30 • 78 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Ancistrus - krmení mladých 

Akvarko.eu
OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 340x

Žádná předchozí stránka [1] 2 Přejít na další

10.10.07 21:30:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTrojtmberk (42839745823) – Ancistrus
Zdravím,chtěl bych ze zeptat.Pořídil jsem do akvaria párek Ancistrusů a nějak se mi stalo, že se sameček zahrabal pod kámen do písku a odchoval tam asi 15 malých sumečků. Mladé jsem odlovil a zařídil jim druhé akvarium.A můj dotaz se týká krmení,dočetl jsem se na netu, že se nejčastěji krmí špenátem nebo salátem, ale já netuším v jaké formě se podávají? Jenom tak celé listy? Mražený špenát? Spařit? A tak dále. Mohl by někdo kdo s tímto odchovem má zkušenosti poradit, je to můj první akvaristický uspěch, když nepočítam paví očka, a tak bych nerad něco pokazil. Předem dík za odpověď a rybičkám Zdar.
10.10.07 21:44:19 / 10.10.07 21:44:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMrosko12®
daj jim kolecky okurky a list salatu
10.10.07 22:46:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekgeorged®
Salát můžeš buď spařit - pak ho budou žrát ihned, nebo jen tak vložit do akva a on do 24 změkne a bude taky sežrán. Mraženým lze taky krmit, ale je to potřeba nechat nejdřív alespoň pořádně rozmrznout. Jinak okurku taky strašně milují...
11.10.07 00:02:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmiro03®
Ja ked som odchovával ancistrusi tak som krmil olupanou cuketou a k tomu vyliahnutu artemiu.Rástli jak z vody. smich ahoj
11.10.07 03:20:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMalapa®
Krmit se dají vločkovým krmivem, mraženým cklopem, nastrouhanýma mraženýma patentkama, listy salátu... Profesionální chovatelé krmí směsí špenátu a hovězího srdce, on ancistrus není žádnej vegetarián, jak si spousta lidí myslí. Vezmeš kus zmrzlého špenátu, nebo směsi špenátu a srdce a dáš do akvária. Za chvilku máš plovoucí "kru" obalenou malýma ancistrusama. A nenastydnou, neboj. :-D
11.10.07 12:16:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmiro03® – to malapa
to že si mu poradil hovedzie srdce je najvetšia blost-bez urážky ale srdce je pre ancistrusi nestravitelné.Nafukne ich a začnu kapat.Viem to z vlastnej skušenosti.Nič nepokazíš zeleninovými tabletami,zeleninou,artemka,.Ale ak neveríš tak je to tTvoja vec ja som vytieral terčovce týždenne kolem 1000 kusu a viem ako dopadlo hovedzie srdce asi tristo kusov padlo behom 48 hodin. ahoj
11.10.07 12:51:24  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektrojtmberk (42839745823) – Díky všem
Díky všem za rady.Zejména okurka se osvědčila, je to hezký pohled jak si malý sumečci cpou břicha.
11.10.07 13:10:16  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMalapa®
Směs špenát + odblaněné hovězí srdce je běžná praxe chovatelů. Ve velkém se ancistrusi krmí prakticky jen tímhle. Vyjde to na pár korun, pár kostek špenátu, kilo srdce a je na týden krmení. Pokud někomu začali chcípat malí ancistrusi, tak tímhle krmením to nebylo.
11.10.07 13:29:37  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekgeorged®
Srdce jsem nikdy nezkoušel, ale četl jsem, že snad bílkoviny a org. kyseliny obsažené v hovězím srdci nejsou pro rybky moc vhodné...
11.10.07 13:35:14  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmiro03®
georged je to tak ja dávam ryby pri záhadnom uhyne do výskuného ustavu tieto odborné rozbory stoja síce 2000 až 3000 kč ale aspon viem o čo ide a na sto percent viem že srdce je pre ancistrusi nevhodné.Pritom som ancistrusov namnožil a odchoval na tisíce. ahoj
11.10.07 13:39:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmiro03®
Teraz mi prídu rozbory lebo som mal uhyny po výstave Majstrovstiev Europy a Českom šampionáte terčovcov tu v Prahe a nevykazovali žiadne vonkajšie známky,takže ofotím ked mi pošlu výsledky a dám ich sem aby si niekto nemyslel že mudrujem z vlastnej hlavy ale s praxe a odborných výsledkov z Výskumného ustavu. ahoj
11.10.07 17:15:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMalapa®
Já ani nikdo z okolí to nikdy neřešil vědecky. O praxi špenát/srdce jsem se informoval tak před 15 lety od chovatele, kerý se výhradně odchovem ancistrusů živil a patrně živí dodnes. Patrně proto, že se s ním už pár let nevídám, leč mohu se klidně poptat, jaké rybičky ho živí dnes. :-D Tím netvrdím, že je to krmení ideální, dobré, špatné, prostě se s tím krmí a má to výsledky. Krom rybího masa, jsem nikdy neviděl přijímat ancistrusy něco s takovou chutí, jako špenát. Kostka špenátu vždy byla uplně obsypána malými ancistrusy.
11.10.07 23:10:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmiro03®
Bavíme sa tu o krmení hovedzím srdcom že je nevhodné pre ancistrusi.Špenát je super palec ahoj
12.10.07 02:43:16  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMalapa®
Špenát udajně není super, je dokonce nevhodný pro vysoký obsah kyseliny šťavelové. Ale ancistrusi to nečetli a tak jim to nevadí a chutná jim. Stejné je to i s tím hovězím srdcem. Určitě není ideálním zdrojem bílkovin, ale stejně jako s tím špenátem praxe ukazuje, že to rybky přežijí a rostou po špenátovo masové dietě dobře. V případě velkochovatelů i levně.
28.11.07 12:14:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekffabio (433693116347) – vajíčka
Ahoj všem, potřebuji poradit. Při přesazování rostlin jsem zjistila, že na kořenu jsou vajíčka od ancistruse, mohl by mi někdo poradit, co mám dělat, abych je odchovala, stalo se mi to poprvé co mám akvárium. Mám je po vylíhnutí dát jinam, vypnout filtr /to asi jo/....díky... :)
28.11.07 12:56:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDahak®
Mel jsem anciky v akva s tercakama dva roky,jsou krasny velky zdravoucky a pravidelne se vytiraj pritom zrali to co nesezrali tercaci => hovezi a kruti srdce :).
28.11.07 15:30:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAlofok (-12-11-10-9) – .
Chutná jim okurka -omyj ji a nařež na cca 3tenoučké plátky-to pro ty tvoje mimina snad bude stačit.Vydobou Ti hlavně ten střed.
28.11.07 18:05:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekffabio (433693116347) – Re: Alofok
okurka, to je mazec a mám je nechat teda v akvarku?prý existuje nějaká pordnice boco,a co ten filtr?resp. mám tam tak trochu větší ryby /cca 13cm/díky:)
28.11.07 18:24:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMalapa® – Re: ffabio
Jsi si jistá, že jsou to jikry ancistruse? oranžový hrozen jiker několik mm velkých? Pokud ano, tak je dej zvlášť do stejné vody a polož vzduchovací kamínek těsně vedle hroznu jiker. Počítej však s tím, že se vykulí jen část potěru. Samec totiž pomáhá vykusovat potěr a bez něj část rybiček nemá šanci se dostat z jikerných obalů.
28.11.07 18:29:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekffabio (433693116347)
Fotka k příspěvku jistá si jsem, protože tam samec stále hlídá, sou to oranžové kuličky nalepené na sobě /hrozen/. takže je mám sklepnout z toho kořenu?ta fotka je blba, fotila jsem to kdyz jsemna to přišla a mobilem.

28.11.07 18:37:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmch.sokolov®
no já anciky odchoval normálně ve společenskym akva poprvé 80 prcků,po druhý 130 asi,po rozplaváni jsem je odlovil,takže bych je tam nechal:-)
28.11.07 18:44:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekffabio (433693116347) – Re: mch.sokolov
no jo, ale já tam mám takový sumečky, fakt velký, aby si nesmlsli, jak říkám nemám zkušenost.pak tam mám skaláry a 5 parmiček 4pruhých...
28.11.07 18:58:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmch.sokolov®
ten samec to uhlidá si myslim,ale problém by mohl nastat až se dětičky začnou rozutikávat což je cca kolem desátýho dne...jinak malapa vi co řikáX-)
28.11.07 19:01:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekffabio (433693116347) – Re: mch.sokolov
to bych muselavědět jak dlouho tam jsou :-O
28.11.07 19:03:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekffabio (433693116347)
udělám kompromis něco dám vedle a něco tam nechám, takže je mám krmit okurkou a může i tabletama?

Žádná předchozí stránka [1] 2 Přejít na další

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 21:40:54 • 0.754 s