23.10.07 06:12:25
motýlek (963177311179) – atman ohřívač 30w - otrava ryb
tak jsem se nechal přesvědčit na Atman 30w ohřívač

... potřeboval jsem trochu přihřát 80 ks malých (2cm) danií ... no a druhý den
po návratu z práce bylo všech 80 kousků hore břichem u hladiny ... tak jsem chtěl mít jistotu a do připravené nádrže na tření jsem dal
dva páry dospělých danií - třetí den jeden saměček uhynul a jedna samička se snad ještě zachrání ... žádné jiné vlivy než ohřívač
nepřichází v úvahu, protože používám ve více nádržích naprosto stejné prostředky ... máte někdo podobnou zkušenost? Na omak jsou
plastové díly ohřívače zvláštně slizké - zejména povrch přísavek a horní část s regulátorem (po použití) ...
pardon - 25w - do 30 litrů ...
23.10.07 07:57:31 / 23.10.07 07:57:54
petrys® ahoj, do karantény používám také atmana, ale 75w a nic podobného se mi nikdy nestalo, je pravda, že ty přísavky a ta regulace sou dycky
pěkně oslizlý, ale příčinu bych hledala někde jinde než v ohřívači
no, mně jen je divné, že to vzalo i mladé dania i dospělé, které byly jinak v pohodové kondici ... jeden kousek těch mladých jsem zachránil
- dal jsem jej do té původní nádrže s těmi dospělými a dalo se dohromady ... jediný prvek, který by snad mohl ukazovat na jinou příčinu
jsou nitěnky, ale krmím s nimi i 4-týdenní Ramirezky - a to si myslím, že ty by nepřežily jako první ... fakt je mi to divné???
23.10.07 08:37:29 / 23.10.07 08:38:43
jurek® – motýlek
Mě se to stalo s 25W topením od Elite,řešilo se to s dodavatelem,fi Plaček,a měli by se stahovat z prodeje,ale u Atmana nevím,zkus to
reklamovat!
no to jsem rád, že nejsem jediný případ ... samozřejmě to půjdu vrátit - s prodavačem komunikuji dobře, občas mu nějaké rybky dodávám
... já mám třeba nějaký noname z Cafourku a ten je úplně v pohodě a za 200,-Kč

... vsadím na "značku" ... a hned průšvih
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Technika • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora