42 • 92 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Voda, přípravky na úpravu a testy » Kdy otestovat vodu ?? 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 145x

Žádná předchozí stránka [1] 2 Přejít na další

18.10.07 13:32:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLucianetta® – KDY OTESTOVAT VODU??
už budu mít konečně akvárko a snad brzo i kytky. Mám ale teď jeden problém, na kterej ne a ne přijít.
než budu sázet kytky, určitě bych měla udělat testy na tvrdost vody a ph, abych tam případné nevhodné kytky nedávala. Mám ale testovat vodu natočenou hned z kohoutku, nebo odstátou? Jestli odstátou, po jaké době můžu udělat test a zasadit rostlinky?
18.10.07 13:46:14  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - Štěpán®
Je jedno, kdy tyhle testy uděláš, možná ani moc nejsou potřeba, zato určitě víš, že o hodně důležitější jsou během zabíhání akvária testy na dusíkaté látky...
18.10.07 13:55:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLucianetta®
i když tam budou jenom rostlinky? nebo myslíš než tam budu chtít dát rybky?
18.10.07 13:59:03  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - Štěpán®
No tak způsobů zakládání akvária je více, jeden z nich je takový že po několika dnech po vysazení rostlin se vpustí několik málo odolných rybiček, které akvárium zaběhnou a pravděpodobně přežijí postupně se zvyšující koncentrace jedovatých látek, testy se pak zjišťuje, kdy už narostly bakterie, které tyhle látky odbourávají, a kdy je bezpečný začít přidávat další rybičky.
18.10.07 14:03:56  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLucianetta®
takže když tam nebudu chtít ze začátku žádné rybky, tak ani test na dusičnany nemusím dělat? Stačí tyhle testy až předtím, než budu chtít vpustit rybky? (to už bude akvárko dostatečně zaběhlé)
18.10.07 14:05:11 / 18.10.07 14:06:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekemkei®
No ja to delal vzdy naslednovne.. Akva rozvrhnul, nasazel kameny, kmeny.. dolil do pulky (vodou teploty tak akorad 22-23 - odhadem :-)) Pak nasazel rostlinky, dolil doplna, nalil pripravek na upravu vody na prirodni a odbourani tezkych kovu nechal pul hodky az hodku odstat.. pak pustil filtr a vpustil vsechny ryby .. a vzdycky to fungovalo :-) palec

P.S.: Asik me spousta akvaristu za tenhle postup ukrizuje ale hold "my nedockavi lide" :-D
18.10.07 14:06:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEff®
Mám pocit, že Lucianetta zatím rybky neplánuje. Psala už to tady v jiném tématu. Podle mě je dobré změřit vodu odstátou, i pak po několika dnech vodu v akváriu, budeš mít přehled, jestli se náhodou voda skokově němění a když přijde nějaký problém, budeš vědět jaké to bylo na záčátku a potom. Vodu stačí nechat odstát jen několik hodin.
18.10.07 14:07:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLucianetta®
no jo, ale já chci ZALOŽIT AKVA, ZASADIT KYTKY a toť na několik měsíců vše. Proto se ptám, jestli tyhle testy musím dělat před tím než zasadím rostliny, případně během jejich rozrůstání a zabíhání akva. podotýkám, BEZ RYBIČEK.
18.10.07 14:08:37  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekemkei®
jo aha.. tak to bych se na testy vy... uplne :-) ale tu upravu vody doporucuju vzdy
18.10.07 14:08:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLucianetta®
effouš:
díky, konečně někdo, kdo pochopil, na co se ptám :-)
takže mám změřit odstátou vodu, do které sázím kytky, a pak během zajíždění změřit, jak se voda změnila? :-)
18.10.07 14:09:16  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - Štěpán®
Emkei je příklad, jak se to NEMÁ DĚLAT!!! rozzureny

Stačilo by před vpuštěním ryb, ale pořád platí, že je tam nemůžeš dát hned všechny najednou, ale postupně, v několika várkách, pak musíš kontrolovat, co se děje. Při zakládání akvária je důležité měřit hlavně DUSITANY (NO2)
18.10.07 14:09:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEff®
Lucianetta: testuj kdy chceš. V každém testu je dávka asi na 80 měření, tak aspoň budeš vědět jak se to vyvýjí. Až bude akvárko fungovat bez problémů, nemusíš měřit vůbec, nebo jen občas pro klid duše palec
18.10.07 14:10:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - Štěpán®
Proč chceš mít akvárium několik měsíců bez ryb???
18.10.07 14:11:06 / 18.10.07 14:11:47  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEff®
Štěpán: protože sou i lidi, kteří si nepořizují akvárium kvůli rybám. Pořád rozumnější kvůli rostlinám než kvůli třeba... třebááá... třeba bublinám smich
18.10.07 14:12:14  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - Štěpán®
Effouší, ale já se neptal tebe! ;-)
18.10.07 14:12:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekemkei®
Hehe no sem sice priklad jak se to delat nema, ale vzdycky mi to tak fungovalo a docela uspesne myslim..A vysledky s akva muzete posoudit sami v Galerii potlesk
18.10.07 14:14:23  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLucianetta®
štěpán: možná ne několik měsíců, ale protože začínám, budu radši, když přijdou rybky do stabilního prostředí... navíc přítel ještě 100% nesouhlasí s rybkama (viz téma "smrdí akvárko?", kdežto rostlinky bere, tak ho ještě musím trochu "zpracovat" :-P
18.10.07 14:14:28 / 18.10.07 14:14:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEff®
Štěpán: tak si projdi na fóru přízpěvky od Lucianetty a odpověď třeba najdeš.
18.10.07 14:17:38  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - Štěpán®
Aha... Není 20 litrů málo???
Pěkně to komentuje Horác
http://www.horacovoakvarium.cz/clanek_nejcastejsi_chyby_zacatecniku.htm
18.10.07 14:25:36 / 18.10.07 14:26:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLucianetta®
štěpán:
a nemaj lidi rybky i v daleko menších akvárkách? Já mám vyhlídlé 2paví očka a 2krunýřovce jednopruhé. Víc rybek tam nechci. Podle přepočtů na cm je to akorát. Vím, že možností a způsobů, jak spočítat OPTIMUM rybek je víc, ale našla jsem tady SPOOOOOOOOUSTU nádrží akvaristů, řekla bych daleko zkušenějších než já, co mají přerybněno, a někteří fakt DOOOOST tone rozzureny tone rozzureny tak mě nekritizuj, myslím, že na to nejdu nijak hrrr, že nechci nacpat rybky do akvárka, sotva ho donesu domů, ani tam neplánuju mít všechny ryby co uvidím... Mám z těchhle for a hodnocení pocit, že někteří lidi budou hledat chyby i v bezchybným akvárku (čímž neříkám, že perfektní akva bude zrovna to moje)!! rozzureny tone
jo a ještě dodatek: akvárko ještě ani nemám doma, a už máš námitky.... :-(
18.10.07 14:31:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEff®
Klídek. Malá akvárka jsou krásná, když se to umí. A člověk se na tom naučí možná i víc než na 500 litrovce. A navíc - místo 500l akvária můžete mít několik malých, každé bude jiné a zkušeností naberete ještě víc ;-)
18.10.07 14:35:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLucianetta®
Effouš: díky :-) fakt mě tohle trochu naštvalo :-(
a mimochodem, koukala jsem, že máš v akvárku kryptokorynu nízkou :-) chtěla jsem se zeptat (jelikož jsem si i všimla, že jsi z Brna), nemáš nějakej přebyteček? ;-) pokud jo, nedal bys mi "kousek"? Co za to si řekni :-)
18.10.07 14:37:50 / 18.10.07 14:38:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - Štěpán®
Asi mi něco uniklo, byla tvoje reakce na tuhle otázku? "Není 20 litrů málo?"
Co je na té otázce špatného?
18.10.07 14:39:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEff®
Kryptošky tam mám, ale těm trvá tak 3 měsíce než si zvyknou, vytvoří nové kořeny a začnou divoce odnožovat. Ty moje jsou zatím v této mezifázi. Až se rozjedou, rád ti pár přenechám. Jinak Sklorex, asi 60 kaček.
18.10.07 14:40:17  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLucianetta®
štěpán: uhodls dobře, bylo to na tuhle otázku. Špatnýho by na ní nebylo nic, kdyby ses zeptal po té, co oznámím, že v tak velkým akvárku chci chovat já nevím, rejnoky, nebo stohlavý hejna neonek... ale já chci jenom rostlinky a pak 4rybky... sad

Žádná předchozí stránka [1] 2 Přejít na další

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 20:57:02 • 0.643 s