30.10.07 16:59:57
Evicka® – vypoulene oko skalary amazonske
Prosim o radu, prave jsem zjistila letargii a jedno vypoulene oko u skalary amazonske. Nevite co je to za nemoc, zda se da lecit, zda je to virove
onemocneni ci neco jineho? Co mam delat? nechci aby mne posli vsechny ryby.Podobne priznaky u jinych ryb nenalezeny.
no jo, je to obtiz neco napsat ze.. :(
Myslíš do vyhledávání "vypoulene oko"?

Hele, sorry, neber to osobně, ale fakt je jednodušší projít fórum.
30.10.07 19:17:11
Baru (428389191475) – -------------------------------------------------------------------------------------
U samic se může jednat o zajícení vaječníků nebo jsou ryby infikované tyčinkovou bakterií pseudomonas punctata....Nedávej jednotvárnou
stravu a kvalitní krmiva..
no v tom foru zas tak nic chytryho nebylo, tak jsem to zkusila znova, treba by si to precetl nekdo novy, ktery ma vice zkusenosti. Treba.
Kazdopadne diky vsem za rady, prekrmenim to urcite nebude, toho se snazim vyvarovat.. Zivou potravou jsem ted taky dlouho nekrmila. Zkusim Omnipur a
uvidim.
Na Váš problém s nemocnou skalárou je velmi těžké odpovědět.Teoreticky to může být cokoliv.Např.: vnitřní paraziti,baktérie,viry
atd.
Nejlepší by bylo tuto rybku šetrným způsobem utratit a nebo ji konzervovat,a poslat na rozbor k odborníkovi na choroby ryb.Já doporučuji
utratit.

Mnoho chorob chytnou rybky až z mrtvé ryby -vývoj.
zatim jsem ji dala do karanterny.Uz tam vegeti 12hod a bez zmen.. omnipur (sirokospektralni pripravek) asi nezabira.. oko stale vypoulene, letargie,
ale zadne dalsi priznaky nejsou. Je mi lito ji utratit..jeste chvili pockam, ale je hruza se koukat, jak se trapi :( Ale tak snad to nemam v celem
akvarku..
MOc diky za radu
je mrtva
Škoda.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora