33 • 60 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » jaké ryby k hladině 

Akvarko.eu
OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 136x
12.10.07 07:52:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekgekon5 (9634413385) – jaké ryby k hladině
Vážení, nejsem tu dlouho a jsem příjemně překvapen odbornou úrovní tohoto webu, tak věřím, že se od vás něco zajímavého dozvím.
Potřeboval bych poradit, jaké rybky si pořídit k oživení horní části nádrže. Nádrž cca 150 l netto (výška 60 brutto), středně zarostlá, osvětlení slabší, voda středně tvrdá. Krmení až na výjimky umělé. Současní obyvatelé: 6 skalár, 3 akary hnědé, 3 peřovci, snad 2 ancistrusy a zbyl už poslední čichavec perleťový. Zkuste mi doporučit něco většího, mírnějšího, nenáročného, barevnějšího a čilejšího, aby to bylo vidět. Dokoupím asi pár skalár a chtěl jsem dokoupit ty čichavce, mám je rád i když se jim asi moc nedaří. Ale třeba mi poradíte něco jiného.
Moc děkuji za váš čas!
Petr
12.10.07 12:18:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpopelucha®
Mně osobně připadá už těch 6 skalár moc na stopadesátku. Jestli jsou malé a mladé, tak ok, ale co až vyrostou? Kdybyste si nechal třeba jeden pár skalár a ten zbytek osazenstva, tak myslím, že vzhledem k tomu, že máte spíš větší ryby, bylo by naopak hezčí přidat menší ryby. Vzniká tím pěkný kontrast a vypadá to přirozeně. Jenže skaláry jsou potvory (akary ani peřovce neznám), takže to budou muset být rychlé ryby. Napadají mě dánia, ty by snad uměly těm velkým zdrhnout. Plavou po celé výšce akvária, ale u hladiny bych řekla, že častěji. Z větších ryb by to mohly být dánia malabarská. Opakuji ale, že neznám stravovací návyky akar ani peřovců, tak pozor, aby neměli o svačinku víc.
12.10.07 12:31:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekhilsner urquell (723913176291)
doporučoval bych cichlidku mnohotrnou - nedávno jsem si pořídil tři mláďata a nemůžu si je vynachválit. Jsou čilé, krotké a mírumilovné a dokonce se mi pustily do řas palec Nejsou ale moc barevně výrazné a plavou ve všech " patrech" akvária. Trochu větší a mnohem barevnější, a taky trochu vzteklejší( převážně při tření ) jsou akary modré. Pořád ale zdaleka nejsou tak agresivní, jako byli moji kančíci červenohrdlí, a taky jsou čilé a krotké - hned od příchodu ode mě zobou z ruky. takže bych je taky dopručil...
12.10.07 12:36:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTurok®
myslím že k stávající obsádce by se hodily dánia at už tečkované, duhové, zlaté či pruhované či kardinálky čínské jsou to rybky kolem 6zm, hodně pochyblivé a v hejnu vypadají úžasně. Hejno 10 kusů bude vypadat perfektně!

Těch skaláru bych tam už nepřídaval... v budoucnu až ryby dorostou budeš mít v akva moc velkých ryb a žádné rybky menší... a navíc když tam ještě něco dokoupíš bude akva přerybněné.
12.10.07 12:42:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpopelucha®
Já mám zkušenost s kardinálkama, že jsou úplný telata. Ke skalárům bych je nedávala. Jsou pěkné a čilé, ale ne tak oprsklé jako dánia.
12.10.07 12:43:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTurok®
telata? já je mám v akva se skaláry a žádný problém :-D
12.10.07 12:50:17  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpopelucha®
U každýho je to teda jinak. Já s nima mám zkušenost, že jsou milé, ale nedokážou se prosadit. Možná to mají po mně :-)
12.10.07 14:42:14  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekgekon5 (9634413385)
Děkuji za nápady. Kardinálky jsem měl ve venkovní nádrži, kde se dobře množí a vůbec prosperují. Teď jsou již pár dní doma. Ale mám pocit, že preferují chladnější vodu a taky mi přijdou dost malé, tak se obávám, že skalárky by si smlsly :-))). Dania se mi líbi, je to sice skoro stejně velké, ale zkusím asi to. Peřovci se zdají klidní, ale co dělají v noci, netuším. Akary hnědé jsou klidné až bych řekl skoro plaché. Když jich bylo 5, tak byly trochu sebevědomější ale ve 3 jsou lekavé.
12.10.07 14:47:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekgekon5 (9634413385)
doporučoval bych cichlidku mnohotrnou - nedávno jsem si pořídil tři mláďata a nemůžu si je vynachválit. Jsou čilé, krotké a mírumilovné a dokonce se mi pustily do řas palec Nejsou ale moc barevně výrazné a plavou ve všech " patrech" akvária. Trochu větší a mnohem barevnější, a taky trochu vzteklejší( převážně při tření ) jsou akary modré. Pořád ale zdaleka nejsou tak agresivní, jako byli moji kančíci červenohrdlí, a taky jsou čilé a krotké - hned od příchodu ode mě zobou z ruky. takže bych je taky dopručil...
Akara modrá - tu jsem v mládí obdivoval u kamose, ale nabyl jsem dojmu, že je to věčný ničitel a násilník. že bych se spletl? Líbí se mi velké ryby a ryby s mozkem, což jsou většinou cichlidy, nicméně do mého akva by se už asi nevešly. Snad někdy v budoucnu, až budu rekonstruovat.
12.10.07 16:15:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTurok®
pokud už ty kardinálky máš tak to vyzkoušej já mám tyto ryby spolu s dospělými skaláry a nic jim nedělají jsou dost rychlé na to aby se nedali sežrat :) :-D
12.10.07 21:33:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHavel-st (41824158797)
Kardinálka je vůbec bezva, doporučuju pro začátečníky, kteří si chtějí vyzkoušet odchov jikrnaté rybky. Vytře se skro všude a nechá se odkrmit sušeným žloutkem, nebo rozetřenými vločkami - teda když jich nemá být zrovna 100 od páru. Dostal jsem je jako dárek a chtěl je někomu věnovat, ale nakonec jsem jim zařídil jednu karanténku natrvalo.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 22:20:58 • 0.961 s