21.10.07 21:39:49
dan® – Sony Cyber-shot
Čaute prosím vás jak se fotí s Sony Cyber-shot??Jak ho mám nastavit??diky
21.10.07 22:12:17 / 21.10.07 22:12:54
Nik® akva s ním fotím na automat

Zatím je to nejlepší volba na jakou jsem přišel. Bez blesku.
Byť nemám CyberShot... Po focení bych si v kompu pohrál s vyvážením bíle, automatika Sony má tendenci ujíždět do žluta.
Platí to asi pro všechny foťáky ale já mám zrovna Sony. Chce to ručně hodit ISO citlivost na vyšší hodnotu, já mám max. ISO 400.
Způsobí to zkrácení časů a tedy menší pravděpodobnost že se rozmázne ryba co jezdí po akvárku.

Fotka je pak víc zašuměná ale to
lze v editoru odstranit, rybu mázlou přes 1/2 akvárka nejde.
Dál může určitě pomoci polarizační filtr ale ten já nemám.
Polarizakem jsem akva fotit nezkoušel, ale nemám pocit, že by to něčemu prospělo. Hned večer to prubnu

Mozna, kdyby se hodne vlnila hladina, polarizacni filtr by pomohl (jako v mori). Ale u akva taky myslim, ze to zvlastni vysledek neprinese. Jsem
zvedavy na pokus, dej vedet.
22.10.07 11:17:05
Nik® na ty vyšší ISOale musíš mít stativ, který já nemám, tak valím automat. Na celkovou fotku akva to stačí.
Filipsi, přes hladinu ale fotí akva málokdo, i když to jsou ty nejzajímavější fotky. Spíš chci zkusit, jestli si polarizák neporadí s
odlesky skla... Ale myslím, že ne.
Nik, na vyšší ISO nemusíš mít stativ. ISO udává násobek zesílení elektrického signálu zachytávaného snímačem. Čím je zesílení
vyšší, tím méně fotonů mohlo na snímač dopadnout proto, abychom získali použitelný obrázek. Zároveň ale, jako s každým zesilováním
něčeho, kde daná informace chybí) se zhoršuje kvalita, konkrétně zde stoupá šum. ISO zvyšujeme tehdy, chceme-li dosáhnout kratší doby
expozice. Kratší doba expozice = menší šance fotku rozmáznout a proto při vyšším ISO je větší šance to udržet z ruky. Naopak, při
nízkém ISO se prodlužuje čas a je potřeba stativ. Ani ten ale samozřejmě nezabrání rozmazání pohybujících se rybiček.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Focení a úprava fotek • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora