v obchodě jsem viděla žabku, kterou tam pojmenovali akvarijní žabka, velká tak 1,5 cm, na netu jsem našla, že by to měla být Hymenochirus
spec, ale nemůžu k tomu sehnat žádné info. podle fotek na netu to není ona, protože ta v obchodě měla chudé nožky. ptát se tam nemá cenu,
protože ty prodavačky ví opravdu kulové. pamatuju si, že jsem asi tyhle žabky měla kdysi hodně dávno v 60 litrovém akva a že jim nějaké
ryby ožraly nohy.
teď mám akva 20 litrů a v něm jen paví oka, tak by mě zajímalo, jestli tam takovou žabku nebo dvě můžu dát. jak velká vyroste a co
vlastně žere? a jestli jí teda nevadí, že to je akva, tzn. žádná pevnina mimo vodu
Já měl žabky 2x. Nikdy jsem ve

lký úspěch neměl. Většina mi jich utekla a chcípla někde za skříní.

Krmil jsem je spolu s
rybičkama, nic extra jsem jim nedával.
13.10.07 17:52:39
Eva_R® – Drápatečka

Ahoj, o této žabce - česky drápatečce - jsou tady už fóra, třeba tady -
http://rybicky.net/forum/3923
http://rybicky.net/forum/2268
Já jim mám pět ve 120l akvárku, neutíkají, mám krycí sklo a pro jistotu nechávám hladinu tak 4cm od kraje. Souš nepotřebují, jenom se
vyplavou nadechnout. Žerou rády mražené, nejčastěji patentky. Ve dvaceti litrech by, myslím, klidně dvě mohly být, paví očka si jich
nevšímají, žabky uloví někdy jejich potěr. Jo a ještě pozor, ať si je nespleteš s drápatkama, u mladých by se to mohlo stát.
drápatečky mají plovací blanky i na předních končetinách, drápatky ne. Přeji hodně štěstí s drápatečkama
Ahoj, snesou se žabky s rakem?
Určitě ne... Sice raky neznám, ale co jsem o nich četla, dokážou ulovit a sežrat i rybky, tak to by s drápatečkou, která žije na dně,
pěkně zatočili....
Je rozdíl Drápatečka a Drápatka, Drapatka se dorůstá 5 cm a uloví i větší rybu než je sama, drápatečky jsou fajn, ale nic se ti v akvarku
nerozmnoží, mají jiný tvar těla(malinko, drapatečka je jakoby plošší).
Pozn Drápatky se používali k těhotenským testům, když ji pichnete krev těhotné ženy tak samička naklade vajíčka

Drapatka se dorůstá 5 cm
Nejméně jednou tolik. A k těm testům stačila moč.

(Pro matikáře - dvakrát tolik.

)
14.10.07 11:15:35 / 14.10.07 11:15:52
Dinamit® Tak to abych začala pěstovat drápatky
A když drápatečka dokáže sežrat i rybu o něco větší, než je sama, uškodila by cichlidkám, nebo pavím očkám?
Plánuju, že bych si nechala pár samců od pavích oček, tzn. 5 kluků, potom 3 cichlidky. Vešli by se mě pak do 50ti litrů další 2
drápatečky? Nebylo by to pak moc přerybněné?
Díky za rady

Drápatečka nedokáže sežrat rybu větší, než je sama, to snad drápatka, je taková dravější, ale ani u ní si to teda moc nedovedu
představit.... Drápatečka opravdu loví jenom malý potěr, a to ještě málo, paví očka se mi i u pěti drápateček vesele přemnožovala... V
50l bys i s drápatečkama přerybněno určitě neměla
prosím o radu,jestli potřebují žabky stálé osvětlení díky Radka
zase tolik speciální světlo nepotřebujou, stačí jim jako rybkám, mám vlastní zkušenost
17.01.08 19:04:39 / 17.01.08 22:11:23
Eva_R®
Mám v akva neonky a nějaké čističky. Plánuju pořídit krevety. Jak to bude vypadat, když přihodím ještě drápatečku? Je taková kombinace
vůbec možná?
17.01.08 21:40:55
Eva_R® – Re: Jiřka
Myslím, že si drápatečka na krevetkách ráda smlsne
Tak v tom případě drápatečka nebude.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora