11 • 34 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » Léčba plísně ploutví 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 173x
20.11.06 11:03:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekradek (-12-11-10-9) – Léčba plísně ploutví
hoj, mám u neonek a pavích ok asi plísen ploutví. Včera dle návodu jsem nakapal Multimedical, mám dnes opakovat léčbu? V návodu je že mám oddělat filtr, je to skutečně nutné? Zvýšil jsem také teplotu na 28C. Díky
20.11.06 15:42:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMarfi® – ahoj
jediné co k tomu můžu, tak filtr opravdu odpoj, nech pouze vzduchování. (filtr by ti vyčistil vodu i od léčiva)
20.11.06 20:27:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekradek (-12-11-10-9) – re:
Dík za reakci, mám tam kapat každý den? Mám při tom měnit vodu? Svítit? ahoj
20.11.06 21:31:31  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMarccello® – ?
Pokud máš ve filtru jen molitan, můžeš ho nechat běžet, světlo se má vypínat, protože urychluje rozklad léků a snižuje tak jejich účinek.Takže pokud budeš svítit, druhý den můžeš přidat léčivo znova. Jinak s tím přidáváním další dávky aspoň dva dny počkej. Většinou si každý musí vyzkoušet nějaký postup, a zjistit co je nejlepší ;-) tak ať se daří palec
20.11.06 21:34:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMarccello® – voda
jo, k té výměně vody, léčba by měla trvat plus minus - podle návodu - čtyři dny, pak se musí vyměnit alespoň třetina vody a vyčistit filtr, a pokud to jde, dát do filtru aktivní uhlí(na 24 hodin),to odstraní z vody zbytky chemikálií ;-)
20.11.06 22:08:20  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPox® – Re:
Ahoj, dnes jsem objevil u několika rybek rozpad ploutví. Aplikoval jsem Tetra General tonic, takže mám teď vodu jak brčál. Jen aby to rybkám pomohlo.
21.11.06 07:14:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekradek (-12-11-10-9) – re
Díky za reakce, no a co rostliny? Nemůže jim uškodit chemie a tma? Rybky jsou zatím čilé a žravé, tak mi držte palce ahoj
21.11.06 10:10:23  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMarccello® – re
když nebudeš svítit 3 nebo 4 dny, rostlinám to neuškodí; s tou chemií je to už složitější, ale s Multimedicalem jsem špatné zkušenosti nikdy neměl. Pokud nemáš nějaké obzvlášť citlivé rostliny, tak si s tím poradí, a taky pokud je nějaký přípravek škodlivý pro rostliny, bývá to napsané v návodu ;-)

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 23:36:02 • 1.319 s