41 • 94 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní rostliny » Problémy s rostlinami » Co mi požírá rostliny??? 

Aquato.cz

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 129x
26.10.07 19:08:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVenda (37861337459) – Co mi požírá rostliny???
Mám v akva zatím jen gibouše,trnovce bělopruhé,péřovce a keříčkovce a vždycky přes noc mi některej padouch pěkně ožere skoro dokonale list ňáké rostliny!!!!Nevíte kterej to je??
26.10.07 23:47:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJirka (43369368431)
Mě okusovali nové listy anubiasu péřovci,tak bych si na ně vsadil
26.10.07 23:54:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHorác®
Vztah krunýřovců Glyptoperichthys gibbiceps k rostlinám je celkem jasný. Považují je za součást své potravy a zpestřují si jimi svůj jídelníček. Pokud si hodláte založit rostlinné akvárium "holandského" typu, tak s těmito krunýřovci a obecně s krunýřovci většími než 15 cm rozhodně nepočítejte. Mláďata do 15 cm můžou poškozovat jemnolisté rostliny a vykusovat středy (srdíčka) rostlin u rostlin Echinodorus. Dospělé kusy ve velikosti kolem 30 cm dokáží zlikvidovat prakticky všechny rostliny. Jedinou výjimku snad tvoří velké druhy rostlin Anubias, ne však menší druhy jako Anubias barteri var. nana, do kterých krunýřovci velkoploutví vykusují otvory nebo ukusují části listů až z nich nakonec zůstane jen stonek, případně síťovina. Nevylučuji možnost, že existují jedinci, kteří rostliny poškozují jen minimálně, zvláště pokud se jedná o mladé ryby. V literatuře se lze setkat i s názory, že snad někteří velcí krunýřovci, za předpokladu, že dostávají pouze rostlinnou stravu, akvarijní rostliny nechají na pokoji. Bohužel ani tato metoda u mých ryb neuspěla. http://www.catfish.cz/

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 20:57:23 • 1.174 s