Udělal se mi v akvárku(13l) bílíé slizký povlak na hladině, jde z hladiny sejnout, ale brzy se udělá znovu. V akvárku žije jen jeden
beťák. Už jsem zkoušela ava i vyčistit, ale stejně se to vrátilo.
Nevíte, co by to mohlo být a jak se toho zbavit??
Dík za radu
to je tim že se hladina nehýbe...dej tam motůrek a povlak zmizí
02.11.07 12:06:59
Lala® – povlak
Je to opravdu jenom tím, že hladina stojí????? Díky
Je to opravdu jen tím. Udělá se takzvaný šlem.
urcite to chce filtr aby voda proudila
02.11.07 12:22:13 / 02.11.07 12:22:23
Lala® – povlak
no to já mám , ale výstup je asi hodně pod hladinou tak ho budu muset zvednout.
to ani nemusi byt,tak jeste zkuste vzduhovani
Tento problém se tady již několikrát řešil a bohužel nevyřešil.Je fakt ,že čeření hladiny pomůže ,ale pouze částečně.Odstraňujeme
pouze důsledky,ale ne příčinu,asi proto,že ji neznáme.
treba takisto napísat čím krmíš,velakrát sa to robí s určitého druhu krmiva.
no jelikoz se mi to udelalo v akva ve kterym nekrmim (jen kytky) tak myslim ze je to proste bordel ze vzduchu... prach, pyl.... a potom se na hladine
vytvori jakysi film... dal jsem do toho akva vzduchovani, film stahnul ubrouskem a uz se neobjevil

02.11.07 19:18:32
Nobody® – kryplak
Jen dodám: následný rozvoj mikroorganizmů - a povlak z hladiny může v "chuchvalcích"dosahovat až ke dnu.
zezačátku jsem to taky měla na hladině. Pomohlo vzduchování a kricí sklo
mne nepomohlo vzduchovanie..mam 70l akvarium a ked som dal vzduchovanie,akurat nebol povlak tam kde sa robili bublinky,lebo bublinky ten povlak len
rozbijali...vsade dookola ostal ten povlak...no povlak som mal len dovtedy,kym som nevypustil ryby.Po 1 dni po povlaku ani stopy,a to mam filter
znizeny takmer na minimum,len mierne ceri hladinu...takze podla mna to spravia rybky,neviem cim,ale tak zmizol ked som ich nasadil...
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora