky nejsou. Je mi lito ji utratit..jeste chvili pockam, ale je hruza se koukat, jak se trapi :( Ale tak snad to nemam v celem akvarku..
MOc diky za radu
31.10.07 17:08:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEvicka®
je mrtva sad
31.10.07 18:18:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNobody (428393185475) – Evicka
Škoda. sad

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 21.11.08 19:44:19 • 2.235 s