Fórum » Krmení » Tablety k přilepení na sklo
[1] 2 
20.10.07 16:43:56
Badulka1® – Tablety k přilepení na skolo
Ahoj,kdysi jsem to používala a teď to nemohu sehnat (v našem zverimexu se není so divit :( )
Nevíte někdo která značka je vyrábí ? Děkuji
Tak já mám například od Dajany pet
ja mam neake tablety ale nwm co pod tym myslis kto ich vyraba

prvy krat som sa pozrel na ich obal ale pise tam tablets -pet dajana professional
Já používám tablety novofect od JBL z hornbachu
Sera O-Nip. dobre drzi na skle a rybam chutna
Dajana Tablets Adhezive, JBL NovoTab, JBL NovoFect, JBL Tabis, Sera O-nip, Sera Spirulina 20%, Tropical SuperTabin A, Tropical VegeTabin A, Tropical
ColorTabin, Tropical SpiruTabin......
Děkuju mnohokrát

Evidentně budu muset zaúkolovat nějaký E-schop (i když to jejich poštovné je děsné)
NEJ JE DAJANA PET...MŮŽEŠ SE I MRKNOUT NA JEJICH VÝROBKY NA www.dajanapet.cz TAM NAMIŘ NA PRODUKTY A OBJEVÍ SE TI TAKOVÁ TABULKA TAK V TÉ
TABULCE CLICKNI NA SLADKOVODNÍ A JSEŠ TAM PAK SI STAČÍ JEN NAJÍT VLEVO KOLONKU TABLETY A MÁŠ TAM I DÁVKOVÁNÍ.
No, já jsem zase na Dajanu Pet zanevřela. Sice levné tabletky, ale často se stává, že se tím zaneřádí akva a začne hnít voda, takže
bacha. Když to pujde, kupuj raději něco dražšího-vyplatí se to pro začátečníky... Já mám jednu plnou velkou misku těch na sklo a nevím
co s nima. Maximálně jednou za čas si vezmu čtvrtku a hodím to na dno kde to spacifikuje ancistrus.
25.01.08 09:49:52
marsz® – Re: Voloďka
Jojo, sviní to příšerně. Pro samé krmení pak není moc vidět rybky. Raději to taky půlím hážu na dno.
25.01.08 10:16:19 / 25.01.08 10:16:50
kuschall® – Re: marsz
Já to dokonce čtvrtím

a taktéž pouštím jen na dno "vysavačům"
Nalepit se dají i Hikari, jsou drahý, ale nekalí vodu vůbec a jsou vynikající.

Dajana tablety jsou šílený - hroznej kal,přesně jak
píše Voloďka, ty už mi nesměj domů, stejně tak i Sera viformo.Dobré tablety jsou i SAK, vodu kalí jen málo.Chce to vyzkoušet.
Není nad vločky... I horší kvality, každý asi ví, že rybky se tím stejnou měrou nasytí i když pro zdraví (nějaké vitaminy, proteiny)
tím asi moc nepomůže, ale člověk může nasypat tolik kolik toho ihned snědí a akva zůstane čisté. Tabletky bych proto kupovala jen ty
dražší které neudělaj nepořádek. Bohužel kupovat misku tablet za 150Kč a výš se mi opravdu nechce. Je to ale dobrý mít když se jede
pryč a o akva se stará někdo kdo by rybky přežral. Tak se pak řekne ať tam dá jednu tabletu na den a je vyřízeno. Zatím ale mám ještě
pár misek kde udělám dávky a pak to jen 6letý Pepíček hodí do akva a je vystaráno

ja pouzivam vsetko krmivo od SERA...az na vlocky ktore som dostal ako darcek pri objednavke od p.Rataja
Koupila jsem svým miláčkům sušené nitěnky v kostičkách - prý pro nalepení na sklo. Malepit se však nepodařilo ani jednou. Nalepené na
místě by snad držely jen Herkulesem a to jen po zachnutí.
Rybám nítěnky velmi chutnají, předpokládám taktéž, že si takto do nádrží nezavleču nějaký problém, nečistotu a pod. Jen to
přilepení se jaksi nekoná a rybky žerou

svoji pochoutku tam, kam ji odnese proud či jejich čenichy. Neníto však podívaná pro mně a to
mi šlo také. Jaké máte zkušenosti či rady?
Ze skušenosti ,když se mi přežral rájovec tabletama,dávám jen půlku nebo čtvrtku,tablety mám od dajana pet a vodu mi nekalí.........
No ty tablety od Dajany(Tablets 42,-Kč) velmi opatrně, taky dávám raději třetinu, rychle se rozpouští a dělají nepořádek ve dně, když je
ryby nestihnou sežrat, ale jinak jsou myslím že dostačující, jinak ještě používám TetraWaferMix za 100,-Kč a ty drží pěkně pohromadě
a rybky si jen odlupují
Já mám tablety Sera viformo neba tak nějak se to jmenuje a sem s nima na výsost spokojená krásně se přilepěj na sklo a drží a rybky žerou
a žerou a žerou

10.05.08 01:01:30
Sprachys® – Re: kubatka
a se*ou a se*ou a se*ou

mam taky dajanu a s vodou nemam problem
Andrea napsal: NEJ JE DAJANA PET... ... no Dajana pet nic moc...., takové levnější výrobky co si "hrajou"
na značkový krmení
10.05.08 13:39:22 / 10.05.08 13:39:35
NIKO® – Re: chicko
Hodně odvážné tvrzení. Pán bude znalec.
Víte něco o technologii výroby, kterou tato firma používá?
Vyzkoušel jsem poměrně dost druhů nalepovacích tablet a musím konstatovat, že mi z toho nejlépe vychází jen sera O-nip. Předčasně se
nerozpadají a rybám chutnají. A jak se tu dohadujete o Dajaně, tak tam mi vadí hlavně to, že nalepovací tablety se rozpadají už po několika
vteřinách, což by podle mě být nemělo.
10.05.08 18:12:56
S -
chicko® – Re: NIKO
O technologii nevím nic jen to vypadá, že to nebude zrovna kvalitní technologie. tablety jsem zkusil jen jednou a to mne stačilo

, pak jsem s
nima krmil jen v jezirku
Mám pocit, že v tomhle případě nejde ani tak o technologii, jako spíš o vstupní suroviny ze kterých se tablety vyrábí. Sera používá FD
komponenty, kde je kvalita zaručená. Ovšem s kvalitou roste i cena. Tím netvrdím, že Dajana dělá nekvalitní výrobky. Jen mám pocit, že
jsou ve vodě méně stabilní. Což je problém všech levnějších krmiv. To se ovšem netýká lyofilizovaných krmiv.
10.05.08 18:46:19
S -
chicko® – Re: fantasta
Plný souhlas, osobně preferuji také tabletky od Sery. přijde mne, že i rybám chutnají více a akvárium tolik nezakalí(jsou to O-nipky)
[1] 2 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Krmení • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora