Fórum » Nemoci » Léčba plísně ploutví
hoj, mám u neonek a pavích ok asi plísen ploutví. Včera dle návodu jsem nakapal Multimedical, mám dnes opakovat léčbu? V návodu je že mám
oddělat filtr, je to skutečně nutné? Zvýšil jsem také teplotu na 28C. Díky
20.11.06 15:42:52
Marfi® – ahoj
jediné co k tomu můžu, tak filtr opravdu odpoj, nech pouze vzduchování. (filtr by ti vyčistil vodu i od léčiva)
Dík za reakci, mám tam kapat každý den? Mám při tom měnit vodu? Svítit?

Pokud máš ve filtru jen molitan, můžeš ho nechat běžet, světlo se má vypínat, protože urychluje rozklad léků a snižuje tak jejich
účinek.Takže pokud budeš svítit, druhý den můžeš přidat léčivo znova. Jinak s tím přidáváním další dávky aspoň dva dny počkej.
Většinou si každý musí vyzkoušet nějaký postup, a zjistit co je nejlepší

tak ať se daří

jo, k té výměně vody, léčba by měla trvat plus minus - podle návodu - čtyři dny, pak se musí vyměnit alespoň třetina vody a vyčistit
filtr, a pokud to jde, dát do filtru aktivní uhlí(na 24 hodin),to odstraní z vody zbytky chemikálií

20.11.06 22:08:20
Pox® – Re:
Ahoj, dnes jsem objevil u několika rybek rozpad ploutví. Aplikoval jsem Tetra General tonic, takže mám teď vodu jak brčál. Jen aby to rybkám
pomohlo.
Díky za reakce, no a co rostliny? Nemůže jim uškodit chemie a tma? Rybky jsou zatím čilé a žravé, tak mi držte palce

když nebudeš svítit 3 nebo 4 dny, rostlinám to neuškodí; s tou chemií je to už složitější, ale s Multimedicalem jsem špatné zkušenosti
nikdy neměl. Pokud nemáš nějaké obzvlášť citlivé rostliny, tak si s tím poradí, a taky pokud je nějaký přípravek škodlivý pro
rostliny, bývá to napsané v návodu

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Nemoci • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora