08.10.07 21:01:41
Tadeáš® – odchov ráčat

Ahoj rád bych se zeptal, jak odchovávat mladé raky....můj rak mramorový má pod ocáskem už asi 2 týdny vajíčka a já nevím jak postupovat
při odchovu mladých...mám je nechat v rakárku, nebo je odlovit? prosím o jakoukoliv rychlou a užitečnou radu.

díky Tadeáš
nech je tam me jich prezila hromada, stejne pak nebudes vedet co s nima
Děkuji
09.10.07 12:59:56
j_j®
mohou být spolu rak a šnek

? a k těm vajíčkům po vylíhnutí opravdu nechat v akváriu? známá mi řekla, že je rak sežere, tak nevím.
06.11.07 14:12:01
j_j® rak šneky (pokud má hlad) dokáže sežrat i s ulitou. Známá má pravdu-ráčata se požerou,zbydou nejsilnější,jejich počet je závislý na
počtu úkrytů.
PS: napřed si zkus prohlídnout prezentace akvárií s raky tady na webu, forum "rak" a konečně raky.kvalitně.cz-poslední dobou se mi
zdají dotazy pořád stejné...přitom na netu je informací dost.
rak šneky (pokud má hlad) dokáže sežrat i s ulitou. Známá má pravdu-ráčata se požerou,zbydou nejsilnější,jejich počet je
závislý na počtu úkrytů.
PS: napřed si zkus prohlídnout prezentace akvárií s raky tady na webu, forum "rak" a konečně raky.kvalitně.cz-poslední dobou se mi
zdají dotazy pořád stejné...přitom na netu je informací dost.
Souhlas. Rak dovede sežrat snad všechno. Mě rak sežral 3 další raky a to tak, že jednoho chytil a za živa žral a žral a žral tak dlouho,
dokud ho nebyla větší půlka pryč. Ten snězený měl bez klepet ale cca 7cm!!
06.11.07 21:12:57
j_j® Mě se taky stalo že se mi dospělí raci (okolo 7cm) požrali...bylo to docela nechutný,ale zase mi rak-"vrah" ukázal jak vlastně
vypadá jejich stavba těla zevnitř. Pozitivní taky bylo,že raka sežral kompletně a nezbyly po něm žádný zbytky,který by se eventuelně
začaly kazit. Občas zůstává rozum stát nad tím,kolik toho jsou raci schopní spořádat. j_j
To je teda divný, že se vám raci žerou... jestli to nebude tím, že jsou to zvířata teritoriální a navíc patří k velkým makrofágům
obývající vodní prostředí... Jednou z mála výjimek je zmiňovaný rak Procambarus sp. Marble (nesprávně prodávaný pod názvem Procambarus
fallax). Tito raci (jsou to všechno samice a množí se partenogeneticky), jsou poměrně snášenliví a vzhledem k tomu, že již 3 cm (!) velká
samice je schopna reprodukce, je ve vodě vlastně stále spousta "mateřských" feromonů, které výrazně snižují kanibalské sklony.
Naopak mláďata oddělená od matek se ocitnou ve vodě těchto feromonů prosté a začne řežba. Proto u těchto raků jednoznačně doporučuji
nechat mladé s matkou, u ostatních raků separovat klidně i po jednom mláděti. A úspěšný odchov není závislý jen na počtu úkrytů (i
když je to rozhodující faktor), ale i na krmení a době a intenzitě osvitu.
03.01.08 22:10:18 / 03.01.08 22:21:08
honza9® muj rak má taky vajíčka a čekám až se mi vylíhnou.nechám je s matkou protože 2 raci co mám se mi tam
vejdou jentaktak a další už nemůžu mít. takže je nechám s matkou a když něaký přežijou tak je skusim dát do něakého obchodu kde je
prodávají.a je normální když rak hýbe vajíčkama ze strany na stranu? mohu ho odlovovat sítkou když má vajíčka(čištění akva)?
přežijou jich mraky, nech to tam
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora