31 • 72 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » jaky mix vhodnych rybek do 50l akva 

Akvarko.eu
OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 111x
04.10.07 21:20:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkančík® – jaky mix vhodnych rybek do 50l akva
poradte mi jake rybky si mam nakoupit do 50l akva pokazdy se mi neco stane
sad
04.10.07 21:34:39  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi®
Ten dotaz na rostlinky taky myslis do tech 50l?
Znovu zakladas kancikuv svet? Co se stalo?
Na malawi michane s tanganikou (denik) v tomhle zapomen, pokud nechces, aby se zase neco stalo. Dno zvol nejradeji klasicky kremicity ricni pisek. Rostliny vol mene narocne na svetlo, predpokladam, ze mas 1x15W. Chemii vcetne hnojiva uplne vynech. (maximalne trosinku neceho do dna pri zakladani). Akva opravdu nech fungovat alespon 3 tydny bez ryb. (2 uplne, pak pridej treba 2 rybky, kdyz to pujde, dalsich par). Ryby nevybirej podle vzhledu, ale podle velikosti tveho akva a narocnosti a pozadavku. Neco klasickeho zacatecnickeho, i kdyz te nenadchnou. Odmeni se ti to tim, ze to bude fungovat, a dockas se treba i prirustku.
Proste rid se klasickymi radami pro zacatek.
05.10.07 16:05:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTatranka®
hele dam ti radu jestli zacinas tak sou supr treba pavi ocka! nejsou nijak narozcny a kdyz budes mit samicky i samecky tak se ti budou urcite mnozit!
05.10.07 16:13:31  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRadka (413817503381) – .
Paví oka už nepatří do bezproblémových rybek.Neustálým šlechtěním zchoulostivěly .Jsou tudíž velice náchylné na nemoci.V akvaristikách jsem snad zdravé Paví oko nikdy neviděla.Jedině si je pořídit přímo od chovatele.Raději doporučuji nějaké mečovky nebo molly.
05.10.07 16:52:02  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - oldkiwinka®
a když se rozmnoží, tak v akva dojde k přemnožení a jsou s tím jen problémy.
já doporučuju parmičky čtyřpruhé, neonky, ancistrusa nebo hejno pancéřníčků. jiná kombinace: 1-2 hejna nějakých menších teter + ancistrus nebo pancéřníčci(na úklid dna)
05.10.07 19:03:23  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNik®
Je zajimavé pozorovat ten vývoj - před deseti lety patřily parmičky čtyřpruhé mezi náročnější chovance:-)
05.10.07 19:32:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTurok®
paví oka taky nedoporučuju jednou jsem koupil tři rozné typy a do 14 dnů mi odešly všechny.. bez příznáku nemoci...
05.10.07 19:36:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - oldkiwinka®
to Nik: tak snad ví jak se o to trochu starat a jak krmit. p.čtyřpruhý si myslím nejsou náročné.
05.10.07 19:59:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNik®
to Nik: tak snad ví jak se o to trochu starat a jak krmit. p.čtyřpruhý si myslím nejsou náročné.

jasnačka, já neříkám, že jsou. Od té doby se zlepšila spousta techniky a povědomí o akvaristické chemii, jen jak píšu že je zajimavé, jak se to mění. Jinak naprosto souhlasím ;-)
05.10.07 20:18:47  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTurok®
no mě teda ty parmičky tak do 2 mšsícu pošly ty čtyřpruhé ikdyž se mi dost líbí tak u mě nikdy dlouho nepožily....

ale purpurové ty se držely dlouho a vybarvené ryby patří mezi nejhezčí parmičky určitě:)
05.10.07 20:22:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - oldkiwinka®
tetry jsou taky barevné ( já sem spíš na jemné barvy rybiček - např. tetra citronová)
05.10.07 20:40:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDinamit®
Jestli řikáš, že se ti pokaždý něco stane, tak by možná bylo dobrý prostudovat tyhle odkazy:
http://rybicky.net/rady/zakladame-akvarium-krok-za-krokem
http://rybicky.net/rady/ryby-vhodne-pro-zacatecniky
http://www.horacovoakvarium.cz/clanek_nejcastejsi_chyby_zacatecniku.htm
nevim, jestli jsi je už četl, ale projistotu ti je tady uvádim. Dozvíš se tam spoustu užitečných rad, a jestli se jimi budeš řídit, tak už by se teoreticky žádná nehoda stát neměla :)
Budu držet palce palec
05.10.07 20:41:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTurok®
Old jj ta je suepr taky jsem je kdysi měl!! jsou perfecto :)
06.10.07 08:50:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekGabi®
Ahoj, já jsem začátečník, mám 44L akvárko. Nevím, jestli třeba máš něco proti betám, ale já jsem si je moc oblíbila, jsou to strašně milé a zvědavé rybičky, člověk se s nima nikdy nenudí. Mám tam samečka, tři samičky, k tomu 8 rasborek klínoskvrnnách a jednoho ancíka. Jednu ampulárku a jednu zebru, co není přímo zebra, ale to ten takovej puntíkatej, nikde se nemůžu dočíst, jak se přesně jmenuje:-( S tímhle složením nemám žádné problémy... A to jsem předtím neměla vůbec žádné zkušenosti...
06.10.07 12:17:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveklovec®
podle mě jsou dobre do tech 30-50l neonky a jiné malé tetry ale chceto i nco na dno třeba pancefausníky(pancéřníčky) nebo ancíky něco co ti bude čistit dno od zbytků žrádla . palec
13.11.07 21:00:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekraptor (1073465347105)
cafte prosim poradte mozu is do 50 l akvarka mohli bi ist aj chichridi____::::???
prosim pvecte kolko sa mi ich tam zmesti zem bamali sodst velki rpstor
;-)
13.11.07 21:40:16  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek:-) (1053105284445)
cafte prosim poradte mozu is do 50 l akvarka mohli bi ist aj chichridi____::::???
;-)

Zkus oslovit někoho v zemi tvého původu, v Čechách ti asi nikdo nebude rozumět. :)
13.11.07 22:10:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSidonius (-12-11-10-9)

Dobrý večer, poraďte mi, prosím, mohu chovat v 50 l akváriu také nějaké cichlidy?
Odpovězte mi, prosím, na otázku, kolik by jich případně mohlo být, aby měli dostatek prostoru?

Jednoduché - východoafrická svahilština. :) :-D
13.11.07 22:12:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekrolandmynar®

Dobrý večer, poraďte mi, prosím, mohu chovat v 50 l akváriu také nějaké cichlidy?
Odpovězte mi, prosím, na otázku, kolik by jich případně mohlo být, aby měli dostatek prostoru?

Jednoduché - východoafrická svahilština. :) :-D

Třeba hejno pestřenců a klidně pár Akar hnědých.
14.11.07 22:12:03  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDinamit®
Záleží, jak dlouhý je to akvárium. V odborných příručkách jsem se dozvěděla, že cichlidy potřebují prostor pro plavání od 60 cm více. Záleží samozřejmně na druhu. Takže pokud máš akvárium dlouhé cca 60 cm, tak nějaký malinkatý druh cichlidky bys tam podle mě mohl chovat. Ale ať ti tohle spíš potvrdí někdo, kdo ví o cichlidkách víc než já ;-)
14.11.07 22:21:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekrolandmynar®
Záleží, jak dlouhý je to akvárium. V odborných příručkách jsem se dozvěděla, že cichlidy potřebují prostor pro plavání od 60 cm více. Záleží samozřejmně na druhu. Takže pokud máš akvárium dlouhé cca 60 cm, tak nějaký malinkatý druh cichlidky bys tam podle mě mohl chovat. Ale ať ti tohle spíš potvrdí někdo, kdo ví o cichlidkách víc než já ;-)

To je sice pravda, ale jsou druhy viz. Akara hnědá, která je velmi klidná a má menší nároky na prostor.
14.11.07 22:23:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNobody®

To je sice pravda, ale jsou druhy viz. Akara hnědá, která je velmi klidná a má menší nároky na prostor.

No při velikosti akva 50l,akary hnědé(10cm)....? :-(
14.11.07 22:27:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekrolandmynar®

No při velikosti akva 50l,akary hnědé(10cm)....? :-(

Do 50-ti asi ne, ale nejsou všechny cichlidy velké a protivné.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 21.11.08 22:11:10 • 1 s