12 • 25 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Voda, přípravky na úpravu a testy » mléčná voda 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 212x
29.10.07 18:32:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAnuk (953333374181) – mléčná voda
Mám 200l zajeté akvárko. V poslední době se na rybky sesypaly choroby a to mojí vinou, protože jsem zanedbala karanténu a zavlekla si tam krupici a po léčbě krupice se objevil rozpad ploutví. Vše jsem zdárně přeléčila, ryby ok, ale voda je hnusná ať už odkaluju a měním třetinu vody nebo to nechám tak, nemůžu se zbavit bělavého zákalu. Filtruju ve dne v noci, vzduchuju a nic. Minule pomohlo, když jsem tam nalila akva- start(hodné bakterie), ale právě potom se objevil ten rozpad ploutví, tak se to tam bojím nalít znova. Je možný, že by ten rozpad způsobily ty "hodné"bakterie? Taky tam dávám tak na 8 hodin ancistrusům okurku, jinak devastují kytky, nemůže být ten zákal z toho? Co s tím? Víte někdo? Už se mi tam po té vší léčbě (esha exit a potom esha 2000) nechce lít další chemii.
29.10.07 18:53:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekgošice®
Reakce jen k té okurce, taky se mi stane, že po okurce občas zbělá voda, ale do rána je spapaná a po zákalu ni stopy ano
29.10.07 19:20:12 / 29.10.07 19:21:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMartix6®
Bělavý zákal svědčí o nadbytku biologického odpadu a přemnožení nálevníků.Nejspíš zásahem léčiv utrpěli bakterie,které tento odpad mineralizují.Jestliže před tím akva fungovalo bez problémů delší dobu.Tak radím omezit krmení (i pár dní vynechat,okurkou podporuješ rozvoj nalevníků několikanásobně. ano )a trpělivě filtrovat ,až se znovu nastartují čistící procesy. palec
29.10.07 19:28:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAnuk (953333374181)
No jo, jenže...pokud tam nedám okurku, mám po kytkách. Starší ancík, dokáže během pár hodin zničit celou vzrostlou rostlinu. Je to žrout a když nemá co strouhat v novi, otravuje i spící rybky.
29.10.07 19:28:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAnuk (953333374181)
oprava: v noci :-)
29.10.07 19:33:30 / 29.10.07 19:34:14  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekgošice®
No já bych asi zkusila místo okurky, třeba spařený salát:-) Třeba mu bude připadat jako Echinodorus. smich smich Ale nevím, mě ancíci strouhají stěny. Rostĺinky taky, ale jen jako by je očistili od řas. Dávám jim rostlinné tabletky. Na těch si taky pochutnají. :-)
30.10.07 09:38:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpopelucha® – zelenina
Anuk: nejvíc dusičnanů obsahuje zelenina rychlená, tj. jarní až předjarní. Biozelenina by měla obsahovat méně dusičnanů, to je pravda. Poměrně málo dusičnanů však obsahuje i zelenina pozdní, která se mj. používá i pro výrobu mražené zeleniny. Na Vašem místě bych zkusila ten špenát, cuketu, případně mrkev. Až bude po sezoně, myslím, že můžete pokračovat s mraženým špenátem, mezitím se snad situace s kalnou vodou vyřeší. Držím palce.
30.10.07 10:20:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkatunka®
Biopotravina je taková, která po dobu své přípravy (výroby, pěstění, chovu) nepřišla do styku s chemickými látkami...tj. pesticidy, herbicidy, léky, hnojivy apod. ení mi tedy jasné jak souvisí obsah dusičnanů s biopotravinami (není mi známo, že by pro biopotraviny platily jiné normy). Hnojit lze i přírodně...a takový hnůj nebo močůvka obsahují dusíku víc než dost ;-)
30.10.07 10:40:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNorton®
Biopotravina je taková, která po dobu své přípravy (výroby, pěstění, chovu) nepřišla do styku s chemickými látkami...tj. pesticidy, herbicidy, léky, hnojivy apod. ení mi tedy jasné jak souvisí obsah dusičnanů s biopotravinami (není mi známo, že by pro biopotraviny platily jiné normy). Hnojit lze i přírodně...a takový hnůj nebo močůvka obsahují dusíku víc než dost ;-)

Přesně tak! palec
Jen mi vrtá hlavou, třeba ten čpavek v močůvce, je přece také chemická látka... hmm
30.10.07 10:42:47  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkatunka®
Nortone..nechytat za slovo...syntetické jsem myslela :-P
30.10.07 10:46:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNorton® – off topic
Nortone..nechytat za slovo...syntetické jsem myslela :-P
Se veřejně omlouvám. ano ;-) Ale když já už té "bioekologii" přestávám rozumět, "auta budou jezdit na obilí a chléb budeme péct z ropy"... hmm :-D
30.10.07 11:07:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmch.sokolov®
chleba bude ve spreji brzy :-O smich smich ;-)
30.10.07 13:16:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkatunka®
Otázka biopotravin by byla asi na delší diskusi. Člověk musí zvážit jestli je pro něj přísnosnější jíst potraviny ze surovin, které sice přišly do styku se syntetickými chemickými látkami, ale zato podléhají přísné kontrole a jsou zdravé (tedy podle měřítek WHO)....anebo jíst čistě přírodní potraviny, které jsou sice kontrolovány na obsah syntetických chemikálií...nicméně právě proto, že např. rostliny nejsou ošetřeny herbicidy vyskytují se u nich ve zvýšené míře plísně a napadení různými houbami. A pak už je na každém, aby posoudil riziko...ona taková plíseň resp. mykotoxin, který produkuje může být taky docela potvora.
02.11.07 13:59:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKatka (42840177457)
Mlecnou vodu neznam zkusim se zeptat tam kde nakupuji na Flore. http://www.wellneo.cz

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 00:28:51 • 0.969 s