13 • 26 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Zakládání a údržba akvárií » Cílené dotazy 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 150x
19.11.06 22:34:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPeetras (-12-11-10-9) – Cílené dotazy
Zdravím kolegy akvaristy.
Rozhodně se to tu několikrát probíralo, ale hledání jednotlivých střípků odpovědí je zdlouhavé. Někde se objevují na netu a diskuzi i protichůdné postupy a proto bych rád položil několik otázek najednou a těším se na Vaše reakce a názory.
Plánuji spíše rostlinné akvárium s drobnými tetrovitými rybami.
Technická data : Nádrž 100-šířka x 50-výška x 40-hloubka, filtr domamont s objemem filtrační hmoty 5 litrů a regulovatelným čerpadlem od 200 do 1000 litrů / hod, osvětlení 100W, vzduchování mám, ale neplánuji ho nasadit, topení 200W

a) založení akvária – jak na to – vložit dekoraci a štěrk rovnou s rostlinami, nebo vložit dekoraci a štěrk a po odstání vody cca 3 dny teprve zasadit rostliny ?
b) zajíždění filtru – hned po osazení nádrže vpustit pár živorodek, aby se zasralo dno a filtr, nebo 1 za týden nasypat trošičku krmiva do filtru aby startovala filtrace, nebo to nechat 14 dní jenom na přírodě.
c) začít přidávat CO2 a hnojivo hned, nebo vyčkat až to bude potřeba ( pokud poznám, zda je ten správný čas )
d) kolik kusů rostlin rámcově mám plánovat pro osazení akva o objemu 200 l. Viděl jsem názory od 15 do 80 ks rostlin, což je cenový rozsah od 350 kč do 1500 kč.
e) jsou různá doporučení, zda sázet rostliny přímo do štěrku nebo je sázet v květináčích, co vy na to, jaký máte názor.
f) uvažoval jsem koupit rostliny v AKVA DAHO – máte s nimi někdo nějaké zkušenosti ?
Předem děkuji za Vaše reakce .... s pozdravem Peetras
;-)
20.11.06 08:36:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkovalsky (-12-11-10-9) – zal akva
ja bych urcite doporucil pokud mas tak velka akvarko ta si tam dej tak40rostlin ale vic asi ne protoze by tam nevinikli ale kdybych mel takove akve(nechci se chlubi ja mam podobne ale jen 150l) tak bych si tam dal nejmin dve skalarky amazonske ty ta kresne viniknou sou sice vetsi ale mezi rostlinami jim bude velmi dobre ale jestli chces tam dat tetry tak to neni spatny napat ale nezapomen ze tetry sou hejnovky a potrebuji nejmin 7 kousku a dej jestli tetry tak nejspis neonky budou tam nadherne jo a to vzduchovani jim tam dej jinak se udusi HODNE STESTI PREJE KOVALSKY ;-)
20.11.06 09:08:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek® – .
Podle mě by jste to mohl udělat takto.
1, Kytky můžete zasadit hned při zakládání akva.
2,živorodky dát můžete ,ale jen pár ,aby akva nezatížily výkaly až moc.Jinak nechte akva zajíždět 3 týdny a potom ryby přidávat postupně,ne najednou.
3,CO2 a hnojivo dejte časem,až uvidíte jak se vše vyvíjí.
4,Rostlin není v akva nikdy dost.V začátcích ,čím více ,tím snadnější rozjezd akva.
5,Rostliny saďte do substrátu,v košíčcích se kořenový systém nemůže vyvíjet.
6,Aqva-daho doporučuji,zasílají kvalitní rostliny za dobrou cenu. Jen pozor při výběru,některé rostliny z jejich katalogu nejsou akvarijní,ale terarijní(nemají to správně označeno!). ahoj
20.11.06 11:11:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpantany® – ja by som to robil takto
ja by som to robil asi takto (je to moj nazor):
1. zavisi ci chces mat pozadie 3D alebo tapetu

ak 3D treba nevyhnutne zacat s tym. postupy su rozne treba len trosku zasurfovat na webe, bridlica, pena alebo pozadie z polystyrenu. ak chces mat nalepenu tapetu z vonka tak to je o par dni rychlejsie.

ak by si teda daval 3D musis ho prilepit akvaristickym silikonom takze 2 - 3 dni to musi vyschnut takze pocas tychto dni musi byt nadrz bez vody. potom das strk - premyty na dno a dekoraciu. umiestnis topeni, fiter a osvetlenie a napustis vodu. nechas par dni tak, cca 2 a potom sup do vysadzania rastlin. vyber je na tebe, len davaj pozor aby sa rastlinky znasali. o nejake dva tyzdne mozno aj trosku neskor davaj rybky. najprv par kusov potom postupne kupuj dalsie. drzim palce ahoj
20.11.06 16:15:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekzoo® – kryt akvaria
cim mate prikryte akvarium? diky.
20.11.06 17:09:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPeetras (-12-11-10-9) – Krycí sklo
Akva chci krýt 4 mm sklem. Už ho mám připraveno.
To vzduchování se mi moc nechce dávat, protože to bude na hladině bublat a budou se dělat kapky na krycím sklu, které se bude asi fest zanášen usazeninami.
Pro provzdušnění vody jsem počítal s výtokem z filtru ( trubka se spoustou malých otvorů ) v úrovni hladiny , aby pohyb hladiny prokysličoval vodu.
To AQUA DAHO vypadá zajímavě, ale trochu se bojím v tom SETu co nabízejí, aby ty Akvarijní rostliny mix nebyly nějaké pampelišky ;-) . No nějak se začít musí ..... a věřím, že jsou profíci a já neudělám špatmou zkušenost.
Zatím děkuji za Vaše reakce ... s pozdravem Peetras
20.11.06 17:19:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek® – Peetras
Však si v Aqua-Daho nemusíš objednávat jimi vytvoření mix,tu sestavu rostlin si můžeš vybrat sám, ne? ano Jinak je to dobrá firma,mám rostlinky taky od nich a v pohodě. Akorát mi přijde, že v ceníku mají čím dál víc rostlinek,které momentálně nemají.Možná je to tím,že se blíží zima,nevím... hmm
Jo a na krycím skle se ti bude voda srážet i bez toho vzduchování,jelikož v důsledku vytápění nádrže bude mít voda vyšší teplotu než místnost. ano Ale stačí jednou za čas trochu octu a vodní kámen je pryč. palec
21.11.06 13:05:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekazalka® – krycí sklo?
Dovolím si přiživit na tématu - je nutný krycí sklo i v případě, že je na celé nádrži osvětlovací kryt? Chápu, že pokud svítíte jen rampami nebo podobnými zařízeními, tak je dobré akvárko zakrýt sklem. Není ale krycí sklo + kryt zbytečný? (Krom toho, že bublinky ze vzduchování stříkají na sklo a ne na zářivku....) Díky...
21.11.06 17:32:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek® – kryt
Já krycí sklo nemám a je to v pohodě. I když teda přídavný vzduchování nepoužívám,takže mi na zářivky nic necáká :-) ahoj

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 23:42:18 • 1.172 s