43 • 83 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Ostatní » Otazka zachovania slusnosti 

Zajímavé minirybky, rostliny, články o akvaristice a mnoho dalšího. To je AQUAgarden.ic.cz
OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 125x

Žádná předchozí stránka [1] 2 3 Přejít na další

11.10.07 17:54:37 / 11.10.07 17:54:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHELLBOY® – OTAZKA ZACHOVANIA SLUSNOSTI
Vazeni akvaristi,zaujimala by ma jedna vec.Nachádzajú sa tu rozne vekové kategorie.Mam dilemu v tom,ze ci Vykat alebo Tykat.Toto je istym sposobom CHAT ale aj tak.Je jasne,ze mojej kamaratke KIWINKE nebudem vykat,ale na druhej strane je rovnako samozrejme, ze nebudem panovi VACLAVOVI tykat.Co vy na to? ano
11.10.07 17:58:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekbulit (963353152159)
ja osobne este ani 18 nemam ale na nete si s kazdym tykam X-) a menit sa to nechystam ;-)
11.10.07 18:01:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVodník1®
Ahoj, jasan na tykačku... :)
11.10.07 18:02:16  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDinamit®
Já do určitý míry taky tykám. Je jasný, že jsou lidi, kterým tykat je neslušný. Jedině, když ti to sami nabídnou. A je taky hloupý vykat 9ti letýmu klukovi. Takže v určité míře tykat a jinak vykat. Toť asi můj názor..
11.10.07 18:04:02  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVodník1®
tady je to o psaní... Tak jako jedna velká vodní rodina :-)
11.10.07 18:06:12  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmch.sokolov®
už párkrát sem se nad timto zamyslel,je zcela jasné,že slušneji vychovani děti vykaji ale to je fakt minimum,na chatu sem tu denně a x hodin celkem,ale už jsem se setkal s tim že mi náký děti vykali,ale to si pak připadám jak paprika stará!!jinak tady nevidim problém s tykánim,ale je to jen a jen na lidechX-)
11.10.07 18:07:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHELLBOY®
takze od dnesku "UJO MCH.SOKOLOV"....... :-D
11.10.07 18:12:14  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDexter®
Mě osobně je 23. Všem tykám. A po nikom nevyžaduju aby vykal mě. Do očí si při tom nekoukáme,tak si myslím že o nic nejde. Kdyby k tomu měl někdo výhrady vykat mu samozřejmě začnu. palec
11.10.07 18:13:42 / 11.10.07 18:25:37  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekbulit (963353152159)
Dexter takze ododnes som pre teba pan Bulit :-P smich smich ale neee... :-D
11.10.07 18:16:36 / 11.10.07 18:16:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekgeorged®
Jak kdy, někdy tykám, někdy vykám a někdy tokám smich :-D , ale proč to sám nevím :-D
11.10.07 18:17:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDexter®
Dobrá pane bulit :-)
11.10.07 18:28:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmagda (-12-11-10-9)
na netu tykám zásadně každému, a musím říct že akvaristické servery jsou snad jediné, kde jsem se s vykáním setkala
11.10.07 18:30:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek((o-MAILA-o))®
Pokud vkládám příspěvek spíše obecně než konkrétně, tak volím vždy vykání. Pokud ale odepisuji přímo určité osobě, tak je to jak kdy - většinou ale vykám, jsem tak zvyklý jednat.
11.10.07 18:44:12  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNik®
Vykáním prokazuji úctu jednak příslušející věku, druhak příslušející zkušenostem. Je pravdou, že mne vykání zde na server překvapilo, ale rovněž i potěšilo. Teda jako mně naštěstí ještě nikdo nevykal, ale třeba s neumím představit, že bych zde jednal s některými konkrétními lidmi a při tom jim tykal.
11.10.07 19:13:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHavel-st (41824158797)
Jó anglosasové se maj, ti vykání nemají a v rámci fórové stručnosti se to "pane" dá opominout. Musím se zeptat dcery (němčinářka a má styky), jestli němci na fórech onikají. :-)
Když jsem začal s internetem, tak se všude tykalo. Docela mi to vyhovovalo, musel jsem přestat pracovat a trochu mi ta tykající si stavbařská rodina chyběla. Teď abych se zas učil být ve střehu, RYBICKY.NET nejsou zdaleka jediné fórum, kde se s vykáním začíná, už jsem to zaznamenal např. u webařů a programátorů.
11.10.07 19:29:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPet®
Patřím jednoznačně k těm starším na tomto webu, ale nikterak mě neuráží tykání ani od dětí. Je to ovšem otázka osobního postoje a pocitu. Pokud někdo ostatním vyká, jistě očekává totéž vůči svojí osobě. A to je nutné respektovat. Z mého pohledu dochází někdy ke komickým situacím, pokud se setkám z někým, s kým jsem si na webu tykal a on je o dost mladší. Těžko mu pak jde tykání skrz zuby tváří v tvář. Jé se pak paradoxně dostávám do situace toho burana, který pokračuje v tykání a je mu vykáno.
11.10.07 19:39:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMečovka64 (1053661518105)
Já bych to neviděl tak složitě . Na fórech vykam jenom výjmečně a to akvaristum kterejch si opravdu vážim , ikdyž je osobně neznam . Na druhý staně je spousta lidí se kterými si na fóru tykam , ale když se potkáme v realu , tak si s nimi vykám .... Prostě jeden den si na webu potykáme , druhej den si při osobním kontaktu ( a řešení stejného tématu ) vykáme :)
11.10.07 20:14:12  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav® – Pet
"Já se pak paradoxně dostávám do situace toho burana, který pokračuje v tykání a je mu vykáno."
Myslím si že to není nic buranského. Spousta lidí mě tyká a když se pak osobně setkáme a oni zjistí že jsem stejně starý jako jejich otec nebo spíše dědeček tak se většinou leknou a začnou vykat. Z tím ale nic nenadělám a přemlouvat je nebudu, prostě to nechám tak jak to je. :-)
11.10.07 20:16:41  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektrojtmberk (42839745823)
Tenhle text jsem nedávno našel na netu: "Pravidla pro tykání a vykání jsou poměrně jasná. Tykáme si v rodině, s přáteli, v mládí s vrstevníky, tykáme dětem a v zájmových organizacích, tykáme si v internetových diskuzích." Myslím,že je to dostatečné vysvětlení.
11.10.07 20:20:02  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekathaya (29866136529)
co kebyze si vsetci tykame. :) a je to. :-D
11.10.07 20:22:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - oldkiwinka®
souhlasím s ath.
sice nevím jak k tomu přistoupí ti, kterým se tu skoro vždy vyká, ale já bych to taky takhle vyřešila
11.10.07 20:25:14  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNik®
Já myslím, že mě rozhodně nepřinutíte, abych zde některým tykal. Je to ode mne prostě projev úcty a basta. Jsem ale rád, že ti kterým se vyká, to nevyžadují. A tak to má být ano
11.10.07 20:26:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - oldkiwinka®
Nik: taky tady určitým lidem vykám,ale převažuje u mě tykání..
11.10.07 20:32:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDinamit®
Je fakt, že něco jinýho je psát po internetu a něco jinýho je mluvit s dotyčným osobně. Tam už probíhá osobní kontakt a to je horší...
11.10.07 20:33:07 / 11.10.07 20:35:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - Štěpán®
Tak není úplně pravda, že to nevyžadují, vyžadují to svým vykáním! :)
Ale vykat třeba Sidoniovi mi vůbec nevadí, spíš naopak mi to přijde jako příjemné osvěžení...

Připomínka určitých společenských pravidel vůbec není na škodu. Trochu to tady kultivuje.

Žádná předchozí stránka [1] 2 3 Přejít na další

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Ostatní Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 21.11.08 19:55:29 • 0.617 s