39 • 89 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » Nafouklé břicho Betty 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 287x
13.10.07 13:57:26 / 13.10.07 14:00:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLuck® – Nafouklé břicho Betty
Dobrý Den,
Promiňte, jestli se o téhle nemoci mluvilo v nějakém jiném tématu,ale já nevím co s mým Beťákem je. Je úplně v pořádku jí a plave, ale má nafouklé břicho viz.fotka ,porovnejte s tou v mém profilu.Prosím pomoc od těch kdo s tím má zkušenosti nebo něco četl.Předem Vám děkuji.
13.10.07 14:02:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLuck®
Fotka k příspěvku Fotka

13.10.07 14:43:02  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMyrda®
Tak když plave normálně,tak bych pár dní nekrmila
13.10.07 16:38:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLuck®
No on má to břicho nafouklý už tak týden,týden a půl
13.10.07 17:23:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVladi®
Měla jsem také takhle nafouklého beťáka asi tak 14 dní, pak se stav začal náhle zhoršovat - bříško ještě víc zvětšovat, přidaly se odstáté šupiny a do druhého dne zemřel. Vodnatelnost. Zkoušela jsem všechno možné (zvýšit teplotu, léky,...), ale nic nepomohlo.
Ale nechci sýčkovat, možná je jen přežraný - jsou toho dost dobře schopni. Radím dietku a pozorovat.
Ať to dobře dopadne!
13.10.07 17:47:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLuck®
Promiňte,asi blbej dotaz jsem začátečník,ale je vodnatelnost nakažlivá? Nechci aby to chytly ostatní ryby.Díky
13.10.07 17:59:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVrubouš®
Neni,je to infekcni nemoc,neprenasi se z ryby na rybu.Vznika spatnym vnitrnim prostredim akvaria.To znamena ze se zanedbava udrzba.Voda obsahuje velke mnozstvi skodlivin (NO2),malo rostlin.Ihned vymenit minimalne polovinu objemu akvaria a co tyden menit 1/3 objemu akvaria.Odkalit dno,krmit ryby stridme,ale pestrou stravou.Preji hodne uspechu.
P.S.Vymena vody v intervalu co tyden 1/3 akvaria je nutno provozovat aspon mesic,to znamena 4x za mesic 1/3 objemu akvaria ;-).
13.10.07 19:13:16  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTurok®
jj jak píše Vrubo snad se uzdraví, ale dost tomu nevěřím :) zálěží na síle, mě se u tlamovce objevila vodnatelnost ze dne na den a do dvou dnů byl death, předtím vypadal v pohodě.
13.10.07 19:19:03  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNik®
Napiš jak často a kolik krmíš.
14.10.07 08:10:24  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLuck®
No krmím ho 2x denně trochou vloček a každý třetí den jsou zmražený patentky.
14.10.07 11:03:07 / 14.10.07 11:03:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLuck®
Tak a je konec Betťák právě umřel sad ,i když jsem vyčistil a odkalil akvárko.Párkrát sebou škubla, vypustila bublinky a klesla ke dnu.Díky všem za pomoc.Ikyž je to další úmrtí tak mě to neodradí od chovu Bett a Beťáků, proto v novém akva budu mít chovnou skupinu.Znovu díky
14.10.07 11:08:34 / 14.10.07 11:13:39  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekufinka®
Tak to umrti mne mrzi ((
Jinak takove rady:
Je dobre krmit mrazenyma patentkama a koretrama-samozr. radne proplachnout teplou vodou, ne horkou, a prip. dezinf.nejakym preventanem...ale ja nedelam. Napr. granulky nafukuji, na krmeni dobre nejsou..Postupne krm po daveckach, az se mu brisko pri krmeni zvetsi, ale ne tak moc..) Betta je jinak docela teplomilna ryba, tak napr. kdyz vymenujes vodu, tak dlouho odstatou..ja mela napr. vodnatelnost u razbor, protoze jsem jednou vymenila vetsi objem vody primo za cerstvou, moc studenou...
JInak dulezite vse jak u ostatnich ryb...aby nebylo ve vode moc dusicnanu, a tak..Vsak to asi znas )
JInak chov ve skupine jsem osobne zkousela, ale vysilovalo to jak samce, tak samice...samec se totiz bude bez ustatni snazit a bude samice otravovat. A nempomuze ani tolik, ze jich bude vic...Mozna to tak ma hodne lidi, ale meho aktivniho samce mam radeji zvlast, pokud zrovna neni doba na vytreni...vidim to tak, ze to jde v nejakem spolecenskem velkem akva..kde se navzajem mohou betty bezvadne schovat :)
At se dari!
14.10.07 13:47:57 / 15.10.07 16:22:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLuck®
Děkuji snad už bude všechno v pořádku a plánuji právě hodně,opravdu hodně zarostlé AQ.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 20:54:42 • 5.137 s