31 • 85 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » AKO NA AKVARKO PO "KRUPICI" 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 165x
17.11.06 17:01:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJANA (-12-11-10-9) – AKO NA AKVARKO PO "KRUPICI"
Všetky rybky mi uhynuli,mali krupicu.Po akej dobe môžem dať do akvária nové rybky?Viem,že kožovec bez hostiteľa po 3-4 dňoch hynie,ale neni aj tak potrebné úplné vyčistenie akvária.Bojím sa aby sa mi nenakazili aj nové rybky.
17.11.06 17:07:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek® – po krupic
tak tuto otázku jsem řešil před lety.Celou nádrž-(tehdy plně zarostlá,neměl jsem karanténu) jsem nechal kolem 2 měsíců úplně bez ryb.mezi tím se mě srovnali rostliny a vytvořila se stabilní bakteriální základna ve filtru.Potom jsem nasadil asi 10 rybek-tetry/100l nádrž.Dalších asi 10 následovalo po asi 4 týdnech.Vřele tento postup doporučuji.
;-)
17.11.06 17:18:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJANA (-12-11-10-9) – po krupici
Stačí teda len vyčkať určitú dobu a o akvárko sa zrejme starať ako by tam boli aj rybky?A neni aj nejaký rýchlejší spôsob ako sa definitívne zbaviť parazita?
17.11.06 18:07:41  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek® – po krupici
V podstatě jsi si odpověděla ve své první otázce ;-) Kožovec bez hostitele (tj. ryby) nepřežije víc jak 3-4 dny, takže stačí nechat nádrž pro jistotu tak 14 dní bez ryb,odkalit, udělat částečnou výměnu vody a můžou se nasadit nový ryby. Žádný kompetní znovuzakládání a dezinfekce není potřeba. ahoj

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 21:31:10 • 2.349 s