61 • 134 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

úvodrybyrostlinyostatnínemociradyodkazyinzerátyakcefórumchatnádržeobchodyvýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Bojovnice x Paví očka 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 128x
14.10.07 19:50:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRadek (212.***.19.182) – Bojovnice x Paví očka
ahoj, kamarád mi nabízí bojovnice, ale já už mám v akvárku paví očka (6ks). Snesou se spolu?
14.10.07 20:07:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi®
Tezko rict, casto samce okusuji, asi je lakaji barevne zavojnate ocasy. Me se ale snasi dobre.
14.10.07 20:24:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNik®
ahoj, kamarád mi nabízí bojovnice, ale já už mám v akvárku paví očka (6ks). Snesou se spolu?
Uvidíš ;-) Když tak si bojovnice pošmáknou. Paví očka jim rozhodně neublíží, to se bát nemusíš :-D
22.12.07 10:55:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmichell (88.***.30.2) – Re: Nik
Aby jsi se nedivil dostala jsem jednu bojovnici k narozeninám a moje paví očka si na ní docela pošmakovaly hmm ... i když je fakt,že byly v přesile rozzureny
22.12.07 11:22:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpetak®
nu ono záleží jak moc je dominantní bojovnice mám 5 samců a každý je jinak dominantní takže může e prosadit ale taky nemusí měl jsem samce s pavími oky a msel je oddělit jak mi pořád honil samce paví oko
22.12.07 13:33:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjirka4® – Re: Radek
Já bych to risknul, myslím si že si jich nebude všímat . ;-)
22.12.07 23:05:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekisaiah®
mno, ja mam 4 Pavie ocka a jedneho samceka bojovnice a je to ok. Samcek sa ich (asi ked sa hraju smich ) snazi stale chytit a oni mu aj tak zdrhnu... nemam s kombinaciou tychto rybiek negativne skusenosti
23.12.07 12:13:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmiche (195.***.12.38)
To same jak Isiah akorat vic pavich ocek, ale zacinam mit obavy, ze je nehoni :-( Vyhledl si 2 nove samice a neda jim pokoj, ty se krci pod kvetinama, ostatnich si nevsima ...
23.12.07 19:17:08 / 23.12.07 19:17:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - TomášB®
já mám 10pavích oček a pár bojovnic v 54l a v pohodě
26.01.08 12:37:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekIvana (80.***.242.115) – ...
Samice beta bojovnice vypada zebude mit jikry, jsou ve spolecnem akvarku. Je potreba jich odelit od jinych ryb? dekuji za odpoved, zacatecnice
26.01.08 15:40:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek2david (212.***.10.11) – Re: Ivana
Ahoj samice betty je labirintka, která k tomu aby měla mladé potřebuje bý t se samcem sama v nádrži, pak se odehraje tření atd... zkus si něco o svých rybkách přečíst buď tad v atlase nebo kdekoli jinde např: http://aquaworld.cz/bojovnice_pestra.htm , nebo : http://rybicky.net/atlasryb/bojovnice_pestra hmm
26.01.08 18:11:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSaal®
Já mám bojovnice asi týden a už se mi vytřeli a sameček jikry snědl. Jsou společně s ostatními rybami v akvárku a nevadilo jim to :-D jenom ostatní ryby stály řadu na to co sameček nestihne sníst ahoj
29.01.08 14:29:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKaka25® – Ou
Ahoj, mám paví očka, pancíky araguajské, aníky a tetry žhavé, vše v pohodě, ale když jsem koupila betty, za 2 dny zmizel samec pavího oka, a jeho kolega má ukouslý ocas.

Myslíte, že to tak mám nechat a počkat ještě, nebo mám někoho vyndat z akva?

Poraďte prosím

Klárka
29.01.08 14:33:47  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMaryFee (213.***.217.139)
No určite by si mala vybrat bojovnice, oni su dost agresivne rozzureny voči inym rybkam sice tu je to napisane inak!!! a skontroluj aj ostatne ryby ano ano
29.01.08 14:40:31  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKaka25®
Ostatní ryby jsou v poho, ale všichni píšou že bojonice+ paví oka= pohoda.
29.01.08 14:43:14  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMaryFee (213.***.217.139) – hmmm
Noooo oni su vedšino v poho ked maš dost velke akva. ;-)
29.01.08 14:46:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKaka25®
Mám akva 112l.
29.01.08 14:49:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSaal®
Taky mám 112l a s nikým nemají problém. Akorát mezi sebou se prohánějí, ale to je normální. Ani pavího očka si nevšímají ano
29.01.08 14:50:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSaal®
Ještě mě napadlo, že ten můj sameček je docela mladý takže možná není ještě tolik průbojný.
29.01.08 14:51:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMaryFee (213.***.217.139)
Fotka k příspěvku Ja sa ešte v škole opitam kamarata(velky akvarista)či teda maju byt spolu a zajtra napišem!! potlesk X-) ;-) ja mam jazierko

29.01.08 15:05:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKaka25®
ano
30.01.08 13:46:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKaka25® – Ou jé
No a je to tady, to je ale v háji!
Bojovnice jedny!
Mám je od neděle a už mi ze samice padaví vajíčka! coze
Teď je ale pryč dát nemůžu, co by bylo s dětmi? hmm

Co teď? :-O

Poraďte!
30.01.08 13:55:15  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMaryFee (213.***.217.130)
No stym kamaratom som sa už poradila a ovedal mi že on by tie bojovnice okamžite vybral! ano Aj on ma bojovnice ale v inom akvarku.A teraz maš aj poter nooo to neni moc dobreee tone
30.01.08 13:57:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMaryFee (213.***.217.130)
Samec Samice
Samec Samice
Odchov: 26°C - Menší nádrž, libovolně osazená, popřípadě i bez písku, doplněná plovoucími rostlinami. Pro úkryt samičky před samečkem je dobré vložit do nádrže kameny. Voda měkká až středně tvrdá. Sameček staví na hladině pěnové hnízdo, pod kterým dochází k výtěru. Jikry spadlé ke dnu sameček posbírá a vyprskává do pěnového hnízda. Samička mu někdy pomáhá, občas také jikry potají požírá. Po tření samičku odlovíme a snížíme sloupec vody na 15 cm. Sameček pečuje o jikry sám. Potěr se vylíhne za 24 hodin a za 3 - 4 dny po jeho rozplavání odlovíme také samečka. První tři dny po vylíhnutí není třeba krmit /tráví vaječný žloudek/. Potěr po rozplavání přijímá drobnou jemnou živou potravu /viřník, nálevník/, popřípadě usušený vaječný žloutek cezený přes tkaninu, nebo prachové krmivo /Sera Micron../. 11-14 den, dle velikosti rybek, je nutné začít podávat živou potravu, vylíhlou žábronožku solnou. Do stáří 4 týdnů přijímá potěr kyslík žábrami přímo z vody, proto se doporučuje v té době velmi jemně vzduchovat vodu v nádržce /silné vzduchování nebo proud vody má za následek umlácení potěru/. Po 4 týdnech se potěru začíná vytvářet přídatné dýchací ústrojí — labyrint. V této době musíme opět krmit velmi jemnou potravou, protože se potěr v tomto mezidobí větším soustem často zadáví. Po cca 5 týdnech od vylíhnutí začíná přijímat i jinou potravu. Potěr roste nestejnoměrně a je nutné třídit jej podle velikosti.
Podobná témata
???Mám více krmit těhotné gupky(paví očka)???, 2 bojovnice 22l, akara modrá X vrubozubec paví, akvárium pavích oček - hromadná smrt, Akvárium pro rozmnožování pavích ok, Betta bojovnice, Betta bojovnice, Betta bojovnice, Betta bojovnice a šneci, Bojovnice, Bojovnice, Bojovnice, Bojovnice, bojovnice, bojovnice, bojovnice, Bojovnice, bojovnice, Bojovnice , bojovnice - ANO nebo NE?, Bojovnice - cysta?, Bojovnice - jak se pozná sameček?, bojovnice 9l, Bojovnice a neritina, Bojovnice a rostlinky, Bojovnice a ryby na zbytky + riasu, bojovnice a tetry 32l, Bojovnice CROWNTAIL, Bojovnice čichavci, bojovnice do kulateho akva ANO nebo Ne??, bojovnice krmení, Bojovnice pestrá, Bojovnice pestrá, bojovnice pestrá - nafouklé bříško, bojovnice pestrá - samec požírá jikry, Bojovnice stale u hladiny, Bojovnice ztrácí vybarvení, Bojovnice, gupky, krevetky, cichavci a bojovnice, cichlidka kakadu a paví očka, Co je s tím Pavím očkem?, co je špatně (paví oka), co se hodí za ryby k pavím očkům, černá hlava bojovnice, Čichavec x Bojovnice, Doroste mi bojovnice???, Dospívání Pavích oček, dvě paví očka nežerou..., filtr pro bojovnice, Gupka (paví oko) - rozmnožování

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby | Přidat reakci | Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: vpnet.cz • 07.10.08 20:32:14 za 3.214 s