37 • 83 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Ostatní » Brno - akvatrhy, sraz akvaristů 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 384x

Žádná předchozí stránka [1] 2 3 Přejít na další

22.10.07 20:11:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMiHl® – Brno - akvatrhy?
Všiml jsem si, že teď proběhl Akvaristický podzim Brno 2007 s miniburzou, ale jak jsem se tak koukal do kalendáře, tak až do konce roku už vůbec nic. Přitom v Praze (nepletu-li se) mají na různých místech akvatrhy každý týden. Jiná menší města je mají zhruba jednou za měsíc (hradec, ústí,...) a v Brně že by nic?

Ve srovnání na počet obyvatel by ve vztahu k Praze měly být aspoň jednou za měsíc. V srovnání s Hradcem Králové tři a půlkrát za měsíc. To je vážně v Brně tak málo akvaristů? Nebo nějaké akvatrhy jsou a jen jsem to nenašel?
23.10.07 07:52:49 / 23.10.07 07:53:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekufinka®
Mam stejne otazky jako ty...taky nechapu. O akva.burzach nevim. A v ramci akvar.podzimu se vymenilo, koupilo par pytliku predevsim s halanciky... Tady jsou kazdy mesic jen terarijni burzy...V Brne je ASI fakt malo akvaristu, jsou tady ASI jen starsi zkuseni hl.z Cyperusu, co uz nepotrebuji nic kupovat a vymenovat a ostatni takovi, co maj dost penez a nic nepotrebuji resit, tak jdou do Sklor... (ja bych sla aspon na Taborskou...pro ryby...,)
No, treba s tim nejaka mlada skupinka neco udela ,) Ja se mohu pokusit, ale nevim, co bych prodavala,) Rostliny mi zas tak nerostou, ryby ted neodchovavam a krevety se taky zrovna ted nemnozi ..)) Ale ono se to mozna zase rozjede )
ahoj
23.10.07 11:44:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPet®
Je to škoda že v Brně nic není. Taky bych to přivítal. Je to asi věc nabídky a poptávky. Dříve bývaly burzy v Domě dětí v Lužánkách, ale postupně to tam skomíralo. Možná by stálo za to, kdyby se toho někdo ujal a zkusil to oživit.
23.10.07 11:50:41  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekazalka®
Souhlasím s váma, taky mě štve, že Vinohradský rybičky jsou jen v Praze... Ale kdo se toho ujme, hm..?
23.10.07 12:15:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEff®
No v Brně to má na Vinohrady nejblíž Ufinka ;-)
23.10.07 12:22:47  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkatunka®
Taky bych ráda přijela okukovat...ale s akvárkem a rybama bych se nikam netáhla, maximálně nějakou rostlinku na výměnu...a na to nepotřebuju výstavu, to se můžem sejít někde v hospodě :-P
23.10.07 12:27:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEff®
Vedle Sklorexu hospoda je, vaří tam a mají docela slušnou Plzeň X-)
23.10.07 12:33:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkatunka®
No vida...už se to rýsuje....takže kdy? :-P Já hlasuju pro všední den odpoledne (pracuju v Brně a nechce se mi o víkendu jezdit) ;-)
23.10.07 12:36:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEff®
Vemu Emmu a pytlik s Hydrocotyle ;-) Pokud se to bude opakovat, v dalších kolech očekávejte Ampulárky a Red cherry.
23.10.07 12:36:38  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSidonius (-12-11-10-9)
Effouš: Vedle Sklorexu hospoda je, vaří tam a mají docela slušnou Plzeň
A jako přílohu k hlavnímu jídlu irské (? - nejsem si jistý...) brambory. Něco úžasného! palec :-D
23.10.07 13:18:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRAP®
Burzu z Vinohrad přestěhovali někam na Prahu 4 tone
23.10.07 13:23:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkatunka®
Výborně...beru riccii a okružáky. Plzeň si vzhledem k autu nedám...ale ty brambory zní dobře. Ehm...bude to asi víc žranice než akva burza, ale i toho je třeba.... :-D
23.10.07 13:33:16 / 23.10.07 13:36:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEff®
Tak kdy? Dnes? :-D Z okružáků bude mít Ufinka radost. Ona totiž ještě neví, že z těch několika, které jsem od ní vyškemral už mám prcků plné šnekárium.
Tak mě napadá že v této restauraci mívá sraz i Cyperus.
23.10.07 17:38:30 / 23.10.07 18:06:38  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekufinka®
Ahoj, tesi mne, ze tu nekdo projevuje zajem! Ve mne tento dotaz vyvolat docela emoce ,) Stale totiz obdivuji bratislavsky klub- jsou tam mladi a aktivni lide a takove bych to chtela i v Brne..Do Bratislavy minim jezdit, ale tady to muze byt taky, ze .) JInak katunko, zadny na to nepotrebuju burzu, staci hospoda, zadny takovy! ,)) JInak kouknete jeste zde na diskuzi na akvaristovi :http://www.akvarista.cz/web/diskuse/index.php?skupina=&tema=57061&usr=&search=

Jestli tu v Brne mame nadsene lidi, myslim, ze Cyperus bude moc rad, kdyz udelame takovou mladsi odnoz a budeme organizovat treba i ty burzy. Budeme mit zastitu zkusenych odborniku, spolku...Ja bych do Cyperusu uz davno sla, ale jdete tam sami mezi ty velke odborniky-chce to nekoho mladsiho ) -mimochodem oziveni to fakt chce, ti starsi uz nemaji vubec takove organizacni chute. Psal mi ohledne toho i Mlynar - dovolim si bez dovoleni jeho par vet, asi desetinu toho, co mi napsal:)
cituji:
Jaké vidím řešení? Nevím, třeba se pletu, ale jediné řešení je to, že si mladí zájemci o akvaristiku - za jaké považuji i vás - tohleto nějakým způsobem uvědomí, ledacos dokážou překousnout a "daj se nalejt" do spokkového dění. Ano, vše, co tomuto schází je radikální omlazení a příliv energie, nic víc a nic míň!
No však si vezměte, sem na akvaristu chodí poměrně dost brňáků. Vezměte si, kdyby se Cyperus rozrostl třeba o dvacet mladých lidí s chutí skutečně něco dělat. Stará garda má know how, ale nemá už energii. Oni by dokázali na ledacos sehnat sponzory, dokáží se pohybovat v legislativních vodách, mají znalosti a známosti..... atd.

Takze hura hura, vidite to. Ted jim dodame tu energii a to v Brne budou valit oci ) Taak, kdo je z Brna a okoli a citi se byt nadsenym akvaristou, necht pise treba mne na vzkaznik ze se tedy hlasi ahoj -at mam prehled. Diky
23.10.07 17:42:16 / 23.10.07 17:45:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekufinka®
jinak pro Effouse-okruzaky klidne beru, jsou to fajn cistici.. a Badisi si na nich taky pripadne smlsnou, kdyz nebudou velci..jestli mas i krevetky, taky beru,) ja jich mam 6, z toho 4 samice, ale brala jsem je jako mlade a furt se nechteji mnozit...ale uz je to nejaka doba.
Na sraz klidne, i kdyz blizkost Sklorexu nemusim, ja podporuji jen Taborskou )) Nic proti Sklorexu, ale nemuzu prece podporovat oboji, favorit je vzdy jen jeden .)
Ale muzem nekam kousicek dal, primo na Starou osadu treba.
Tak ahoj mili akvaristi ) Tesim se na pozdvihnuti Brna..Ode mne ocekavejte v emocionalnich vlnach dost silnou podporu. I kdyz jsem akvarista zacatecnik a nebudu si troufat na odborne rady, clanky atd...tak proste to ostatni, jo hop
23.10.07 18:15:11 / 23.10.07 18:16:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKurhell®
No ,do brna to mám 50 km ,ale určitě bych tam byl při každém srazu. :-) takže akvristice zdar :-D
23.10.07 19:26:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNik®
Takhle vznikají velké věci (pokud se dřív nerozpadnou) - v hodpodě :-D.
Držím palečky. Do Brna klidně na nějakou tu burzu přijedu i ze Vsetína. Do Prahy je to už vážně flák cesty.
23.10.07 19:27:49 / 23.10.07 19:32:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekufinka®
diky za dalsi ohlas, pro jistotu pro lepsi pochopeni pro Brnaky a blizke -jeste neco:
Prvnim krokem ! pro zajemce o aktivnejsi akvaristiku ci touhu po vice znalostech - stat se clenem spolku Cyperus-...proste viz. vyse...
Mozna se vam driv nechtelo, ale kdyz nas mladsich bude vic, bude to supr, ne?
Byt v nejakem spolku je podle mne lepsi, nez se schazet v hospode jen tak, proste podpora hoodne zkusenych prijde vhod vzdycky. Co vy na to?
23.10.07 20:26:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAmorFati®
Dobrý nápad, více v PM ;-)

BTW, Aqua-Life a Sklorex jsou co do úrovně nesrovnatelné akvaristiky. Když vidím ty zaneřáděné tmavé nádrže v neklimatizovaných prostorách, zařasené kytky a dotěrného prodavače na Táborské, chodím tam dost nerad (i když akva jsem u nich kupoval).
06.11.07 18:36:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekufinka®
Tož nám proběhla schůze Cyperusu. ÚVodem byla pěkně srozumitelná a dostatečně odborná přednáška na téma kožovec v mořské akvaristice. Probralo se obecně téma nemocí i kožovec ve sladkovodní akvaristice. Pro mne určitě velice přínosné a přednáška vedená tak, že jsem určitě neměla tendence usínat :) Probíraly se pak změny stanov a způsob volení předsedy. Pro mne jako externího pozorovatele také zajímavé. Pobavila jsem se s užším okruhem lidí na téma omlazení kolektivu Cyperus, zájem o organizaci akvatrhů a domluvila prosincovou ukázku lovení planktonu,) Skip si domluvil kontakty na halančíkáře a Roman se ještě pobavil o nemocech. Pěkná energická servírka nosila pivínko, čaj a něco k zakousnutí. Bylo to příjemné, škoda, že čas rychle plynul a brzy se většina rozprchla domů - on totiž jinak bývá po Akvaristickém podzimu se schůzemi oddych, takže ani nepřišli úplně všichni. Ale pocit dobrý, v lednu budou přijímání noví členové, tak jsem se už teď hlásila ,)
JInak akvatrhy jsem více neprobírala, mám teď bohužel moc starostí jiných. Velký zájem a chuť však byl projeven a myslím, že i když s těžkostmi, dle reakcí se s několika lidmi někdy zadaří.
06.11.07 20:47:53 / 06.11.07 20:48:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAmorFati®
Akorát já tě tam tedy neviděl, tak jsem se zbaběle vypařil :-) Bez Ufinky v Onyxu (nebo jak se ta hospa jmenuje) totiž je pro mě Cyperus pořád jenom tím tajemným formálním spolkem otitulovaných starších pánů. Ale jinak jsem tam byl asi mezi 18.20 - 18.30 ;-)
06.11.07 23:16:24  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekufinka®
No jo, ja prisla tak 5 min. po ofic. začátku. To jsme se museli minout. V prosinci už přijď na delší dobu, ju? ) Jinak tak byl i Roman z akvarko.cz. Ale třeba ještě neznáš...
18.11.07 17:38:09 / 18.11.07 17:41:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMiHl®
nejen pro porovnání jsem se stavil v Hradci Králové dnes na akvatrhy (obvykle řeším nákupy v obchodě, přes inzerát nebo přes objednávky). Takže to vlastně byla první návštěva nějakého akvatrhu vůbec. Docela jsem se těšil potlesk

Přišel jsem tam a hned u vstupu byla fronta, to mě překvapilo, protože mě doma odrazovali, že to tam bude spíš prázdné, ať ani nechodím. Než jsem si frontu vystál, stála za mnou ještě dvakrát delší.

Uvnitř bylo skutečně plno, pár prodejců by se tam jistě ještě vešlo, ale mezi lidmi bylo potřeba se již docela prodírat. Víc než polovinu prodávaného sortimentu tvořily terarijní věci, kterým jsem moc pozornost nevěnoval (hlavně hadi a živé krmení - kobylky, ...)
Z ryb byla nabídka taková "klasická" - neonky, paví očka, krunýřovci, razborky, pár teter (krvavá, měděná,...), pancéřníků (panda), skaláry, parmičky (hlavně mechová) a cichlidy. Z mé srdeční skupiny prakticky nic, což mě mrzelo, vyjma halančíka pestrého.

Prošel jsem si to celé kolem dokola, koupil si pár kytek (moc druhů se ale neprodávalo), prohodil řeč s některými prodávajícími o rybách a začal si více všímat věcí okolo. Nemile mě ale překvapilo jednáni některých akvaristů (některých, ne všech). Na burze se totiž z některých akvaristů stali výhradně obchodníci, kterým okamžikem prodeje začíná být úplně jedno, co se s prodávanou rybou stane. Jak jinak si vysvětlit, když přijde nějaký začínající akvarista (táta a syn), kteří si kupují "támhletu rybičku", "támhletu placatou" (toto označení nepoužili) a "támhlety barevné" - 2 paví oka, 2 skaláry a 2 druhy cichlid po 2 kusech ne a aby toho nebylo málo, tak všechny tyto ryby přišly do JEDNOHO sáčku coze Ono je to ale asi jedno, pokud ty ryby přežijí cestu, tak patrně umřou v nově založeném 15 l akva dříve, než se stihnou pozabíjet. Toto byl asi nejvíce do nebe volající případ, ale podobných případů, kdy si viditelně začátečníci kupovali "ryby pro pokročilé" bylo více a prodávajícím to bylo úplně šumák.

Ještě dobře si asi vzpomínáte na již uzamčené téma "Což trochu popíchnout ke znalosti" http://rybicky.net/forum/4623 . Nemyslým si, že by v tomto případě šlo také o neznalost, spíše o lhostejnost. Myslím, že se tak moc obchodníkům divit nedá, u akvaristů mě to ale překvapilo dost nemyle :-| Nejvíce rozhovorů a rad naopak probíhalo u stolu obloženého přípravky sera a jejich brožurami. (rady co jsem zaslechl dokonce nevyžadovaly koupi "tohoto zázračného přípravku" naší firmy)

Pokud jednou v Brně akvatrhy budou (v což doufám), tak to snad nedopadne takto.... hmm
18.11.07 18:12:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNik®
njn, za to asi můžou ty cinkající věci, co u nikoho moc dlouho nepobudou.
18.11.07 18:23:56 / 18.11.07 18:32:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjurek® – Re: MiHl
Zdravím Vás,ale musím reagovat na Váš příspěvek.Pokud prodávám ryby a kupující se mě na nic nezeptá,tak já z něj nebudu dolovat jak má velké akva,jak je dlouho založené,či co v něm má za osazenstvo.Jen dnes jsem rozmluvil prodej svých ryb alespoň dvěma lidem a vím že kolegové kolem mě také neprodávají za každou cenu.
Vím také že lidé nakupují podle vzhledu a barevnosti ryb a nezajímají je,že mají úplně odlišné nároky třeba na vodu :-O ,toho jsem byl dnes také svědkem,ale paní si to nenechala rozmluvit a ryby stejně koupila.
PS:vidím že máme stejnou srdeční skupinu,ty halančíky jsem prodával já ;-),po novém roce budou i cichlidky.

Žádná předchozí stránka [1] 2 3 Přejít na další

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Ostatní Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 21:41:55 • 1.287 s