[1] 2 
Prosím o radu, jaké rostliny do akva s kančíky příčnopruhými. Výška akva 50cm. Díky
Podle mne všechny rostliny které jsou na ohmat tuhé, většího vzrůstu a aby v akvárku byly ty druhy raději pohromadě než rozesetý po
akvárku. Já bych koupila valisnerii gigangteu a nějaké anubiasy (třeba barteri nana atd).
Ad Voloďka plus některé druhy kryptokoryn. Díval jsem se na vaší prezentaci a řekl bych, že máte malou vrstvu písku.
Jojo, to mám, ale vepředu. Vzadu toho je víc. Je to proto aby se mi ten detrit dostal dopředu odkud se to dá pak dobře odkalovat.
05.10.07 16:05:56
Eff® mysak.pep má malou vrstvu písku...
vrstva písku bude větší.jeste cca o 2cm.
má bejt aspoň 4-7cm
Uvádí se 4cm vepředu a 10cm vzadu(přibližně).
Čím větší vrstva písku tím lepší.
Ahoj chtěl bych se zeptat jestli můžu mít v akváriu jen umělé rostliny.Živé mi vždycky odešly.Díky
06.10.07 15:20:58 / 06.10.07 15:22:00
S -
Štěpán® To je to samé, jako by jses zeptal, jestli si na zahradu můžeš dát umělé kytky. Jistě že můžeš. Ale nějak ta zahrada pak ztrácí
smysl.
Nechtěl bys raději zjistit, proč se jim nedařilo?
Mně by se živé rostliny líbily víc než ty umělé jenom se o ně neumím starat,ale možná že koupím takové kuličky myslím že jsou to
nějaké řasy a plovoucí květiny.Jenom mně zajímá jestli těm rybkám nebudou chybět živé rostliny.
Kdyz budou mit vodu v poradku, a ty, ktere to maji rady, dostatek rostlinne stravy, je jim to uplne jedno. ALE ty kytky znacne prispivaji k tomu, aby
ta voda v poradku byla. Takze je tam mit zive doporucuju. Jinak bys treba musel menit cast vody denne.
Živé rostoucí rostliny jsou nepostradatelné pro udržování biologické rovnováhy v akváriu.
Živé rostoucí rostliny jsou nepostradatelné pro udržování biologické rovnováhy v akváriu.
Chapu to jako rozumnou odpoved pro ivanovice, ale jsou i jine cesty, samozrejme trnitejsi (ohromne filtry, prutocne systemy .....) Nebo suplovat ten
prutocny system sam s kyblikem. Az to cloveka prestane bavit, jeste rad zasadi kytky

A mohl bych tam ještě ty kytky zasadit???Zatím tam nemám rybičky nechávám ho zaběhnout.
Samozrejme, cim vic, tim lip. A udelej si prezentaci akvarka, treba ti pak nekdo poradi, proc ti predtim nerostly a odchazely. Protoze pak se ti krome
rybek prida jeste radost z toho, jak se mnozi a rostou kytky.
06.10.07 21:43:31
Nik® kytky se dají sadit kdykoliv.
takže mám odčerpat půlku vody a zasadit kytky,už tam mám štěrk (2 druhy kameny a menší kameny) chytnou se květiny ve štěrku?Nebo na to
musím mít nějakou hlínu?
06.10.07 21:58:56
Nik® neodčerpávej nic. Normálně tam zasaď takové množství akvarijních(!) kytek, co ti velikost dna a objem tvé peněženky dovolí. Rostou
normálně ve štěrku pokud není vápenatý, žádná hlína není potřeba.
06.10.07 22:04:13
Nik®
děkuji všem za radu a omlouvám se jsem začátečník.
Ahojky, uprostřed akvárka mám potamogeton gayi - ale ikdyž kořeny má dobré a pouští nové listy, celá zhnědla...

nevím, co s ní...
přežije? Nebo ji mám radči za něco vyměnit? A kdyžtak za co? (začínám a chtělo by to asi něco mín náročného, ale pokudmožno aby se
jí to podobalo - ona se na to místo vyloženě hodí

) Dík
14.01.08 22:24:40
Elka® – Elí
Prosííím, poradte někdo, potamogetonka už uhnila celá

nevíte o něčem podobným a snadno k sehnání? Dík
[1] 2 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora