26 • 58 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » krupička 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 224x

Žádná předchozí stránka [1] 2 3 4 5 6 Přejít na další

02.02.07 17:34:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPetr (958901293363) – Krupička
Dobrý den,objevila se mi v akváriu krupička a přišel jsem téměř o všechny ryby.Zajímalo by mě jestli se po vydezinfikování akvária dají použít rostliny a kořeny zpět.Dík
02.02.07 17:53:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkacka (403821179171)
vycisti akva korem umyj(zkusenosti)do vody dej lecivo proti krupicce.muze to byt i ze spatny vody kup si(TETRA-TEST)a zmer si vodu.treba jednou tydne cisti akva.rostliny budou v poho
02.02.07 20:55:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpaulinn® – To Petr
Určitě nic do akvária nelej, pokud tam nemáš ryby. Kožovec rybí pokud nenajde hostitele zmizí sám do cca 3 dnů. Nalej vodu, zasaď kytky a nechej akvárium "zajet" .. filtruj a nasaď bakterie (např. Sera Nitrivec)po 14ti dnech přidej pár nenáročných rybek, a po dalších 14ti dnech můžeš přidat další ryby. Použij ale karanténu,pokud kupuješ ryby v Hornbachu a jiných podobných obchodech, než je dáš do hlavního akvária. Pokud máš v akva ještě nějaké ryby a krupička u zbylých ryb přetrvává, kup si eSHa EXIT(cca 18 druhů Ichtyo) spolu s eSHa 2000 (ničí plísně, rozpad ploutví atp.)a dávkuj přesně podle návodu, mě se osvědčilo prodloužit o 4 a 5 den. eSHa je velmi dobře snášena i citlivějšími rybami.Ať se daří ahoj
02.02.07 23:16:23  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAnonym (41341224-1)
Plně souhlasím s paulinn, Exit také doporučuju, víc najdeš asi o 2 příspěvky níž (tuším téma Bílé tečky na tetrách červených), můj příspěvek je dole.
02.02.07 23:17:39  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekZdenek (41341224-1)
Anonym = zapomněl jsems e podepsat
02.02.07 23:51:12  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmartin (43385891)
Hornbach to je obchod už přichazim o celé akvárko a kamarád už o nej přišel krupička vyhrála
03.02.07 00:35:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSidonius (-12-11-10-9) – :hmm:
Já bych jistou výhradu k příspěvku Paulinn měl...
Bylo by dobré upřesnit, že tvrzení "...kožovec rybí pokud nenajde hostitele zmizí sám do cca 3 dnů..." platí pouze pro invazní stádium (theronty). V zacystované formě tento parazit vydrží mnohem déle. :-) (Uvádí se několik týdnů až měsíců!)
Snad nebudu sám, kdo se setkal s tím, že v nádrži došlo po vyléčení ryb k recidivě, a to po mnoha měsících a bez reálné možnosti reinfekce zvenčí. :-)
03.02.07 07:13:03  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpaulinn® – To Sid
ty bláho.. tak zase jsem chytřejší, jsem nevěděla.. někde jsem to vyčetla. Dík ;-) ahoj
03.02.07 09:59:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekZdenek (41341224-1)
Exit jako jeden z mála působí i na přisátá stádia, proto je účinek tak rychlý a recidiva by teoreticky nastat neměla. Krupička s rybami může totiž určitou dobu, a to i měsíce, žít v "rovnováze" a k invazi dojde až po nějaké změně v akváriu nebo u ryb (např. hladovění - snížení imunity...). P.S. při aplikace Exitu nedávejte ruce do akvária, může vyvolat dermatitidu, voda se po ukončení léčby nemění.
03.02.07 12:06:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSidonius (-12-11-10-9) – ESHA EXIT
Nechci být nezdvořilý, ale nejste obchodní zástupce fy. ESHA? :-)
Kéž by bylo pravdou, že tohle léčivo, (nikterak nestrandardního složení! ;-) ), působí tak "bleskově", jak popisujete, a navíc ještě na zanořeného parazita...
Pak by stačilo na nekonečné žádosti o radu, jak na krupičku, odpovědět - nic než ESHA EXIT a za 3 dny je hotovo! :-)
V každém případě nelze o zkušenostech těch, co ESHA EXIT zkusili, říci, že by nějak výrazně podporovaly vaše tvrzení...
Já se domnívám, že tento prostředek je určený k léčbě krupičky, (a dalším parazitózám), ale očekávat nějaké zázraky bych zrovna nedoporučoval. :-)

Mechanismus, který popisujete jako jakési "soužití krupičky a ryb v jakési rovnováze" už byl také popsán. Jak je to podle vás v této fázi s účinností ESHA EXITu?

(Rozvádět diskusi na téma zjevně zavádějící reklamy na tento prostředek nehodlám...) :-)
03.02.07 15:39:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpaulinn® – To Sid
Ty nikdy nejsi nezdvořilý ;-) Já opravdu můžu jen eSHu chválit(a moje povolání opravdu není zástupce f. eSHa), nějaké solení a zvyšování teploty se mi neosvědčilo. A nejlepší je kombinace EXITu spolu s 2000. A pokud se chytne krupice včas, tak je opravdu za 3 dny pokoj. Není pravda nejlevnější a možná jsou na trhu léčiva s podobným účinkem a za méně peněz, ale je pravda, že mám v akváru sturisomu s ancíkama a neumřeli mi. Samozřejmě je jiná diskuze když člověk je malinko chemik a umí si to "namíchat" za pár kaček. A k vyléčeným rybkám se mi krupice nevrátila. Když jsem jen solila a zvyšovala teplotu, tak se vrátila 2x(otázka je, co vlastně bylo špatně u nového akvárka, ale to už nechci řešitsmich)...tož tak moje zkušenost - nikomu nic nevnucuji ;-)
03.02.07 18:45:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMishel (298553-10283) – krupička s Exitem
Ahoj o této nemoci jsem spoutu četl a již dopředu jsem zjišťoval, co by rybičkám nejvíce pomohlo ale nezabilo, jelikož je to tak týden co jsem objevil pár teček na tetrách krvavých, neváhal jsem a šel koupit něco nato, v akvaristice toho mají opravdu spousty. tyto články jsem čelt i před tím a šel jsem na jisto pro Esha Exit, mazec 3 dny( musíte si v tu chvíli odmyslet čiré akvárko)a jsou jak vyměněný, mám i pancéřníky zelené , kteří jsou náchylnější , teď po třech dnech koukám a krupička kde nic tu nic, opravdu doporučuji si trochu připlatit esha není nejlevnější, ale pokud máte rybičky jako já proto ,aby se měli fajn a já abych se měl fajn, musíme se hold snažit a zvýšená teplota a sůl opravdu nic neřeší, na vlastní zkušenost se nezapomíná a eša je produkt, který by každý akvarista měl mít usebe, protože našim holkám jen to nejlepší. :-)
03.02.07 19:14:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekshedlo® – Esha
Taktéž nejsem distributor, ale je pravda, že tři dny léčby a po tečkách ani stopa. A rybky vypadaly fakt děsně, pancíci úplně doběla posypaní. Umřela jen jedna rybka, která nákazu do akva zřejmě i zatáhla. Ale nepochybuji o tom, že ty mršky tam ještě někde jsou, takže rybky pořád kontroluji.
03.02.07 19:17:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkatunka® – krupice
Eshu jsem nezkoušela...když jsem měla krupičku zvýšila jsem teplotu, přidala trochu soli a mal. zeleň a za tři dny jsem měla po krupičce taky. Rybky přežily všechny včetně pancéřníčků. Jo a ještě detail....mal. zeleň stála 16 korun :)
03.02.07 22:24:39  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSidonius (-12-11-10-9) – To všeci
Gratuluji všem, kterým tento přípravek pomohl! :-)
03.02.07 23:43:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLaďa (403821338185)
Mám opakované zkušenosti s léčivy Sera Oodinopur a Costapur v kombinaci, s dodržením návodu k použití. Sera má i dobrou poradenskou linku. V případě doplnění osádky do zaběhnuté a zdravé nádrže je téměř s jistotou zaděláno na potíže. Zabývám se akvaristikou téměř 50 let a nemocné ryby jsou fenoménem poslední doby. Má to mnoho příčin a jé to téma na delší a odbornou diskuzi. Držím palce všem, kterým se "osypaly" rybičky, léčit to ale lze a cesty k úspěchu jsou různé. Velmi důležité je pozorovat osádku akvária tak, abychom onemocnění podchytili v jeho počátku.
04.02.07 10:22:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekZdenek (41341224-1) – Re
Budu reagovat na několik odkazu:
- distributor nejsem, můj obor je zdravotnictví a chemie, kdybych neměl doporučit Exit, tak bych jako druhý doporučil Chininchlorid a ten je od Azoo, a to bych si jako distributor moc nepomohl...
- k přípravkům od Sery řeknu jediné = Dajana za 2-3 vyšší cenu, podívejte se na složení....
- zvyšování teploty, přidávání soli je rizikové a jen to samotné zvyšuje mortalitu (úmrtnost) při silné invazi krupičky (při slabé invazi může ve větším akvárku snad pomoci, ale je vysoké riziko recidivy), zvýšením salinity vytvoříte hypertonický roztok...zoopakujte si z biologie, jak takový roztok působí na buňky...Navíc zvýšená teplota řadě ryb neprospívá a pro ryby je to zátěž. A důvod pro zvyšování teploty? Urychlení vývojového cyklu kožovce, protože běžné přípravky na něj při přisátí nepůsobí.
- jak je možné, že Exit působí i na přisátá stádia? Jednoduše - díky složení:diaminoakridin, oxalát malachitové zeleni, methylrosaliniumchlorid, methylthioniniumchlorid. Díky tomuto složení stačí dávkování 20 kapek (=1 ml!) na 100 l a 2. 3. den 10 kapek na 100 l!
- výše uvedené složení je taky důvod, proč nedoporučuji do vody dávat ruce - riziko dermatitidy.
- závěr: můžete svítit, nemusíte přitápět(není důvod urychlovat rozmnožovací cyklus kožovce), nemusíte přidávat sůl, ani nic podobného a navíc zlikviduje i jedince, kteří jsou v "klidovém stádiu" a rybám dočasně neškodí...Cena kolem 115 Kč a 20 ml lahvička vydrži na hodně dlouho...
04.02.07 10:30:38  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpaulinn® – a jen na okraj,
vzpomeňme také na kytičky v "léčeném" akváriu, moje to u solení a zvyšování teploty vůbec nenesly dobře.. U eSHa naprosto v pořádku.
04.02.07 14:48:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekZdenek (41341224-1)
S paulinn plně souhlasím, většinu rostlin slaný hypertonický roztok likviduje!! A navíc když se zvýší teplota na 30´C...nemusím ani pokračovat, mám stejné zkušenosti.
05.02.07 23:56:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLaďa (403821338185)
Souhlasím se Zdeňkem i paulinnem. ESHA EXIT působí, ale učiněný zázrak to není, s Chininchloridem jsem já neměl dobrou zkušenost. Možná špatné dávkování? Vyšší cena u Sery mě také štve, ale složení..? Např. v dobách kdy na trhu nebyla prakticky žádná kvalitní léčiva jako dnes, doporučovali odborníci měděné plíšky do vody a různá jiná kouzla. Boj s krupičkou je opravdu o zkušenostech, cesta k nim je různá a může být pro mnohého i velmi trnitá. Rozhodně je ale dobré, podělit se tímto způsobem o získané poznatky. Mým jednoznačným poznatkem je bez ohledu na doporučované preparáty včasná diagnostika onemocnění. V tom případě máme napůl vyhráno a zdravé rybičky se nám za to určitě odmění.
06.02.07 16:29:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekZdenek (41341224-1)
Já si s Laďou dovolím nesouhlasit, já bych Exit zázrakem klidně nazval. Zkoušel už jsem Bioicht, Prevent, Preventin, malachytovou zeleň, methylénovou modř, FMC, Costapur, Antiichtin a Chininchlorid. Jediné, co fungovalo rychle a účinně je Exit a dá se říct, že i chininchlorid. A jen ke složení přípravků na krupičku od Sery - porovnej ho se složením Exitu (viz výše)...Sera je jen 2-3x dražší Dajana!!
06.02.07 18:34:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekolik (428401473329) – krupička
Na krupičku stačí preparát FMC.Teplotu vody jsem nezvedala a sůl taky nebyla potřeba.Ryby jsou zdravý a kytky žádnou újmu neutrpěly.
06.02.07 23:10:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPetr (41341224-1)
FMC je fenol + malachytová zeleň a methylénová modř = silně toxický přípravek, naprosto nevhodný pro citlivé ryby!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! no no love
07.02.07 10:01:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekolik (428401473329)
když to vezmem do důsledku,tak "vaření" ve 30´vodě s přídavkem hromady soly ,jim taky moc dobře neudělá ;-)
07.02.07 10:27:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPetr (41341224-1)
No, myslím, že je lepší 3O stupňů a sůl (neříkám, že bych to doporučoval) než FMC. FMC patří do rukou zkušeného odborníka na akvaristiku. Dáš FMC do aqu a máš po pancéřníčcích, krunýřovcech a podobně citlivých rybách. Do měsíce jim selžou játra... no

Žádná předchozí stránka [1] 2 3 4 5 6 Přejít na další

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 22:32:53 • 0.389 s